Vinter

Så var vintern här med stormsteg. Snö och nu kommer kylan till veckan.
Jag tycker verkligen om vintern. Det är mysigt med snö och det blir så mycket ljusare då den lägger sig på alla träd och gräsmattor.
Jag kan dock inte säga att jag alltid är så förtjust i att skotta, men det är en bra motion.

Förra vintern hade vi besök av en liten mus som ryckte att vi kunde dela med oss av våra matrester i sopkorgen. Hm, ja inte för att jag vill behålla eller behöver soporna men en mus under diskbänken vill jag inte heller ha. Han/hon var så söt med sina fina ögon, men ändå.
Vi gjorde vårt bästa hela familjen en kväll du musen kom ut i köket att fånga in den, men trots murar av kassar och dammsugare lyckades den komma undan.
Även i år ville den lille gynnaren tydligen bli bjuden på mat. Musen har lämnat små visitkort i form av spillning under diskbänken. Blä!

Diskmaskinen gick sönder för någon månad sen. Gissa vad jag lyckas med? Jo att skära mig rätt skapligt på ett glas som gick sönder. Naturligtvis var jag ensam med barnen. Med blodet droppande från handen fick jag gå över till grannen som lappade ihop mig. Sy? Nä, inte om det inte är nödvändigt. Maken fick sedan agera sjukskötare och strippa skadan och byta förband några dagar. Nu är skadan läkt och ringen behöver göras ett storlek större.

 

Efter x antal veckor ringde goa Hanna och bokade så att de kom för att reparera den. Han kom, han hittade en pryl som skulle lagas han for. En dryg vecka senare kom han, satte dit den felande länken hittade en ny och for.  Nu går maskinen inte ens att skjuta in så golvsockeln inte går att sätta dit och hörnskåpet går inte att få upp. Undrar om han kommer denna vecka för se till att den fungerar?

Ja,ja, inget ont som inte har något gott med sig. I natt blev det lite livat i huset. Det var inte jag som gick i sömnen och ingen annan heller. Någon av katterna lyckades fånga musen så i morse låg ett lik på golvet i vardagsrummet. Huga! Jag var sååå duktig som kastade ut den. Levande möss söta (ute) men döda möss äckliga.I går hade vi pysselträff i timmarna tolv. Jag bara älskar dessa träffar med världens bästa scrapkamrater. Tack gulliga Åsa för att du samlar oss. Vi får så många goa skratt att magen får sig ett riktigt träningspass.Har några foton att lägga upp också från vår förra pysselträff mm.Min utmaning på träffen från Cissi.Nu få det vara nog för denna gång.
Må så gott där ute!
Kramiz

RSS 2.0