Söndag

I fredags var jag bjuden till Viktoria på pysselkväll i hennes stuga. Så fint de har det där ute i skogen. Linda och Eva var också med. En mysig kväll med fetaost/spenatpaj, kladdkaka och pyssel. Tack Viktoria! Två kort fick jag till och ett halvfärdigt. Kvällen slutade ovanligt tidigt då jag skulle på mässa på lördagen, Linda skulle på bröllop på lördagen och Eva var trött efter jobbet.

  

Vilken dag vi hade i går på mässan. Jag är så nöjd. Anna och jag for vid halv nio och jag var inte hemma förrän vid halv tio. Marie släppte sex nya hÄnglar på mässan som jag naturligtvis måste köpa. De är så söta och fina. Några andra stämplar blev det också som ni ser.
En del cardstock lyckades jag också plocka på mig. Det går ju alltid åt. =P
Papper skulle jag inte handla alls, men alltid får jag med mig några hem. De finns ju så många fina. Lite annat smått och gott handlade jag också. Nu ska jag prova på allvar med MCP-tekniken, har endast provat detta hemma hos Åsa en gång. Jag köpte det nödvändigaste som ni ser.

      

Några demos var det enda jag lyckades komma ihåg att fotografera. Punchinella demo av InkyWinks, Susny och Flowersoft demo av Engströms, Katarina.Tänk att jag är så glömsk när det gäller fotande. Får kika in på Åsas blogg för att se lite fler bilder från mässan i Leksand. Hon fick visst med mig på ett foto, ryggen/vit tröja med svarta blommor. Fniss.


     
I dag har jag inte hunnit med alla mina nya fina saker för vi fick besök av Åsa och Magnus som ville fira Pontus. Tänk att vi äntligen lyckades hitta en tid som passade oss alla. Riktigt trevligt med fika i vårt partytält. Vi firade med kladdkaka, jordgubbar, glass och lite kakor. Vädret visdae sig från sin bästa sida med sol och värme. Tack för besöket.
Nu ska vi bara hitta en tid som passar Åsa och mig för lite pyssel. Inte det lättaste.

 

Efter besöket rensade vi ut lite ur gäststugan så att Niklas kan bo där när han kommer nästa gång och hjälper oss. Stackarn är allergisk mot hundar, han har hostat som en tok i helgen. Inte lätt att bo hos oss då vi ju både har hund och två katter.

I morgon ska det regna så jag hoppas att jag får en liten stund i min pysselvrå.

Ha det gott!


Torsdag

I dag har jag följt med min syster till doktorn. Det blev en lång väntan, men som man säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Hon/vi fick en bra besked, alla värden såg bra ut. Så skönt att höra, nu törs vi hoppas ett tag till.

I går grävde min man ett stort hål i gräsmattan för att försöka fixa avloppet. Jag blir så trött på allt som strular. Tyvärr lyckades han inte lösa problemet så vi får se vad vi ska göra nu.Alla sven höll på att driva honom till vansinne. De är för läskiga de där krypen. De kryper in i håret, öronen, ja överallt där de kommer åt.

I dag var det mitt jobb att återställa gräsmattan. Med lite hjälp från Hanna gick det ganska bra. Tur att vi ska fixa gräsmattan snart, då syns skadan mindre.Nyss tog jag en sväng förbi Katja/katscrap för att plocka upp mina promarkers som jag köpt. Kunde inte vänta tills lördag och mässan i Leksand.I morgon väntar pysselkväll. Det ska bli så mysigt och trevligt.

Ett kort har jag hunnit med också.En underbar liten hÄngel färglad med akvarellpennor.

Ha det skönt och mysigt.

Nu händer det grejer.

I dag kom Martti förbi. Han och Jocke river vårt förråd just nu. Jippi!

 

Som jag har längtat på att få bort detta gamla förråd. Känns som en gammal synd som hängt kvar sedan vi köpte huset.

I lördags hade vi fin besök eller sällsynt besök i alla fall nu mera. Vår kära Stoffel kom förbi och togs sig en bärs. Vi har verkligen saknat dig gubben. Våra dörrar är alltid öppna det vet du.Hur har jag kunnat glömma att visa den underbara värdinnegåva jag fick av Hanna och Daniel på midsommarafton. Hanna tyckte att den påminde om mig. Ni är så goa.Ni är för söta.

Denna helg går i pysslets tecken. På fredag ska vi till Viktorias stuga och scrappa. Jag ser fram emot att träffas, skapa och snacka lite strunt. Hoppas att vi kommer iväg vid tre som vi planerat.
På lördag åker Anna och jag till Leksand på mässa. Jag längtar!

http://www.papperskraft.se/

Måste passa på att göra lite reklam för mässan som kommer att hållas i Gävle i höst.

Scrap och Stämpelmässan här i Gävle.
Företagarna är klara:
Betrakhta
Brunkullan
Stämpelhuset
Pappersvinden
Scrapparazzi
Scrapbookbutiken
RenaRamaVerkstan
Lilla Handarbetsboden
Katscrap
Jommas Lilla Krypin

När? Lördag 6 September-08
Var? Bomhus Folkets Hus, KlockarCalles gata, Gävle.
Tid? Kl. 11-16
Kostar? Fri entré
Demos? Ja! Tider kommer senare

Jag har skapat lite också. Här kommer ett kort.De små tagsen och den stora sitter med 3D kuddar. Färglagt med promarkers och akvarellpennor. Inte alls lika roligt att färglägga med som twinklings och akvarellfärg, men går betydligt fortare. Skönt då man har betsällningar som väntar.

Hoppas att vi ses både i Leksand och i Gävle. Ha en bra kväll.


Midsommardagen

Så var det midsommardag och de mesta firandet är över.
Gårdagen var riktigt mysig. Vi startade med att resa tältet då vädret såg ostadigt ut.

 

Sedan avgick tåget med alla finklädda firande med sång och flaggor. Vid festplatsen restes stången med efterföljande tal, nationalsång och hurrande för Trösken.Sen dansades det runt stången så klart. Yngsta och Daniel var modiga och tog sig en sväng om.Klart att det skulle fiskas i fiskdammen. Jag trodde att det skulle vara två fiskare men... 

Daniel hade också en biljett. Tre godispåsar blev det alltså. Daniel du glömde din här hos oss. Efter att ha spelat på chokladhjul, naturligtvis vinst för Daniel, gick vi hem för att grilla, spela kubb och TP.
Äldsta tröttnade på festplatsen och tog sig hem innan oss. Trodde vi ja.
När vi kom hem kissnödiga efter lite gott dricka på vägen var dörrarna låsta och igen son inom synhåll. När jag precis bestämt mig för att gå över till granne för att låna toalett kommer den lilla juvel glatt på sin cykel. Han skulle bara höra om en annan grannes barnbarn var sugen på att spela fotboll. Klockan fem en midsommarafton, inte så troligt men försöka duger.Två omgångar kubb blev det. Hanna, jag och äldsta i ena laget mötte Jocke, Daniel och yngsta. En vinst var, eller hur! TP förlorade vi tyvärr.Nu ska här inhandlas nya frågor och då vinner vi lätt.
Vi hade vår formtopp tidigt och kvällen slutade med att jag la barnen vid tolv och Jocke agerade taxi.

I dag är huset fullt av barn som leker och badar så det känns ganska skönt att vi avslutade i tid. Om jag känner oss rätt ändras dygnsrytmen på semestern, men idag var det skönt.Ett kort har jag också hunnit med. Är liksom full av skaparlust just nu.
Promarkers och akvarellpennor.

Ha en skön lördag och tack för alla gulliga kommentarer i min blogg.

Sommartorsdag

Sommarlov. Skönt.
I dag har vi tagit det lugnt på morgonen. Barnen förvandlade vardagsrummet till en koja igår, bygget fortsatte idag. I går hade de planer på att sova i kojan, men det blev fotboll istället. Vilket vi kunde ha struntat i att titta på. Suck! Vilken dålig insats av Sverige. Varför ska de hänga fast vi stora namn som inte kan samarbeta.Tyvärr var de tvugna att plocka undan allt idag då jag hade den dåliga smaken att kommentera att vi faktiskt ska fira midsommar här i morgon. Vilken glädjedödare man är. Jag har lovat fortsatt kojbyggande nästa vecka så stora protester blev det inte, men ett himla släpande.

I dag har jag fixat resten av ogräset runt staketet mot vägen. Det känns skönt nu kan "midsommartåget lugnt starta utan att stöna över vårt dike.

Vilken skillnad. Det lönade sig att klaga på telefonen också. Jag fick ärva makens. Tror faktiskt att fotona blev lite bättre.Nu har maken susat runt på sin gräsklippare så det är riktigt fint.

Barnen har ju sommarlov så ett dopp i poolen måste de ju ta. 20 grader i luften och 19 grader i poolen. Varmt, eller hur!!!Jag hinner äntligen med att göra lite kort. Här är ett.Färglagt med akvarell.

Nu ligger köttet i marinad och bara dammsugning i morgon bitti kvar. Ja, förutom att partytältet ska upp, men det fixar vi tillsammans i morgon när Hanna och Daniel kommer. Väntar med spänning på Daniels små grodorna runt stången.

Ha en skön kväll.

Sommarlov!

Nu är äntligen sommarlovet här. Som jag har längtat. Jag och den lilla sov ända till halv nio i morse. Jätte skönt. Idag ska vi bara vara. Fixa lite hemma och njuta av ledigheten.
Vädret är alldeles lagom. Ganska varmt men ingen klar het sol.
Jag har en del jobb med mig från skolan men sommaren är lång och i dag ska jag inte ens titta på sakerna. Det blir säkert några svängar till skolan under sommaren också efter som jag på långa vägar är klar där, men inte denna vecka.
På fredag är det midsommar och jag har ett uteprojekt kvar tills dess som bara är halvfärdigt.

 

Rensa ogräs vid vägen. Halva utanför är gjort, men halva återstår.

 

Innanför är det färdigt förutom stocken som ska bort.

Fin hjälp har jag haft

 av den yngsta och
 Balofix.

Känns skönt att få det gjort och fint till midsommar då starten för "midsommartåget" avgår utanför vår tomt.

Vilken skillnad det blir med mobilen och kameran. En helt annan skärpa och andra färger med kameran. Betyde det att jag måste få en ny mobil???

Ett kort har jag också gjort.Nu ska jag hänga tvätt, rensa ogräs och ladda inför Sverige matchen i kväll. Ni tittar väl. Heja Sverige!!!

Måndag

Så var det måndag igen.
Äldsta sonen var röd i ögat i morse. I går klagade han på att han fått in något i ögat som gjorde ont. Jag kikade lite men bedömde att han blinkar nog ut skräpet. Snabbt med barnen till skolan, jag per bil och barnen cyklade. Jag hann inte ens till stan innan telefonen ringde och de bad mig hämta honom för att de bedömde det som ögoninflammation, härjar just nu på dagis och skolan. Till stan hämtade Hanna som skjutsade mig till jobbet och själv begav sig till ut för att fiska upp sonen. Tack och lov att hon har kommit hem. Knappt har de kommit till jobbet förrän telefonen ringer och hennes  pojkvän också vill bli hämtad. Härligt, de erbjuder sig att vakta båda barnen hela dagen.
Tiden rann iväg och klockan blev närmare sex innan jag lämnade jobbet. En del hann jag faktiskt med tack vare dessa underbara människor. TACK!
I morgon ska jag till IKEA och shoppa lite till jobbet sedan blir det sista rycket innan sommarlovet börjar. Skulle behöva jobba flera dagar till men, men.

Ett kort har jag hunnit med till en nära bekant som fyllde år i går. Tyvärr fick jag höra idag att han inte alls mår bra. Krya på dig.Nu ska jag ramla i säng. Fogarna värker efter allt lyftande av möbler och kartonger. Konstigt, det var åtta år sedan jag födde barn men jag går som om jag vore höggravid. Ja, ja det går över.

Ha det gott där ute.

Magknip

I dag har jag äntligen tömt mitt gamla klassrum. Det blev många vändor med möbler och kartonger. Dessa dagar är en vagn eller en jig hårdvaluta på skolan. Släpper man taget tar genast någon annan chansen till någon vända med sina saker. Tur att jag tog med vår egen jig till skolan. På måndag ska jag hjälpa till att flytta ur fritids ur mitt blivande klassrum så att jag får flytta in. Nu står mina saker i en salig röra i ett hörn.

Dagen slutade lite tidigare än väntat i dag. Kroppen börjar säga ifrån mot all stress. Magen la av helt . Jag har jätte ont och flera timmar har jag spenderat på hemlighuset. Suck!
Hoppas att det är över tills i morgon då väntar försäljning av fika vid äldsta grabbens fotbollsmatch. På kvällen ska mammorna i laget ut och fira Sveriges vinst??? Ni hejar väl!
Söndag måste jag åka  till stugan och sommarbona.
Min man ska till våra vänner och hjälpa till att göra deras sommar, ett sol- och pooldäck. Han kommer verkligen efter Rasmus match Anna.

Här kommer foton på min mans senaste projekt.

Före:

 

Och efter:

 

Yngsta sonens födelsedagskort har jag ju inte lagt upp. Han är vår lilla "utegroda" och älskar att såga och spika.Sågen, hammaren, skruvmejseln (måla själv) och spikarna glittrar fint av twinklings. det andra är färglagt med promarkers.

Glömde visst skriva/visa att på fiskekortet nedan är fisken, bryggan, solen och molnet fastsatta med 3D-kuddar.

Nu ska jag försöka göra ett kort till min barndomskamratsfar som fyller år.

Tack för alla fina kommentarer.

Kramar på er där ute.

Studiedagar

Just nu hinner jag knappt med att andas. Helt slut på kvällarna när jag kommer hem. Jag har somnat en stund varje dag vid sex denna vecka.
Skolavslutningen är förbi, men nu återstår att lägga ner vår skola och grannskolan. Till hösten ska en ny skola öppnas i vår skola. Så nu ska jag packa ner hela mitt klassrum och flytta allt till ett nytt klassrum. I nya klassrummet ska jag flytta in möbler och packa upp alla mina saker. Observera själv. Det är ju kommunen vi talar om.
Alla snurrar just nu runt med sina saker, de som ska sluta, alla som ska byta byta klassrum och SBO som också ska byta lokaler. Det är minst sagt kaos.
Gissa om jag längtar till sommarlovet. Hoppas hinna bli klar på tisdag. Då har jag ändå jobbat över flera dagar, men jag känner att barnen måste få lov snart. Känns inte så roligt att de ska behöva vara på fritids hela dagarna, de har ju trots allt sommarlov nu.
Jag hinner det jag hinner resten får bli när jag börjar till hösten.

Titta vad min gullige man kom hem med en dag. Bara för att... Jag blev så glad att det gjorde ont i magen.Skolavslutning har vi hunnit med också. Yngsta gick ut ettan och vår store grabb gick ut trean. Det går så fort.

  

Kan man få mer sommarkänsla än när barnen sjunger sina sommarsånger och Den blomstertid???

Ett par kort också.Till en 11årig tjej som hjälpte till vid fisket på elevensval på jobbet.Ett beställningskort jag slängde ihop igår kväll.

Nu ska jag hoppa i säng för att orka packa och flytta möbler på jobbet igen.

Ha det gott där ute.


Vart tar tiden vägen?

Känns som om dagarna inte räcker till just nu. 24 timmar på ett dygn är allt för snålt tilltaget. Precis allt händer i maj och juni. Hur kommer det sig?
På jobbet blir jag bara så trött, fyra dagar kvar på terminen för barnen och nuvarande skolan. Till hösten startar en ny skola i gamla lokalerna. Barnen har fått veta vilka kompisar de ska gå med, men varken de eller vi som ska jobba vet vilken grupp som får vilken lärare. Jag undrar mest var jag ska göra av mina saker, vilket klassrum jag ska flytta alla mina saker till. Jag är säker på att allt löser sig innan lovet, men just nu trampar jag bara vatten.

I söndags fyllde yngsta åtta år. Hu, så får det går.  I tre dagar har vi nu firat. Svärmor på lördagen, familjen på söndagen och min mor i går. Nu är det bara barnkalaset kvar.Studsmatta var en länge efterlängtad present till grabbarna.

"På min födelsedag börjar sommaren."

Så sant, så sant. Även i år kunde han bada på sin födelsedag. Premiär dopp för året faktiskt.Förutom födelsedags firande har helgen ägnats åt GD/GIF olympiad. Äldsta sonen har varit med coh tävlat. Han var ganska nöjd med resultatet  på terränglöpninge och 60 m, men längdhopp och kula vill han helst glömma. Bättre lycka nästa år,  gubben.Något kort har jag ändå hunnit med.

Tags till vinflaskor.

I dag har vi varit och badat med ca 140 barn så nu är jag ganska slut. En dusch och sedan hopp i säng.

Ha det gott i sommarvärmen.

RSS 2.0