En helt ledig dag.

Vaknade flera gånger i morse. Vilken underbar känsla jag hade i kroppen. I dag är jag LEDIG. Vaknade till, jaha sopbilen, somnade om. Det hände flera gånger och jag njöt.

Solen sken i dag och nästan vindstilla, en underbar dag för en lång promenad med hunden. Lite snö hade det kommit i natt så solens strålar kunde dansa på alla flingorna. Underbart. Syster mådde ganska bra i dag så vi tog en promenad på var sitt håll och tänkte på varandra. Det känns verkligen som man är närmare varandra då man pratats vid innan.

Min ena moster hälsade på mamma på sjukhuset i dag. Stackars mamma hon har ju så ont. I dag tog jag "ledigt" från att besöka henne och syster. Jag behövde verkligen en dag som bara var min, känns som om jag balanserar på en smal kant hela dagarna annars.

Ledig dag, vad gör man då? Har jag haft en sådan dag förr? Minns inte när.

Här är något jag gjort i dag.

image61

Crate-papper, färglagt med twinklings och tack Åsa för lån av Magnoliastämpel. =0)

Ett kort till blev det.

image62

BG-papper, hÄngelstämpel och slaktad ljusmanchett. Färglagt med? Twinklings, så klart.

Drömde i natt om hur jag var till Katscrap och köpte Promarkers. Undrar om detta är ett allvarligt tecken på något...

Nu ska jag äta lite gott med min man och mysa.

God natt!

Solen kikade fram i dag.

I dag vaknade vi sent av telefonen som ringde...nej, han är i fjällen, han får ringa dig när han kommer hem...en kompis till äldsta sonen. Skönt att han väckte oss annars vet jag inte när vi kommit upp. Hade svårt att sova i natt.
Hela dagen i går blev lite rörig då mamma var tvungen att läggas in på sjukhuset igen. Äntligen måste jag ändå säga, nu har jag kämpat sedan i måndags med att något måste göras. Tack gode gud för distriktsköterskor som Malin. Hon var helt på min sida och hjälpte till med flera kontakter.

På kvällen kom A&M på middag, sen middag stackarna. Gott blev det i alla fall. Vi hann t.o.m. gå en promenad med hunden och skratta oss igen en rolig film. Alltid lika mysigt när vi ses, men i går var det lite extra då vi är barnfria.

image57

Min man fick fina "krya på dig"-blommor. Härliga färger eller hur! (undrar om inte jag njuter mest av de)  Färgerna ger en härlig glimt av våren.
Ett kort har han också fått av goa A&M.

image60


Ett påskkort har jag gjort i dag innan vi for till mamma på sjukhuset. Tyvärr blev det bara ett kort besök då  min man inte orkar riktigt och dessutom skulle i väg och ta stygnen.
(Färglagt med twinklings. QK-moxie och stämplar från panduro, tack krumeluran, och Heine designe.)

image58

Väl hemma igen åt vi middag sen kunde jag äntligen åka över en sväng till Åsa. Som jag har väntat på att tillfälle ska ges. Hon visade mig hur hon färglägger med promarker och prisma-pennor. Nu är jag såld. Blir till att åka till katscrap och inhandla några promarker...fem stycken...tio stycken... eller hur många det nu blir. ;)
Här är resultatet av kvällens snabba kurs. Tack Åsa!

image59

Inte illa för en nybörjare.
Nu ska jag umgås med min man. God natt!

Regn och rusk.

I dag regnar det ute, känns riktigt kallt trots att det är fyra grader plus. Det kom en uppmuntran med posten i alla fall. :) Min vinst från Papp och scrap. En andra placering och med fin vinst. Tack!
image52
Här är kortet jag kom på andra plats med.
image56
Nu ska här skapas med det nya. Jippi!
Lite har jag skapat också i dag.
image53
Ännu ett kort med papper från min vän Anna, vad de nu hette. Den här hÄngeln har färglagt med akvarellpennor igen.
image54
Surfade runt lite bland bloggar och hemsidor häromdagen. Liftade lite från någon till detta kort. Åsa/asamia kan det ha varit från dig tro.
image55
Köpte några saker av krumeluran på scrappiz och då måste jag ju skicka med ett kort med betalningen. Jag älskar mina twinklings. Synd att det inte syns hur det glittrar när man scannar.
Jag blev solo i kväll, första gången på vem vet när. Barnen i fjällen och gubben på innebandymatch. Tyst och skönt, ingen tv eller någon som ständigt ropar mamma. Jag njuter i min pysselvrå. Nu ska här skapas. Påskkort kanske...


Äntligen hemma!

I lördags kom han så äntligen hem min kära man. Så skönt att se honom. Jag måste säga att mina farhågor om hans tillstånd inte besannades. Han är vid mycket bättre hälsa än jag trott. Nu ligger han visserligen mesta tiden men kan med hjälpa av kryckor ta sig fram. :)
Barnen hann träffa honom en stund innan de for med sin farmor, som lämnade av min man, till fjällen. Som de har längtat. Äldsta sonen berättade stolt i går att han åkt snowboard. Han hade varit riktigt duktig säger vittnena. Vår goa stora grabb. Yngsta sonen håller sig till slalom, i alla fall i går och idag.
Det är så skönt med lov. Jag behövde det verkligen. Även om jag inte hunnit vila något direkt. Långpromenader med hunden och mys med min man har jag ändå hunnit med. Inte så mycket kortmakeri dock, men det blir nog tid för det med.
I dag var jag tvungen att åka in till stan för att försöka få tag i distriktssköterskan som har hand om mamma, nu är hon dålig igen, och hämta förband till min mans omläggning i morgon. Hann inte med min sjuka syster i dag får försöka hinna det i morgon efter omläggningen och besök på banken. Det ska bli intressant att se alla stygnen live, har bara sett de via mms ännu. Kanske blir det även en tripp till Alunda på kvällen med min mans juniorer för se deras innebandymatch.
image51
Här är ett kort jag ändå hunnit med. Färglagt med akvarellpennor, länge sedan sist, och papper jag köpt av min vän Anna.


Huga, så det båser.

I dag har vi packat barnens väskor till fjällresan. Känns lite tomt med bara deras väskor men, men. Barnen hjälpte till så det gick riktigt fort. Blev inte ens några större diskussioner om vilka filmer och spel som ska med. De börjar bli riktigt stora nu. Nu är det bara några små saker som ska tvättas, packas och fixas till.
Lite pyssel har jag hunnit med också. Kikade runt lite i några bloggar i går. Där hittade jag några skisser som såg spännade ut.
image48
Den här gjorde jag efter en skiss på Kreativa Rummet.
image49
Den här blev till efter skissen på Veckans Skiss!
Riktigt roligt att försöka fånga någon annans idé.

Titta här vad mycket fint som fyllde vår brevlåda idag. Små beställningar från både här och där. Jag längtar tills jag får sätta mig och pyssla med alla nya saker. I dag fick jag nöja mig med att titta och klämma lite på alla härliga saker.
image50
Till veckan ska här skapas.

Nu är det bara en dag kvar tills min kära man kommer hem. Åh, så vi längtar barnen och jag.


Vilken dag...

Morgonen startade som vanligt med lite lagom stress. Upp med barnen, duscha, frukost, just ja barnen har idrott...
Då kommer äldsta sonen och klagar över ont i magen. Suck! Ja,ja bara att kolla feber och konstatera att han inte kan gå till skolan. Vabba igen. De blir väl galna på jobbet. Inte mycket att göra ändå är ju ensam hemma med barnen.
Ringer som en tok för att fixa vikarie, ger upp efter en timme. Meddelar jobbet att jag inte kommer. De får klara sig utan vikarie. Jag kan höra hur de stönar. Stackarna.
Skjutsar yngsta till skolan. Väl hemma igen ramlar tröttheten över mig. Huvudet bultar och jag mår illa. Ja, ja det går över. Gör ett kort sedan hamnar jag i soffan med sonen. Snabbt till skolan och hämtar den yngsta och sedan tillbaka till soffan. Slumrar lite mellan varven. Efter middagen, gulp, känns det lite bättre. Umgås lite med sönerna innan de ska läggas.
Nu har jag kikat runt lite på nätet men måste sova snart huvudet bultar fortfarande. I morgon ska vi börja packa till fjällresan det har jag lovat barnen så nu måste jag ladda batterierna.
image46
God natt!
Den här veckans ord är färg. Vad passar bättre än farmors målar proffs. En sommar dag i farmor och Görans kolla.

Bara sååå trött.

Nu är min man utskriven men bor hos sin mor tills på lördag. Han kan faktiskt gå några steg nu men det var nog en pers att ta sin "hem" idag. På lördag ses vi igen. Åh, så vi längtar, barnen och jag.
Nu har jag jobbat två dagar efter att ha vabbat i två och en halv vecka. Alltid skönt att vara tillbaka men så mycket att ta reda på efter en så lång tid. Tack Lisa för hjälpen att rätta alla böcker annars hade jag nog suttit där än.
Tänk att saker kan gå upp i rök eller... Äldsta sonen hävdade bestämt att han lagt sina vantar på hyllan, men inte hittade vi den inte. Nu har vi letat i två dagar och den finns inte. Barnen hävdar bestämt att ingen av de rört den. Jag har letat på både möjliga och omöjliga ställen. Jakten fortsätter.
Lite har jag hunnit scrappa och så.
image38
Ett kort till min man. Med speciella ord för oss.
En utmaning på scrappiz gav dessa resultat. Gjorda av en kortlek. Nu är det "bara" 45 kort kvar tills vi får familjens egen semester kortlek fyllda med minnen.
image39
image40
image41
image42
image43
image44
image45
Det är riktigt roligt och en utmaning att hålla sig inom storleken av ett vanligt spelkort.
Nu måste jag försöka sova. Sååå trött.

Sju steg framåt...

I dag känns livet ljusare. Min man har varit uppe och gått sju steg. :0)
När katten är borta dansar råttorna på bordet. Min man kommer att bli så förvånad över en del förändringar här hemma när han kommer hem. Hoppas att det inte dröjer allt för länge. Blir ingen resa till honom denna helg heller barnen hostar och snorar fortfarande.
image36
Tusen tack Martti för hjälpen.
image37
Tack Anna för trevligt sällskap. Malte längtar tills nästa gång ni ses. ;0)
Yngsta sonen hör lite dåligt, idag när vi tittade på Lets dance undrade han hur man dansar bajs eller baljs eller vad det heter. Vals var ordet han sökte.
I morgon väntar skapande av fotbollsplan, fuskgräsmatta inköpt idag. Barnen är så förväntasfulla vad deras mamma nu har hittat på för tok. Håll utkik i bloggen jag lovar att fota.
Nu ska jag sätta mig i min fina skaparvrå en stund.

Ha en bra alla hjärtansdag, många kramar till er alla.

Äldsta sonen ville promt att personalen på hans och lillebrors skolan skulle få något på Alla hjärtansdag. (Han är väl för gulligt omtänksam.) Lite kakor, choklad och ett kort var hans förslag och så fick det bli. Det är de klart förtjänta av. Hoppas att det förgyllde deras dag.
image35
Sms från min man. Feber, antibiotika och insatta slangar. Tar det aldrig slut. Nu väntar jag på samtal för utförligare rapport. Usch, det är så jobbigt att vara så långt borta.

Äntligen över...

Nu har maken äntligen ringt. Puh! En lättnadens suck. Han har visserligen så ont att han inte klarar av att prata i telefonen, ca 20 s, men det hade gått bra. Nu väntar jag med spänning på operationsberättelsen som kommer i morgon. Hoppas att han orkar prata lite då. Tänker på dig gubben.
Tack ni alla som hör av er och visar ert stöd. Det värmer. :)
Yngsta sonen och jag har spikat lister, satt upp lampor, möblerat och satt upp element i den äldste sonens rum i dag. En riktigt bra hjälp hade jag trots att han bara är sju år gammal. Drt var han som spikade och sågade det mesta.I morogn tar vi oss an resten av rummet.
Vi skickade några kort till min man, barnens far i dag.
image31
Yngsta sonens ena kort.
image32
Hans andra kort.
image33
Äldsta sonens kort. Och till sist mitt kort.
image34
I morgon väntar en ny dag med allt den har att erbjuda.

En dag med sjukhusbesök.

Äldsta sonen gick till skolan ändå. Hostig men han ansåg att han klarade av skolan, slutade redan klockan halv tolv. Skönt att han blivit så stor att han kan bedöma om han kan gå själv.
Jag och den yngsta sonen åkte på halvårskontroll till barnkliniken på förmiddagen. Äntligen en läkare jag känner mig trygg med där igen. Hans första läkare kan ingen mäta sig med men den här känns nogrann och inkännade. Sonen blev sjukskriven resten av veckan och fick ny medicinering.
Min man ringde tidigare. Ny operation i morgon. Usch, det känns jätte jobbigt.  Han är så långt bort och jag kan inte hälsa på. Nu kan jag återigen bara hålla tummarna.
Anna och hennes man var här i kväll. Alltid lika trevligt. Fanns tyvärr ingen tid för scrap men jag fick hjälp med något som jag önskat länge. Jag tackar gud för så underbara vänner. Tack för all hjälp!
Kort har jag hunnit med i dag också. Ett  ser ni här nedan.
image30
Spillpapper igen och färglagt med distresser.
Nu ska jag försöka sova, vem vet hur natten blir. God natt!

Vilken underbar dag. Solen skiner och...

Så skönt det är att vakna och det inte är bäcksvart längre. Man kan riktigt känna hur det kommer en vår i år igen.
I dag har här röjts. När pysselvrån fick en upplyftning spred sig andan i huset. Nu står sönernas rum på tur. Om bara dygnet hade fler timmar och barnen skötte sig själva och aldrig behövde mat, skjuts eller annat som stör. Nej då, den lilla har varit till stor hjälp i dag. Vi sitter ju inte i sjön.
Blir nog hemma hela denna vecka också, nu börjar den stora bli sjuk igen. Det känns som om det bara går runt, runt här hemma.
Några kort har jag också hunnit med. Spillbitar förstås.
image27
Färglagd med twinklings och på hjärtana Versa color-koppar.
image28
Jag känner ett starkt behov av fler clear stamps.
image29
Här har jag färglagt med distresser. Roligt att variera sig men twinklings är mina favoriter.
Kanske hinner jag skapa lite i morgon också trots läkarbesök med yngsta sonen. Man kan ju alltid hoppas.

16-7 till SIBK.

Innebandymatch vid tolv. Tyvärr bara stora sonen med, den lilla är ju sjuk. Hallen rungade av klackens stöd till laget (mest anhöriga förstås). Barnen gjorde en av säsongens bästa matcher. Grattis Rasmus till målet.
En av mina bästa vänner fyllde år i dag. Äldsta sonen stannade och lekte några timmar men tyvärr kunde vi andra två inte stanna och fika. Ett kort fick hon i alla fall.
image20
Bir hemma med sjukt barn minst måndag och tisdag. Kankse finns det tid till lite kortmakeri då.  ;)
Barnkliniken på tisdag. Då hoppas jag på lite hjälp. Längtar till jobbet nu.
Ännu ett kort som jag hunnit göra under helgen.
image21
Båda är gjorda av spillpapper. Jag färglägger oftast med twinklings, blandar de med varandra eller bryter färgen med akvarellfärger. Dessa båda är färglagda med  bara twinklings.

Många stopp på en dag.

Ja så blev det inget besök till  min man. Sonen alltför smittsam. Suck! Ja, ja bara att ladda om. En sväng till mamma där även kusin Karin var på besök. Lite rörigt blev det allt så mamma var nog nöjd för denna gången då vi for. Så en sväng igen till IKEA. Äldsta sonen vill naturligtvis också ha nya saker, nödvändiga också. Hungriga  när klockan redan hunnit bli halv fem tar vi en sväng in på donken för en snabb middag.
image16
MMS till pappa naturligtvis. ;)
Sen är det min tur att njuta. Vi tar en sväng förbi min kompis Anna för att hämta lite saker jag köpt av henne. Att åka dit är alltid som julafton för mig. Alltid har hon saker att dela med sig av, nytt hon hunnit köpa sen sist vi sågs (alltför sällan tyvärr) eller bara saker som tagit slut i mitt förråd. Titta så mycket härligt jag köpte idag.
image17
image18
image19
Tack Anna!
Efter besöket handlade vi på Maxi sen raka vägen hem.
Melodofestival, chips och godis! Vilken lördag...

En ny dag med allt vad det har givit.

Vaknade av att yngsta sonen skrattade i sömnen. Ett skratt som varade säkert en halv minut så där bubblande högt direkt från hjärtat. Det riktigt värmde mig och jag fick vakna med ett leende.
När äldsta sonen skjutsats till skolan och vi  andra två hade ätit frukost bar det av till IKEA. Nu ska här handlas. Men hu vilken röra, de håller på att flytta om alla avdelningar. En snabb visit med en sjuk son blev inte alls så kort. Väl hemma hämtade jag äldsta sonen sen hem och fixa. Titta vad fint jag börjar få i min lilla scrapvrå.
image13
image14
image15
Nu vill jag bara komma igång med kortet som ligger och väntar på mig.
Blir nog inget besök till min kära man i morgon då sonen är sjuk. Känns tungt, vi som längtat så.


Första skisstävlingen.

Åh. så roligt det var att vara "låst" till ett upplägg. Jag har ju mitt löfte till mig själv om att bara använda spillbitar så det blev en utmaning i dubbel bemärkelse. Rotade bland mina foton men bestämde mig till slut för att inte utgå från något foto.
Skiss från pappochscrap.blogg.se
image48
Så mitt bidrag.
image12
Måste vara med fler gånger. Riktigt roligt.

Vågar man hoppas på ett lugn...

Idag ringde min man från sjukhuset, han opererades i går. Det var bara så skönt att höra hans röst. Tio mil för att hälsa på känns bara så långt just nu. Hoppas vi alla är friska på lördag så att vi kan ta en sväng och hälsa på. Sonen är för övrigt piggare idag.
På söndag har barnen match om de nu är friska... Hoppas kunna hälsa på mamma(hemkommen från sjukhuset i går) och syster(även hon sjuk men stabilt just nu) efter matchen. Är barnen minsta sjuka blir vi hemma.
Lite nytt har jag hunnit skapa.
image9
Jag måste säga att jag gillar dessa färger. Alla alster är gjorda av spillbitar. Ska försöka hålla mig från nya papper denna vecka. Kommer att bli svårt.
image10
Rosa igen...

Min blogg

Hej och välkomna till min blogg. Åh, det här ska bli så spännade. Tänk att jag tog steget och började blogga. Det trodde jag aldrig. Känns både roligt och pirrigt. Tänk nu kan jag lägga upp saker jag skapar, tankar mm.
Just nu är allt minst sagt rörigt i familjens liv så det känns skönt att ha något annat att tänka på en stund.
Jag är hemma och vabbar hela veckan så lite kort har jag hunnit skapa.
image1
Betsämde mig för att göra några kort med spillpapper som bara blir liggande.
image2
image3
Jag som inte ens gillar rosa...
image5
Jordfärger är mer min melodi.
image6
image8
Grannarnas lilla grabb fyllde år i går. Ett kort med "muror" måste det bli.
Grattis Gustav!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0