Valborgsmässoafton

I dag var jag äntligen tillbaka på jobbet, efterlängtad som vanligt. Det sprider sig ett lugn när jag är tillbaka. Oroliga barn blir än mer oroliga när ordningen störs med vikarie.
Vi hade ett fint Valborgsfirande i skolan. Alla klasser ställde upp utanför sitt klassrum med en fackelbärare från åk 6 framför varje klass. Vi gick i ett tåg och hämtade upp varje klass och tåget slutade med att vi ställde upp oss i en slänt. Runt en otänd brasa ställde sig fackelbärarna och på en given signal tände de brasan. Sedan sjöng vi våren välkommen och lyssnade på några vårdikter som åk 6 skrivit. Riktigt mysigt.

Nu packas det för fullt här hemma då barnen och Jocke ska till Mora på Bustercup i morgon, innebandy. De kommer att vara borta t.o.m söndag.
Jag blir ensam hemma med katterna och hunden. Det kommer inte att gå någon nöd på mig dock. I morgon blir det pyssel och mat hos Anna med Cathrin. Lördag är det scrap- och kortmässa i Gävle och söndag ska jag och bror börja städa ur mammas radhus. Dessutom finns det alltid tvätt och städning att ta tag i här hemma.

Nu till några kort jag gjort med hÄnglars nya stämplar från Avesta.

Nu ska vi göra en lite paus och äta lite glass, jordgubbar och chokladfingrar samt alkoholfri jordgubbschampange.

Ha en skön Valborg!

VAB

Var helt säker på att jag skulle vara tillbaka på jobbet idag, men nej då. Barnen har fortfarande feber idag eller är det kanske igen? Eftersom de skulle tillbaka till skolan idag fick de studsa studsmatta i går. Det var tydligen inte alls bra. Morr! Jocke är borta i tjänsten så jag fick snällt vara hemma.
Det är inte det att jag inte trivs hemma med barnen, men jag blir så stressad av att inte vara på jobbet. Jag vet precis hur rörigt det blir i klassen då jag inte är där och snart är det sommarlov och jag skulle vilja hinna en hel del innan dess.
Ja,ja, jag får väl roa mig med att tvätta i stället och kanske ta en sväng med dammsugaren.

Jag har faktiskt skapat lite också.

 

Nu piper Herr Hund. Tänk att frukosten alltid rinner rakt igenom honom. In i ena änden och genast ska något ut i den andra. Måste nog ge mig och gå en runda med honom nu.

Ni bara måste spana in Debbies blogcandy.
Hejhopp!

Dagen efter Avesta

I går skulle Cissi och jag få lite tid med varandra utan familjerna. Scrap och kort mässa i Avesta var målet. Som vi längtat.
Efter en natt med två sjuka söner var jag rätt mör när jag vaknade, men mässan och Cissis sällskap väntade så jag piggnade till snabbt. En dusch och ut i bilen. Knappar in kordinaterna i GPSn och iväg. Cissi är klar sedan länge, jag är sen.
Nu ska här shoppas när vi kommer fram. Jippi! Strålande sol och varmt, nu är det bara att köra. 11.05 beräknas vi vara framme. Efter en halvtimmes körning ca ökar tiden för ankomsten, 11.15...11.18 och GPSn visar att vi ska göra en höger sväng??? Över vajerräcket??? Ja, ja vi vänder väl då(på lämplig plats ej över eller genom räcket =0O).
Färden fortsätter. Vi konstaterar att här svänger man till Hedemora som Cissi pratat om, men vi kör vidare. Nu ökar tiden igen, 11.21.  Bara att vända igen och nu bestämmer vi oss för att verkligen ha koll på GPSn.
Sväng vänster står det???  Grusväg? Det är ju asfalt. Ja, ja, vi svänger.
Cissi det går fort nu och vägen svänger kraftigt, stod det 70 eller 90 på skylten?
Efter en stund står det sväng vänster igen. Nu är det en riktigt liten grusväg med bom? Vi vänder och ser om GPSn visar på en annan väg och det gör den. Sväng höger??? Va??? Nyss var det vänster. Det här är ännu en grusväg. Slir, slir.
Cissi det ser ut som om vägen tar slut med ett stup där framme. Undrar om det är ett grustag? En bom är det i alla fall. Bara att vända igen. Nu bara måste vi stanna och fråga, men var? VI är ju i skogen.

Cissi ringer sin pappa för råd (sista livlinan?). Efter hans tips vänder vi tillbaka till Hedemora. Nu är det bara att följa skyltarna. Vilka skyltar?
Genom en rondell och där, där är den skylten.
Vi kommer att komma fram. Bara att köra. Där en skylt med Avesta. Vi kör och kör och kör. Hallå! Har någon stulit Avesta. Vi kör och kör. Framme! Var ligger mässan? Parken? Var?
Det visade sig i alla fall vara lätt att komma fram till Parken, tack och lov.
Hur kommer det sig att resan dit tog närmare två timmar och resan hem drygt en? Skulle aldrig erkänna att mina kordinater var fel.

Shopping blev det också. Inte så mycket, eller? Och inga papper?

   


   

 

och lite brads, lite band och lite cardstock osv.

Nu ska här laddas för nästa mässa. Ni kommer väl?!

Bomhus Folketshus i Gävle. 2/5 klockan 11.00. Måste bara berätta  också att hÄnglar kommer. Jippi!

Njut av vårt fina väder nu.


En vecka går fort ibland.

Tänk att påsken redan är förbi. Tiden går otroligt fort just nu.

Vi kom hem från Klövsjö i söndags efter en veckan vistelse.
Otroligt skönt att få komma iväg. Vi behövde det hela familjen kan jag säga.
Vi hyrde en jätte fin och stor stuga, tio sovplatser alldeles nedanför backarna.
Vädret var oftast jätte bra, kallt på nätterna men en hel del sol och runt tio grader på dagarna. Vi var i backarna från det att backarna öppnade och fem- sex timmar framåt. Efter två på dagarna var det bra "smörigt" i backarna men då var våra kroppar ganska sega så vi var ändå nöjda med att få åka tillbaka till stugan då.

På vägen upp träffade vi på renar på vägen som vanligt.


Här är mina fina killar i backen.Naturligtvis var vi på After Ski. Inte helt fel att sitta ute i solen, dricka något gott och fångas av stämingen med live bandet.I måndags var det dags för mig att börja jobba igen. Lite nervös var jag för om jag var redo, men jag har riktigt börjat längta efter att få jobba nu. Startade hårt med en arbetsdag från 7.45-16.00 och sedan tillbaka till jobbet 17.30-20.30.
Det har gått jätte bra att jobba och barnen i skolan var riktigt glada att se mig.
I  dag är jag hemma med sjukt barn. Lyckan med att få jobba var kort, men jag är tillbaka på jobbet i morgon igen.

Äldsta sonen var på kalas innan  vi for och här är kortet jag gjorde till födelsedagsbarnet.Jag färdigställde också ett kort innan vi åkte som jag började på på senaste pysselträffen.

 

Nu måste jag fortsätta tvätta. Tvättat fem maskiner sedan vi kom hem, men än finns det tvätt kvar.

Ha en skön dag!


Glad Påsk

Tack för alla gulliga kommentarer ni lämnar. Fortsätt med det. Det är så roligt att se vilka som kikar in.

Nu är allt tvättat och nästan allt är packat. Nu återstår bl.a. att handla och hämta yngsta i Uppsala. Vi behöver verkligen en paus tillsammans familjen och smälta allt som hänt den senaste tiden.
Malte ska också packas, men han följer inte med oss. Han blir hemma med Hanna och Daniel. Han har det bäst så. Jag vet att han kommer att bli bortskämd med uppmärksamhet.

Jag fick en beställning från en arbetskamrat på ett kort. Inte så lätt tyckte jag. Ljust hår, hockey, golf, blått och svart var beställningen. Hoppas att hon blir nöjd.

  

Hoppas att påskharen kikat förbi även hos er.
Ha nu en riktigt skön Påsk!

I natt bär det av...

Vilken grå och tråkig dag vi har. Massor av dimma.

Malte började dagen med en  egen promenad på vägen.  
Han som alltid varit så rädd för kompostgallret fick plötsligt för sig att han skulle smita. Tur att vi bor som vi bor. Han kom snällt in när jag ropade i alla fall.

I går röjde jag i sovrummet. Riktigt skönt. Om tiden räcker till idag väntar garderoberna.

Grannen fyllde år för ett tag sedan, men åkte till Thailand i stället för att fira hemma. Konstig prick.
Jag har gjort ett kort till honom som vi ska överlämna i dag.

 

Lite skumt foto och färger, men ni ser nog.

Nu ska jag in till stan en sväng, men sen måste jag hem. Kvasten ska trimmas, måste fånga in katten och ladda kaffepannan. Vi ses väl på Blåkulla!

Tisdag och svärmor på besök

I dag har jag haft röjar lust. Jag har börjat röja här hemma men jag skulle behöva flera dagar i fred utan familjen för att komma dit jag vill. Ja,ja, ingen anna lär komma och städa så det får väl ta den tid det tar. Lite är undan i alla fall.

Lilleman sov hos en kompis i natt så vi hade en myskväll med bara äldsta sonen i går.

Förra veckan fixade jag några blomuppsättningar att ha ute. Klart billigare än att köpa färdiga.

  Vår blomma, planterad i en potta.

Kände  även att jag ville att det skulle vara fint utanför mamma också så där satte jag denna.Fler bilder från stugan. (Fredag)

         

Solen kikar fram här igen så vi hoppas på en tur till stugan i morgon.

Nu har vi gjort mat och nu väntar vi bara på att svärmor och Göran ska komma.

Ha en skön kväll!

Gråmulen söndag

I går var det så skönt ute. Varmt och soligt. Hanna, jag och Pontus tog en tur ut till stugan. Vi började med en lång promenad. Hanna hade kommit på att vi skulle utöka vår "träning" med att få med armarna. Klart jag var på. Mammas stavar har nu flyttat hem till mig och Hanna köpte sig ett par.
Först cyklade Pontus tätt följd av Malte. Hanna och jag kom i rask takt efter. Herr hund hade det jobbigt där ett tag då han måste hålla jämna steg med Pontus men samtidigt hålla ett öga på oss. Han gick/sprang minst dubbelt så långt som vi under dessa nästan två timmar. Pontus hade det också körigt då hans kedja på cykeln lossnade fem gånger. Han tjatar styggt om en ny cykel nu.
Efter promenaden blev det en smörgås fika på bryggan. Härligt!

 Fartygen som kommer in är en happning som alltid måste kommenteras. 

  Nöjd kille!

Väl hemma tvättade Pontus och jag min bil och premiär grillade sedan ute. Klyftpotatis, grillat kött och beasås/tzatsiki. Mums!I morse kändes det som om solen skulle kika fram, men en timme senare ösregnade det. Aprilväder! Så ruggit.
På eftermiddagen sken dock solen och vi bestämde oss för att åter igen ta en promenad i stugan.
Skaran hade nu utökats med en cyklande Rasmus också. Idag hann vi dock inte så långt. Efter ca 500m hoppade Pontus kedja av igen och denna gång stöp han i backen. Med ett rejält hack i knät fick vi vända och plåstra om den lille. Promenaden fortsatte dock sedan i ca 1 1/2 timme.
I dag var belöningen grillad korv på bryggan. Det blev dock inte alls så mysigt som vi tänkt oss för dimman rullade in över land och oss. Vi åt så fort det bara gick och stelfrusna kastade vi oss sedan hem.

 Mystiskt svävande skorsten...buuhuu...

Nu är Pontus sår rengjort ordenligt och strippat.Nu har Jocke kommit hem och sängen ropar.

God natt! Må så gott!

Torsdags aktiviteter

Det här som skulle bli en så lugn dag. Varför trodde jag det?

Gulliga Jocke klev upp och fixade med barnen och skjutsade de till skolan i morse så jag fick ligga lite längre i sängen.
Jag somnade vid ett i går och vaknade av att den lille inte kunde sova längre än fem. Hur trött som helst naturligtvis då barnen skulle upp i morse.

Hanna och jag hade bestämt oss för en promenad i Boulongerskogen i dag.  Hurtiga Hanna ringde vid åtta för att kolla hur långt jag kommit. Jag ville inte alls kännas vid att vi bestämt att ses före nio. Bara att kliva upp och göra sig i ordning alltså. Innan jag skulle hämta Hanna skulle jag bara en snabb sväng till jobbet med papper och Cissis beställning från Scrappers. Det är verkligen en skön känsla att känna hur mycket alla bryr sig på jobbet och att man är saknad. Två timmar senare lämnar jag så äntligen jobbet.
Vi fick en härlig promenad på ett par timmar med avbrott för lite brunch på en bänk. Skulle dock kunna sålt hunden efter promenaden. Tror att han tagit med sig allt grus och sand som fanns längs vägen i pälsen.

For sedan hem för att hämta barn, göra mat och säga att adjö till Jocke som skulle på SM i innebandy i Nyköping. Yngsta protesterade inte alls över att åka hem och att inte få leka med någon kompis, varningstecken vill jag lova. I bilen får han krupphosta och mina farhågor besannas. Han är sjuk, IGEN! Nu ligger han nedbäddad och medicinerad. Natten kommer att bli ljuvlig...not. Suck!

Nyss ringde Jocke. Deras rum på hotellet där de skulle sova verkar inte vara bokade. Vad gör man då? Över tjugo 17-åringar och ett antal ledare. Inte mycket jag kan göra. Bara att vänta på ett samtal på hur det löst sig.

I går var Hanna och jag till sommarstugan. Kändes inte så konstigt. Lika öde som vanligt på vintern och då brukar ju änndå inte mamma vara där.
Eftersom vi planerat att börja med en brunch i solen på bryggan behövde vi gå in i stugan för att hämta en smörkniv. Inget lätt projekt kan jag säga. Det var skare på snön så det skulle  ha kunnat vara lätt, men med en hund som inte kan gå på snön utan måste skutta fram blev det många skratt och blöta strumpor när vi sjönk igenom skaren.

 Brunch i solen.
  Vår sommarstuga skymtar där bak. Spana in vårt sneda badhus och brygga.  

 Man blev inte så sugen att bada bland isflaken direkt. 


Malte fick leka en stund med grannens hund efter lunchen innan vi gick vår promenad. Trött kille var det på vägen hem sen som försökte sväng så fort han hittade en avfart och ett hus. Vi hade funderingar ett tag på att lämna honom hos någon på vägen för att gå och hämta bilen och plocka upp honom sen.
Sen var det bara att kasta sig hem för ett möte hos syster. Hanna och Malte tog en vilostund i solen. 

   Coola eller hur!

I morgon väntar ännu en promenad med Herr Hund och Hanna. Borde kanske ladda med nytt hundschampo i morgon först.

Ha det gott! Lämna gärna en kommentar innan du drar vidare, jag blir så glad då.

RSS 2.0