Så var det lördag igen.

Så var operationen avklarad. Den här gången var det inte alls som i somras.
För det första hade jag liksom inte tid att förbereda mig, läs oroa mig. Jag körde logistik in i sista minuten. Allt skulle ju vara färdigt innan jag skulle lägga mig på operationsbordet, handla, städa, tvätta, duscha hunden, planera lektionerna till vikarien, avklara alla utvecklingssamtal osv.
Det mesta hann jag nog med innan.
I onsdags efter jobbet skulle jag till apoteket för att inhandla descutansvampar att duscha med innan operationen. Smidigt att ta det i samband med storhandeln på Maxi. Haha... varför skulle det vara så lätt. De var restade i hela Gävle. Vad skulle jag göra???


Efter några samtal hit och dit åkte jag till slut upp på sjukhuset, ortopeden, och tiggde till mig ett par svampar. Där gick en timme av min tid som jag skulle lagt på städning, suck!
Sen var det bara storhandlingen kvar. Då ringer Jocke och säger att jag måste hämta Rasmus på träningen eftersom det var längre kö än väntat när Pontus skulle ta sin andra svininfluensaspruta. Jag fullkomligt kastade de sista varorna i vagnen och drog iväg. Missade jag något? Klart att jag gjorde.
Gissa om kvällen blev lugnare...nope!
Gulliga Hanna fick äran att följa med till Sandviken även denna gång. Tack!!!
Jag fick en helt underbar narkossköterska, hon var hur lugn som helst och proppade mig full med medicin innan mot illamående och band runt handlederna. Jag sövdes inte med gas heller. Vilken skillnad, jag vaknade utan illamående.
Operationen innan min tog sju minuter. Skönt jag kommer hem snabbt, trodde jag ja.
När jag vaknade hade jag sååå ont i knät. Mystiskt, så var det inte förra gången. Genast fick jag mer medicin. Jag låg länge och bara försökte ta in var jag var och varför det gjorde så ont. När ja så ska skrivas ut kommer en narkossköterska och ska hjälpa mig upp. Han blir helt ställd då hela mitt ben är lindat och måste kalla på någon som kan förklara vad de gjort med mig. ???
Det visar sig att menisken denna gång nästan är helt ok, bara putsning. Läkaren har grävt runt i mitt knä i mer än halvtimme för att se vad som är fel och tagit bort andra saker, en säck som var inflammerad mm. Jag får även veta att jag måste tillbaka på återbesök om två veckor och att jag är sjukskriven, men inte hur länge (Läkarintyget kommer på måndag). Jag känner mig lite förvirrad, men det klarnar nog när intyget kommer annars får jag väl ringa upp doktorn och höra mig för.

Oj så mycket babbel det blev.

Nu kommer de sista korten jag gjorde på träffen sist.Ett lite enklare kort med söt hÄngel
flicka och text och hjärta från ett julklappspapper.


Gillar så denna klassiska tomten från stämpleboden.


 
Det här är ett par av mina favoritpapper från BG och en stämpel från Magnolia.

Ha nu en skön helg! Här skíner solen idag. Härligt!


Här går det undan.

Hela veckan har det bara rullat på med samtal i skolan och en hel del annat. I dag har jag spenderat min dag med bror. Vi har städat hos syrran i tre timmar, kört en sväng till återvinningen och sedan målat i mammas hus i fyra timmar. Trodde faktiskt att vi skulle bli färdiga men så tog färgen slut.
Ja, ja, nu är det inte så mycket kvar till nästa gång. Undrar om vi hinner det i veckan...

På torsdag ska de göra ett nytt försök att operera mitt knä. Operationen i somras blev inte helt lyckad eller så tog jag det inte så lugnt som man ska i början. Nu håller jag tummarna för att det ska lyckas denna gång. Läkaren sa att det var 50% chans bara så jag har inte allt för höga förhoppningar. Nu går jag till sjukgymnast för att träna och har en del övningar jag kan göra hemma.

I dag hade Rasmus innebandy match som jag alltså missade. De vann med 9-4. Grattis gubben! I morgon väntar match för Pontus. De har samling redan 7.55. Det är ju mitt i natten när det är söndag.

Här kommer ett par kort jag fick till sist på scrapträffen.

Nu ska jag hänga första maskinen tvätt och sedan bädda rent i yngsta sonens säng. Gäller att ligga i så kanske jag hinner sitta ner i soffan en stund sedan.

Ha det bäst!

Det är lite mycket nu.

Ursäkta att jag är så osylig här inne. tack till alla er fortfarande orkar kika in.
Veckorna bara rullar förbi just nu och jag har fullt upp att hänga med.

I lördags ordnade Cissi en scrappträff igen. Det var knappt att jag tog mig iväg, totalt oinspirerad. Efter att ha kopplat på reservsystemet och packat mina saker kom jag så iväg ialla fall. Vi hade en härlig dag med pyssel, skratt och en massa skapande. Jag fick faktiskt fem kort gjorda, otroligt. Tack alla ni som var där, speciellt tack till Cissi, för en härlig dag. Ni gav mig energi.
Tyvärr har tiden inte räckt till för att fota korten än, men det kommer.
Jag har ett annat kort jag gjort till en arbetskamrat som blev mormor för andra gången. det blev en liten flicka, men kortet fick inte vara så "nuttigt" eller rosa. Hur lyckades jag tycker ni?Ha en härlig vecka!


Slut på lovet.

Ja, så var det måndag igen och höstlovet är slut.
Jag kände mig riktigt sugen på att jobba igen när jag for till jobbet. Jag älskar mitt jobb och alla goa barn.

Lovveckan som började i onsdags för min del blev många mysiga stunder med mina barn. Vi har har gjort två besök på biblioteket, sett en teater (Själens fågel), ätit på restaurang tre gånger, besökt länsmuséet och badat på Fjärran Höjder med Hanna (tack för sällskap).
Veckan bestod inte bara av nöjen så klart. På fredag eftermiddag var jag och bror hos mamma och målade och krattade i fyra timmar. Lördag ägnades åt att sätta upp snöskydd på verandorna i stugan och sedan eldade Pontus och jag upp lite virke som låg och skräpade vid barnens koja. Söndagen ägnades åt en hel del innebandy och jobb.

I morgon väntar mattekurs i stan tillsammans med en kollega. Vi kommer att bli farligt duktiga på att undervisa i matte nu.

I veckan kom två brev med uppmuntran och omtanke. Tack underbara vänner!

 Helena

 Carro

Nu ska här laddas inför morgondagen.
Ha det gott!

RSS 2.0