Tisdags tankar

Varje dag nu har jag funderat på att göra ett nytt inlägg, men orken/lusten har inte riktigt funnits.
Jag är så slut just nu. Inte bara psykiskt trött utan fysiskt också. Min ögon kliar och är svullna, det kliar på hela kroppen och jag har ont i lederna. Börjar misstänka att min kropp berättar för mig att jag måste varva ner nu och ta in vad som har hänt.

Begravningen och minnesstunden blev jätte fin och lugn. Allt flöt på och det kändes riktigt mamma.
Solen sken in genom kyrkans stora fönster och gav studen ljus.
Många släktingar och vänner kom till kyrkan och många var dessutom med på minnesstunden. De som inte kunde vara med av olika anledningar fanns med oss i tanken.
Mamma var som spindeln som höll ihop nätet mellan släktingar, gamla skolkamrater och vänner. Det märktes tydligt denna dag. Många är vi som kommer att sakna henne.

Lila var mammas favort färg så naturligtvis gick blomsterarrangemanget på kistan i lila, våra handbuketter och så även dukningen på minnesstunden.

 Barnens presenter till mormor skymtar här.

Mitt kort  Rasmus kort  Pontus kort.

I dag har vi riktig vårkänsla här. Solen skiner, det droppar från taken och katterna solar. Tyvärr blåser det en massa men känslan av vår finns ändå.
I morgon planerar Hanna och jag att åka till sommarstugan för att vila själen. Hoppas att vädret blir fint och att vi kan ta en promenad med Malte också.

Spana in denna blogcandy hos Petra också.Ha en skön dag!

Torsdag och en viss oro i kroppen.

Jag känner mig bara slut idag, gråtmild och trött.
Kanske beror det på anspänningen inför begravningen i morgon eller så håller tiden på att hinna i kapp mig.
Det känns skönt ändå att barnens, Jockes och syrrans kläder är i ordning inför morgondagen. Som vanligt har jag dock inte full koll på vad jag själv ska ha på mig. Kjolen är bestämd och linnet. Nu återstår val av kavaj och skodon.

Idag på eftermiddagen ska vi åka med barnen till kyrkan som en liten förberedelse inför begravningen. Barnen vill även ge mormor någonting förutom handbuketten så vi ska ordna med det också.

Nu ska jag dammsuga här hemma så att kläderna inte är allt för ludna i morgon. Svarta kläder och en Golden är ingen ultimat kombination.
Sedan väntar frukost och en lång promenad med Herr Hund. Hoppas att det kan ändra på min lite låga sinnestämning. Håll även tummarna för att vi hittar på Ewas  och Js lilla Ivar på promenaden.

Titta vad jag fått! En till award! Jag blir sååå otroligt glad! Tack gulliga kreativa Annica!Jag vill skicka den vidare och denna gång blir det till Helena, Gobiten, Sofia, Carro, Victoria, TinaStina och Camilla.

Först ett till kort från lördagens träff. Färglagt med PM och MCP ala Cicci.Ser ni skuggorna runt kortet? Vi har nästan klar sol ute. Våren är trots allt på gång. Eller?

Ha bra dag nu och snälla lämna ett spår innan du drar vidare.

Tisdags tankar

I morse ville jag bara inte kliva upp. Jocke kom in och väckte mig, han skulle åka på jobb i Strängnäs vid halv sju, och berättade att det låg en dm ny snö på backen.
Vem stal våren???

Efter att ha skjutsat barnen tog Malte och jag en lång promenad på en mil. Sååå sjukt jobbigt att pulsa i snön och motvind för som väntat hade vår granne inte plogat ännu. Det roar han sig med först nu, klockan halv tolv. 
Värsta aprilvädret har vi. Ena sekunden snöstorm, sen hagelstorm och sen sol i några sekunder.

Spana in Maltes tassar     och morrhår

Nu har jag blivit utmanad av Camilla och då skall jag utmana 5 personer . Så här går det till
Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika). Lycka till!

1. Vad heter du?: Cicci
2. Ett ord på fyra bokstäver: Cell
3. Flicknamn: Carolina
4. Pojknamn: Curt
5. Yrke: Croupier
6. Färg: Cayenne
7. Klädesplagg: Canvasjeans
8. Mat: Currygryta med ris
9. Sak i badrummet: Cerat
10. Plats/stad: Canterbury
11. En orsak att vara sen: Chock
12. Något man skriker: Chansa!!!
13. Film: Chinatown
14. Något man dricker: Cider
15. Band: Cure
16. Djur: Citronfjäril
17. Gatunamn: Centralgatan
18. Bil: Corvette
19. Sång: Cecilia
20. Känd person: Carola

Jag utmanar Cissi, Ewa, Ingela, Carro och Gobiten.

Titta vad jag också fick av Camilla. Jag blir så stolt!Denna Award vill jag skicka vidare till

Åsa 

Anna

Helena

Malin

LottaFruH

SasSa

Ingela

Petra/Paradise

Petraso

TinaStina

Gud så svårt det var att bara välja ut några. Tack tjejer för er inspiration och den feedback ni ger mig. Jag hoppas att alla ni som besöker min blogg tar åt er.

Här kommer två av de kort jag gjorde på pysselträffen i lördags.

 

Bara älskar den stämpeln.

   

Tack Cissi åter igen för en kanonbra träff och lånet av denna söta stämpel.

Nej nu måste jag fixa lite inför begravningen på fredag.

Spana in det här. Candy hos Yoli!!!Ha en bra tisdag och glömt inte att lämna en kommentar inna du drar vidare.


Söndag igen

Undrar så var helgen tog vägen. 
Jag var på pyssleträff igår. Det var så skönt att komma iväg och göra något annat. Cissi ordnade så bra och fick oss att skratta så att tårarna rann.
Det är ett härligt enkelt upplägg på dessa träffar. Vi träffas i Cissis lokal och pysslar mellan 11-22. Goa Cissi ställer upp bord i en kvadrat och köper lite fika. Lunch intas på pizzerian i närheten, aldrig har de väl en sån dagskassa som när vi ramlar in ca 12 pers.

Jag har tyvärr inte fotat mina kort från igår så ni får hålla till godo med korten jag gjort i veckan till Scrappers CC.

 kort utan stämplar.

 kort med egna dekos.

 kort efter skiss.

  liftat ett kort.

Kort från scrapträffen kommer i veckan.

Skön söndag på er alla och lämna gärna en kommentar inna du drar vidare.

Fredag 20/3

I dag var det en klart lååång dag. Min syster skulle till sjukhuset och röntgas. Hur lång tid kan det ta??? Sprutan var snabbt avklarad och sedan var det då röntgen.
Vi var där i god tid och fick komma in snabbt. Härligt, tänkte jag, det här går ju som en dans. Man ska aldrig tänka så det vet jag ju. min syster är extremt svårstucken. När ena sköterskan gick bet kom nästa, men inte heller hon kunde hitta något kärl. Narkosen tillkallas. Bara för oss att sätta oss ner och vänta en halvtimme.
Narkosen kommer visar det sig vara en av föräldrarna i min klass. Skönt då känns det lugnt. Efter hans andra stick behöver min syster mitt stöd och jag håller hennes hand. Två stick senare hittar han äntligen ett kärl. Stackars syster! Nu är hon rejält slut och tårarna rinner ner för hennes kinder då mamma kommer på tal.
Så fick vi åka hem en dryg timme, syster till sig för mat och vila. Jag plockade upp Hanna och vi handlade en exlusiv lunch till mig, micromat.
Hanna följde med tillbaka till sjukhuset och det var tur. När vi kom hem till min syster för att hämta henne hade hon ramlat i trapphuset och satt på golvet utan att kunna ta sig upp. Det löste sig bra men jag blir alltid lika orolig när hon ramlar, hennes skelett är ju så skört.
Röntgen gick bra i alla fall och nu får vi vänta i drygt två veckor på svar.

Två kort har jag skapat också. Kortmakeriet är min fristad just nu. Jag får aldrig till någon tid för mig själv just  nu så jag får passa på när grabbarna vill sitta vid datorerna bredvid mig.

 

 

I morgon väntar scrapträff med 10 goa tjejer. Jag har nästan packat allt till träffen nu. Måste nästan fota min lilla packning i morgon. Jag börjar bli riktigt duktig på att packa lätt.

Ha det bra!


Solen skiner!!!

Allt känns lättare när solen skiner, eller hur!

I dag har jag en hel del som måste ordnas. Bland annat några telefonsamtal. Det är inte klokt vad mycket som ska fixas.

Jag är med på min första CC på Scrappers. Det var inte helt solklart för mig när den började, men nu börjar det klarna. Två bidrag är färdiga.

Monokromatiska kortet.Den är för söt den här grodan från Bildmålarna tycker jag.
Så påskkortet.Vi fick besök i går som ville fira min älskade man så jag glömde totalt bort att lägga upp vad vi gjorde till honom. Här kommer det idag i stället.

Från yngsta sonen.

 och ett till

Från äldsta sonen.Den här asken fick min käraste av mig.

 
 

Nu måste jag ringa vidare och snart väntar en tur till stan.
Ha en skön dag och lämna gärna en kommentar innan du drar vidare.

Fullspäckade dagar.

Det är mycket som ska ordnas nu. Det blir inte mycket tid över till mig och tid att faktiskt ta in vad som har hänt. Det är bara att hänga med.

I lördags var vi på 50-årsfest. Naturligtvis gjorde jag ett kort också. Jag testade för mig en ny vikning. Här är resultatet.

 

  

Nu ropar sängen så ni får kika in i morgon och se vad mer jag skapat.

Ha det gott!Vab med öronbarnet.

Två nätter nu, värst söndag natt, har Pontus haft ont i ett av sina öron. Stackars liten!
När den smärtstillande medicinen han har inte fungerade alls på söndagnatt, ringde vi rådgivning om medicineringen. Jag ringde trots att jag redan visste svaret, men det känns alltid bra att få backup på sina beslut. Smärtstillande var fjärde timme tills vi fick tid hos doktorn på måndagen.
Jag led verkligen med honom där han stod med tårarna rinnade och borstade tänderna på söndag kväll.Väl hos doktorn fick han penicillin, vuxendos!!! Nu hoppas vi att den tar så inflammationen försvinner.

Titta vad som låg i min post i dag.

 

Tack underbara Helena! Jag blev så otroligt glad och överraskad. Nu ska här skapas.

I går fick jag ett till beställningskort färdigt, till en nyfödd liten pojke.

 

Glöm nu inte att lämna en kommentar innan du drar vidare och spana in Ewas fina tävling/lotteri.Ha en skön kväll!

Lugn söndag.

I dag bara är vi.
Barnen är ute och åker pulka. Jag och Jocke myser i soffan.
Några måsten står på dagordning som läxor, jobb planering och möte för Jocke, men en ganska lugn dag ändå.

Titta vad jag har fått, en award av Tinastina och Camilla. Jag blir alldeles varm inombords. Tack vänner!Jag skickar den vidare till några av de bloggar jag besöker så ofta jag hinner och kan.

Camilla
Tinastina
Helena
Malin
Cissi
Åsa
Ingela

Linda
Petra
Carro


Det är så många fler som jag vill ge denna award så ta den alla ni som jag inte nämnt men ofta besöker.

Av Eva fick jag detta fina kort så passande som en varm gåva samma vecka som min mamma avled. Tack!Jag är så tacksam för alla fina vänner jag har via min blogg. Ni ger mig styrka nu när vi har det svårt.

Daniels och Hannas kompisar har fått en dotter så jag fick äran att göra ett kort.  

I går fick jag en ny beställning då ett annat par av deras kompisar fick en son i går.

Nu väntar barnen på sin lunch.

Ha en skön fortsatt söndag!

Livet går vidare.

Tack alla underbara vänner som tänker på mig och min familj nu när vi har det tungt.
Era stärkande och medkännande kommentarer här i min blogg värmer ska ni veta.

Jag vill också tacka för alla fina kort, blommor och saker jag fått.

   Den här fina asken kom från Tina.

Just nu lever jag som i en bubbla. Jag har inte haft riktigt tid och ork att ta in vad som hänt ännu.
Det är mycket praktiskt som ska ordnas och beslut som ska fattas.
Mamma hade skrivet en del om hur hon ville ha det men inte allt.
I måndags satt jag länge hos blomsterhandeln som ska ordna blommorna till kistan. Mamma älskade lila och ville ha det på kistan. Ni kan inte ana hur svårt det var att välja blommor Lila finns i så många nyanser och att förmedla vilken nyans vi vill ha var inte lätt. Gulliga Marie och Pelle slog nästan knut på sig själva för att hitta rätt färg. Nu tror jag att allt ska vara klart och tack Marie för alla fina tips.

I tisdags var min syster tvungen att läggas in för att hon hade så svårt att andas. Proppar på lungorna??? De har nu uteslutit proppar och i går fick hon komma, men orsaken till hennes problem är ännu oklart. Nu väntar vi på svar från läkaren.
Ett uppmuntrande kort fick från oss.I förrgår skulle mamma ha fyllt 80 år. Jag, Jocke, Rasmus, Pontus, min bror, Hanna, två av min mostrar och en morbror gick till kyrkogården. Vi fick en fin stund när vi satte ut ljus och ett gran/sälgarragemang med ett kort som jag gjort och ett kort som Pontus gjort.


Sagolika blommor har jag fått av min man också. Tack älskade för ditt enorma stöd.Gulliga Cissi överlämnade blommor från jobbet och ett fint kort hon gjort själv. Tack Cissi och alla ni andra!Ha det gott!

RSS 2.0