Vilken värme!

I dag har värmen riktigt kommit med sol och allt. Det känns som sommar i luften.
Vi har tillbringat hela dagen, åtta timmar, på GD/GIF-galan. För er som inte bor i Gävle med omnejd ska jag förklara. En av Gävles tidningar i samarbete med Gävle IF anordnar en friidrottsgala för elever i åk 3-6. Det är ett stort arrangemang med inmarsch med skyltar efter kulturskolans musikkår. När alla tågat runt banan kommer två löpare från GIF med facklor och tänder GD/GIF-elden. Sedan sjunger någon elev nationalsången och därefter följer uppvärmning med Friskis och svettis. Sedan pågår spelen under två dagar. Riktigt mysig folkfest, men ack så varmt.

 

Idag var det stöta kula och 60 m på programmet.
Nu ska vi äta mat och varva ner som laddning inför morgondagens tävlingar.

Till sist ett beställningskort jag gjort till en nybliven mammas födelsedag.

 
inuti 

Ha en skön kväll!

Blåsigt värre.

Ja, här rullar livet vidare. det är så skönt att det är ljust på morgonen och kvällen när man har mycket att göra. Det går så mycket lättare när det är ljust.
I går insåg att jag måste beställa lite nytt scrapmaterial. Stackars mig.  Dessutom väntar en scrapträff 7/6. Åh, vad jag behöver det just nu.

I går fick jag reda på att en av mina äldsta vänners pappa dog i söndags. Det var väntat, men ändå jobbigt att höra. Vi har bott grannar sedan vi var tre år fram till efter studenten. Hennes föräldrar bor granne med mamma. Vi har fortfarande kontakt och pratade sist då min mamma dog. Nu tre månader senare är det hon som behöver mitt stöd. Vi pratade länge i går. Det var skönt att prata med någon som upplever samma sak som jag gör. Vi kunde även dela en del "förbjudna" tankar. Nu väntar ännu en begravning, tungt.

Fick några MMS för några dagar sedan. De var från när vi var på leklandet sist. Ni kanske minns Pontus fina torn. De här fotona var inte direkt lika fina. Tack för den Robban.

   

Man kan ju fundera vad Hanna och jag pysslar med då inget av de barn vi hade med oss syns.

Fler kort ahr det blivit också.



Det syns väl att det är en brun labrador. Det tyckte i alla fall mottagaren.



Nu ska jag sova och ladda batterierna inför morgon dagen. 

Ha det gott!



VAB igen

Ja så var det dags för VAB igen. Lilleman vaknade i natt med kraftig krupp, så kraftig att han inte kunde prata. Bara att kliva upp och medicinera. Det krävdes adrenalin, oxis och pulmicort, men vi klarade oss utan betapred. Nu har han över 40 graders feber. I morgon är det dock Jockes tur att vara hemma. I dag var han på barnens skola för att stötta upp på elvens val. Jag ska jobba i morgon och bland annat försöka klämma in de fyra utvecklingssamtal jag skulle haft idag på det redan späckade schemat.

I går började jag olja in altanen. Det gäller ju att passa på så jag oljade i närmare sex timmar, i solen. Inte så smart kanske, baksidan av mina armar är lite smått röda nu. Jag hann den nedre delen av altanen, men den största delen är kvar.

Jag har faktiskt skapat en hel del i helgen. Här får ni se ett par av korten.



Det här ett beställningskort från en arbetskamrat vars syster ska skaffa valp.



Nu ska jag förbereda morgondagens jobb.

Ha en skön kväll!

Torsdag och riktigt växlande väder.

Nu var det länge sedan jag var synlig här på bloggen och besökte era bloggar.
Det har varit sjukt mycket runt mig nu. Vi jobbar på med att röja hos min syster och mamma. Äntligen börjar det synas hos min syster, men hos mamma har vi bara börjat skrapa på ytan. Det är ett trevåningsradhus med garage och hon har bott där sedan 1968. Gissa om det finns saker. Jag måste erkänna att även jag har saker kvar där. Suck! Mina studentkläder hänger så fint i min gamla garderob. Fint inhängda direkt efter studenten.
Jag sitter på eftermiddagar och kvällar och skriver omdömen till utvecklingssamtalen som jag nu börjat med. Det tar en hel del tid.
Hemma har vi också en hel del projekt på gång. Jocke anlägger en stenmur just nu runt gräsmattorna. Vi ska anlägga ny gräsmatta på hela tomten, men börjar lite smått med ca 2/3 av vår 1700kvm stora tomt. En liten bit spar vi till hösten så barnen har någonsatns att vara i sommar. Jag och Pontus ska olja in altanen och började stort i morse, men naturligtvis bröt ett riktigt oväder loss. Titta här bara.

 

Soen var lycklig i alla fall när det haglade och altanen och staket står ju kvar.



Några beställningar har jag lyckats bli klar med också.

 

Gissa vad den killen gått för utbildning.



En arbetskamrat ville ha ett till likadant men ändå nytt kort som jag gjort i ett tidigare inlägg. Scrolla ner och spana in om jag lyckats.

Nu väntar köket på mig. Vi blir fem till middag i kväll, Rasmus har en kamrat här.

Ha en skön kväll!

Skapar time!

I dag hade vi en underbar dag i skolan. I skolan och skolan, njae. Först tog vi en promenad till skogen, ettan, tvåan och trean för att plocka vårblommor. När vi kom hem var det dags för lunch. Efter maten la vi blommorna i press, i mormors gamla växtpress. Barnen var klart imponerad av att den var över hundra år gammal. Efter det var det dags för lunchrast. Efter rasten hade vi idrott på innergården där vi har en hinderbana. Barnen älskar att gå/springa den. Måste jag tillägga att vi hade strålande sol hela dagen.

Det blev ingen städning hos mamma i dag, jag är ensam med barnen. Jocke är på väg hem från Gbg. En natt blev två nätter där nere och nu är han äntligen på väg hem. Jag tycker inte alls om när han är ute och åker. Han väntas hem vid två i natt så det kommer inte att bli någon bra sömn innan jag vet att han kommit hem. Jag som behöver all sömn och vila jag kan få. Nu protesterar min kropp hej vilt igen. Magen är ur gängorna, eksemen blommar och jag är så oftligt trött. Tur att jag har min hobby och flera beställningar så att jag "måste" sitta vid pysselbordet.

I söndags tog jag och Pontus och hans kompis Pontus en tur till stan för att möta upp Hanna, Daniel och Wilma. De hade bjudit in oss till en lekstund på ett lekland i stan. Robban anslöt i slutet också.
Spana in tornet de byggde.



Bra jobbat grabbar!

Jag har faktiskt gjort flera kort och fler ska det bli. Nu får jag även chansen att prova mina nya stämplar. Spännade.
Här kommer några av de kort jag gjort.





Lite mysko färg blev det när jag fotade, men ni får ha fantasi.



Jag bara älskar dessa stämplar av Rolf Lindberg från Scrappers. De är ju så fina.

Till sist en blogcandy hos Monica.



Ha en vilsam kväll!

Söndag med växlande väder.

Tänk att det redan är söndag. Tiden går bara så fort just nu, men det är bara att inse att det jag hinner hinner jag.

I dag har vi (jag, bror, Hanna och Daniel) kört till återvinningen och flyttat möbler till syster från mamma. Det blev riktigt luftigt och bra. Nu återstår att städa hennes garderober, badrum, diverse andra utrymmen och sätta upp tavlor och foton. Jag tror att hon blev riktigt nöjd.
Jag är så tacksam att Daniel och Hanna kunde ställa upp så att Jocke kunde vara hemma med barnen. Dessutom fick Jocke vila sina axlar som inte är helt ok efter bilolyckan.
Hos mamma har vi börjat kasta diverse möbler och röja . Om vi har tur har vi röjt färdigt på övervåningen till Kristi himelsfärds helgen. Då hoppas jag att vi ska kunna börja säljrusten där uppe.

Gulliga Cissi har givit mig en Magnum ask att förvara mina vaxakvareller i. Klart jag måste altra den också. Här är resultatet med pärlfloss och allt.

 

 

Nu ska jag städa lite, kolla veckans planering till jobbet, tvätta och laga mat.
Ha en skön fredag kväll!

Fredag igen.

Tänk vad veckorna går fort. Det är bara måndag och fredag på jobbet.
Tack för alla gulliga och uppmuntrande kommentarer. Jag blir så himla glad.

I dag hade vi  friluftsdag i vår enhet, ca 145 barn och tio vuxna. Vi åkte till en fritidsanläggning ute i skogen, Skidstavallen. Där väntade åtta aktiviteter så som ståendelängd, samarbetsövning, trädbrännboll och klädnypsjakt. Barnen var uppdelade i nio grupper från sex-åringar till åk 6.Det är alltid så roligt att se hur de samarbetar trots åldersskillanden. Efter aktivitererna väntade korvgrillning. Vi hade en underbar dag i strålande sol och ca 17 grader.

I går strax före tio på kvällen åkte yngsta sonen och jag ut med bilen och ficklampa. Orsak: Han hade svårt att sova och tillslut kröp det fram att han och två kompisar ätit bär, ca 40 st, som han hade via sin naturbok kommit fram till att det var lijlekonvaljebär.
Så det var bara att åka ut och leta upp dessa bär för att ta reda på om vi måste ge honom aktivtkol och ringa rådgivningen. I bilen funderade jag på vad de andra föräldrarna skulle säga när jag skulle ringa de och berätta vad som hänt.
Väl framme på plats, ca två kilometer bort, klev vi ur bilen och började leta upp platsen där de ätit bären. Tur att vi bor utanför stan så vi inte startade myror i huvudet på någon som såg oss traska runt med ficklampor i skogen.
När vi väl hittat platsen och bären visade det sig att de ätit blåbärsblommor. Vilken lättnad.

Här kommer ett kort där jag försökt mig på promarkers och blenderpennan.

 

Spana in denna blogcandy! 



Ha en skön fredagkväll!

Tisdag 5/5

Åsa Jinders skiva "Då rädslan tar farväl" är på i min bil vart jag än kör just nu. Hennes texter säger så mycket.

I dag har vädret inte riktigt kunnat bestämma sig. Regn, sol eller bara molnigt. Saknar värmen som försvann i går. Lite skönt med regn för oss pollenallergiker dock.

Sitter just nu med Blender pennan och försöker få till färgläggningen på ett stämpelmotiv. Inte blir det som när Malin gör det. Ni får bedömma resultatet bara jag fått till resten av kortet.

Det är mycket nu. I går började vi med att försöka städa ur mammas radhus. Det kommer att ta tid kan jag säga. Tre timmar i går och det syns knappt. Dessutom är det som ett femton spel. Innan vi kan få ut vissa saker måste annat ut från syster eller bort från ett annat rum. Vi fortsätter i morgon kväll.

Ett kort som jag gjorde i lördags kommer här.


Ha en skön kväll!


Söndag 3/5

I fredags åkte grabbarna till Mora på cup och jag for ut till Anna för att pyssla med henne och Cathrine. Vi hade det riktigt mysigt även om jag som vanligt inte fick till så mycket. Bara 1 1/2 kort faktiskt. Mycket härligt prat och god mat fick vi också.

Här är kortet jag fick till.


På lördagen var det dags för mässa i Gävle. Jag har längtat så.

Massor av mäss-sugna människor där och det var riktigt trevligt.

Jag fick träffa Helena och Malin som jag längtat så att få se igen och en del nya bekantskaper, Hella m.fl.
Malin släppte nya stämplar som jag naturligtvis måste köpa. De är ju så härliga, trollen. Tiden bara flög fram och jag önskar att jag hunnit prata mer med alla jag ville träffa. Håller tummarna hårt för att det blir mässa i Gävle i höst igen.
Goa Helena hade med ett paket till mig som jag knappt ville öppna för att det var så fint. Innehållet var inte sämre det.Titta bara.

 

Jag har lyssnat massor på CDn redan och du har rätt Helena, den passar mig perfekt just nu.

Jag hade kamera med till mässan, men lyckades bara knäppa två foton. Jag är helt otrolig.
Malin demar blenderpennan och Cissi tittar.

 

I dag har jag och bror städat ur mammas garage. Det känns skönt att ha börjat det tunga jobbet med att städa ut hennes saker. Vi var klart effektiva. Det tog bara fyra timmar, två svängar till återvinningen och bara några få saker med hem.
Har inte fotat vad jag köpte, men det blev en del gobitar bl.a. vaxakvarellpennor. Hur lätta som helst att arbeta med. Marie, hÄngelmamman, släppte nya stämplar på mässan. En blåbärspojke och en lingonflicka. I dag har jag hunnit färglägga henne med vaxakvarellerna och fått till ett enkelt kort.



Nu ska jag plocka lite innan mina grabbar kommer hem. Jag har saknat de så.
Ha en skön söndagkväll!


RSS 2.0