Lördag med snor och tårar.

Jag förstår inte att det ska vara så svårt att få lite egen tid. Det är inte mycket tid jag begär, bara några minuter. Tid att sitta och bara vara. Kanske blogga lite, läsa lite, gråta lite, bara landa i nuet.

Nog med klagande. Jag har det faktiskt riktigt bra om än lite stressigt.

Klassen jag har mognat massor över sommaren. Vi gör så mycket roligt tillsammans och de börjar bli en riktig grupp igen.
Lite har bror och jag också hunnit spackla och måla i mammas hus.
Här hemma sliter just nu Jocke med vårt kök som tar mer och mer form. Han är så duktig och jag är så stolt över honom.
Jag roar mig idag med att dammsuga, veckohandla, besök till återvinningen, jobba lite och tvätta. Lite mys ska vi väl också hinna med i kväll hoppas jag. Vad vore en lördag utan lite godis?
Barnen har onda halsar och snorar idag. Inte ens en månad i skolan och de är redan sjuka. Suck!
Pysselbordet hånler mot mig när jag susar förbi med dammsugaren, men i morgon kanske jag får lite tid över...

Måste bara visa vad som händer på jobbet om någon skänker lite leksaker till skolan.

 Maggan är nöjd med sitt kap.

- Åh, vilken cool! Den kan jag behöva till mina ettor.
- Får man ta? Jag vill ha den...å, den...å, den. Superbra att ha på engelskan.
-Men titta, den kan jag ju ha på matten.
osv.

Ha en skön kväll!

Äntligen fredag!

I dag känns det verkligen som om helgen äntligen kom. Så lite tid och så mycket som jag vill/måste hinna med.

Det är riktigt härligt att äntligen få komma tillbaka till jobbet och alla härliga barn. Denna vecka har vi i klassen bara ägnat oss åt samarbetsövningar och ägnat en hel del tid ute, mjukstart men ack så viktigt.
Kanske har jag lagt ribban lite väl ambiöst, men jag har sällan slutat före fem/sex på kvällarna (samt jobb hemma). Det blir liksom en hel del att planera upp innan arbetet kommer i gång.

I dag avslutade vi veckan på skolan med Vikingamaran. Barnen ska i mixade lag utomhus, enhetsvis, utföra diverse "tävlingar" mot de andra enheterna. Riktigt uppskattat ska ni veta coh hur roligt låter det inte med fotbollsgolf och vattensvamp mm. Undrar om inte jag var mest i gasen?!...

Kände mig så duktig i går då jag sa ja till äldsta sonen som ville åka och bada här i sjön med två kompisar medans jag/vi jobbade. Jag var riktigt lättad då han ringde och berättade att han var hemma igen ska jag säga.

Tro det eller ej, men bänkskivorna till köket kom igår. Nu återstår "bara" att sätta fast de, kakla, sätta silikon, sätta dit kran, gardiner, montera spisen, montera VVS och städa. Jocke hoppas att han på väg från Borlänge idag hittar en kran som vi vill ha samt "rondellen" till hörnskåpet (hört rykten om att den inte gått att få tag i sedan i februari).
Micron och ugnen är i alla fall på plats och den innebar en klart utökad meny.

 

Vi fick låna en tvåplattorsspis när vi började renovera köket, men det har knappt hjälpt till då den slår av när plattan blir för varm. 60 min för att koka spagetti till familjen, vad sägs om det? Köttfärs till Tacos gick något bättre.

 (gamla skivan och inget kakel)

Nu väntar en helg med spackling, tapetsering och målning hos mamma, fixa vårt kök samt montering av utomhusarmatur i stugan. Varför vila när man kan jobba även på helgen?

Nu ropar min kompis på mig, som vi säger här hemma när tvättmaskinen annonserar att det är klar, så nu ska jag hänga tvätt och ladda en ny maskin.

Ha en skön kväll!

Tung morgon.

I morse var det bara sååå tungt att kliva upp. Jag var helt slut och ögonen var tunga som bara den. Det beror inte på att kvällarna varit så sena för jag har, tro det eller ej, lagt mig skapligt i tid. Skulle tro att det mest beror på ovana att jobba och kanske den inre stressen att hinna allt som bör hinna innan eleverna kommer.

I dag har vi suttit och diskuterat matte och vad vi bör bli bättre på. Hur ska vi arbeta så att barnen klarar målen och inte tappar matteglädjen som bara sprudlar hos lågstadiebarnen. Riktigt givande, men ack så knapp tid som vanligt. Ny träff har planerats in dock.
Efter mattepratatet var det dags att ta tag i högskolekursen vi alla på hela skolan ska läsa i höst. Vi ska läsa entreprenörskap. Spännade. Vi får själva välja vad kursen ska innehålla. Vår grupp har valt att försöka implementera Kiwimetoden i vår undervisning. Nu återstår en film att se, böcker att läsa och studiebesök hos Anne-Marie Körling.
På eftermiddagen fick vi egen tid i klassrummet. Jag hann inet ens hälften av vad jag trodde trots att jag inte lyckades ta mig från skolan förrän strax före sex. 

I morgon väntar teambilding i Hemlingby. Vi ska cykla dit från skolan i grupp, men jag har för ovanlighetens skull valt klokt och tar bilen dit för att skona mitt knä. Mognat?
 

Scrap och Stämpelmässa i Gävle
Boka in datumet redan nu.

Lördag 3 Oktober kl. 11-16
Bomhus Folkets Hus, ClockarKalles gata.
Fri entré!

Företag som anmält sig hittills:
* Betrakhta
* Scrapparazzi
* Pappersvinden
* Lilla Handarbetsboden
* Stämpelhuset
* RenaRamaVerkstan
* Scrapbruket

Ni kommer väl!
Ha det bäst!

Tredje arbetsdagen avklarad.

Så mycket energi som jag ödslade på att önska att sommarlovet var längre i lördags kan man undra varför jag slösade med. Efter en timme på jobbet i måndags mindes jag knappt att jag haft lov. Jag tycker ju om mitt arbete och har svårt att tänka mig något annat. Nu snurrar tankarna i huvudet och idéer inför läsårets jobb sprudlar.

Barnen och Jocke är lediga ända t.o.m måndag. Vi försöker att planera det så att barnen är lediga hela sommarlovet.
I år passade det dessutom alldeles utmärkt att Jocke är ledigt då skivor mm skulle komma till köket i morgon. Trodde vi ja. Måste jag säga mer än att det är familjen Hall vi pratar om.
I slutet av förra veckan fick vi ett samtal att de tyvärr inte har möjlighet att leverera skivorna nu utan vi måste vänta en vecka till. EN VECKA??? Nu har vi ätit snabbmat och micromat  i snart fem veckor. Jag vill ha hemlagad mat NU!

Vi har ett mysterium som vi inte kan lösa här hemma. Inget stort problem, men det förbryllor oss lika fullt. Nästan varje morgon/dag hittar vi en torr och dammig groda inne. Ja, ni läste rätt, en levade skuttande groda. Alla fönster och dörrar kan vara stängda, Jocke har nu byggt nytt golv från jordbacken i alla rum och lagt nya golv, men ändå skuttar det alltså runt en ny groda varje gång inne som vi snällt släpper ut på gräset. Förklaring någon?Dammludd på bakbenet? Nej då, inte här hemma inte.

Ni bara måste spana in denna fina blocandy hos inspirerande Camilla.Ha en skön kväll, nu vill Malte gå promenad!

Hemma efter semester i Skåne

Tack för alla roliga och gulliga kommentarer. Klart hon är gynekolog. Jag längtar så tills jag får höra hennes reaktion på kortet.
Nu har vi averkat 211 mils semester. Det blev en tripp till Ullared en natt och  fyra nätter i Skåne/Tomelilla.
Allt är nu  inhandlat inför hösten och vintern på Gekås samt nya handdukar, badlakan och termosar. Så skönt och billigt blev det som vanligt.  Spana in kvittot. Vi bodde i en campingstuga och åter en gång har vi konstaterat att vi inte är ämnade att bo på camping.I Tomelilla hyrde vi ett hus på landet vilket var klart mer vår stil. Lite fundersamma blev vi dock då vi kom. Ägaren berättade nämligen varför huset var total renoverat. För två år sedan hade huset brunnit ner. Först kallades ägaren till huset pga brand som brandkåren stoppade, ca tre timmar senare brann hela huset ner. Ägaren hade någon ouppklarad affär med någon i byn som tydligen satte eld på huset som hämd. Branden rubriserades som mordbrand. Lite svårt var det att sova första natten måste jag erkänna.
Första dagen tillbringades på en strand nära Smugehuk, Mossbystrand, samt en tripp till Sveriges sydligaste punkt.

 

På kvällen var vi på tornespel i Glimmingehus. Riktigt underhållande måste jag säga.

  

Dag två var vi på Tosselilla. Lite litet var det allt, men vi tittade på djuren, kastade lite pil och lekte vid linbanan och gungorna. Jocke och jag skulle tävla en sista gång på linbanan innan vi åkte hem, men som vanligt ska man aldrig göra det där sista. Upp på gungorna och iväg. En bit i alla fall sen for jag av och ramlade styggt på höger sida. Ni skulle se mina blåmärken, jag kan skrämma vem som helst med de, samt ett stukat finger.På kvällen blev det bowling, första gången i hela mitt liv. Med en serie på 91 och en på 90 lär jag inte platsa i landslaget, men roligt hade vi.

 

Dag tre var det Tosselilla på programmet igen. Nu väntade trampbåt och badlandet. Efter ett par timmar med rutschkanor och poolbad var vi alla nöjda.
 


Nu hade vi tid till annat, men jag mitt nöt hade glömt telefonen i huset så det blev ingen tripp till Ingela. Istället åkte vi och handlade lite och tittade på omgivningen. Kvällen avslutades även denna gång med bowling. Jag gjorde mina första strikes, tre i rad, och hade serier på 167, 97, 91 och 102.

På fredagen var det så dags för hemresa. Vi tog en tur förbi Simrishamn och Kivik för att sedan stanna i Haväng och bada. Vilka härliga vågor det var.


Semesteresan blev bra kort i år då Jocke hade uttagning till distriktslaget både lördagen före vi åkte och hela helgen nu.
I morgon börjar jag jobba igen, suck, men grabbarna är ledig i åtta dagar till.

Till sist ett kort. Det blev ett färgstrakt kort med hÄngelblommor och Magnoliastaket på BG-papper. Blommor och staket är satt med 3D-kuddar för lite mer känsla ocg färglagt med Promarkers.

 inuti

Nu ska här fortsättas att tvätta och förbereda morgondagen.
 
Spana in denna blogcandy hos Therese.Ha det gott!

Dö-städning

Nu har vi städat utav bara attan här hemma när barnen är borta. Jocke och jag har städat ur våra garderober och diverse annat, fem sopsäckar till Röda Korset med kläder och ett par lådor med saker och fem säckar till återvinningen.  
Tyvärr hinner vi inte mer just nu, men vinden, sovrummet, förrådet, gäststugan och kontoret ligger på listan.
Hur kan man bara samla på sig så mycket skrot?
Passade på att shoppa lite på Röda Korset, måste ju betala tillbaka.

 Bara 45 kronor.

Vi kan inte göra mycket mer åt köket just nu då de sista sakerna och skivorna kommer först 13/8.
Det känns bara så rätt att riva väggen. Nu känns genast huset mer rymligt och allt tycks komma till sin rätt.
Längtar så tills vi ska fixa med det sista och handla stolarna.

Hos mamma tar vi nu en paus och fortsätter vecka 33. Då ska det läggas golv, målas och fixas inför visningen. Det känns så sorgligt att det ska bort. Jag har ju bott där hela min medvetna barndom, flyttade dit som treåring. Det är med sorg i hjärtat vi säljer det. Radhuset är så trevligt och ligger så himla lugnt och fint. Vi funderade ett tag på att flytta dit, men det blir dyrar att bo där och vi kan inte bo mycket bättre än vi gör nu.

Titta vad jag såg i dag då jag hämtade posten.Hösten gör sig påmind och snart är sommaren slut. Hur fort går inte tiden?

Jag fick ju en beställning på ett annorlunda kort innan sommarlovet. Vilken utmaning det var. Så himla roligt måste jag säga. Är du blyg får du blunda nu. Gissa yrket på denna kvinna.

 

Tyckte faktiskt att det blev riktigt läckert.

Ha det gott!

RSS 2.0