Du fattas mig!

Min kära mamma fick i måndags somna in i sitt hem.
En ofantlig tomhet har nu intagit våra liv.
Trots att jag försökt förbereda mig på att denna stund skulle komma känns sorgen bedövande.
Jag tror inte att jag ännu fullt ut orkat ta in att hon är borta.
Saknaden och tårarna sköljer över mig i vågor.
Nu ska vi tillsammans, nära och kära, vårda och bevara alla fina minnen hon gav oss.Nu vila i frid kära mamma

Långt från smärtor och bekymmer


Du finns för alltid med oss

bevarad i våra hjärtan


Vi tar med oss och vårdar

alla fina minnen ömt


Vila nu i stillheten

Finn trygghet i att vi som är kvar

stöttar varandra


Vi saknar dig!

                                                                           Vila i frid mamma!

Ta chansen ni med!

Blogcandy hos Jennie. Mina färger!Ha det gott!

Tiden går...

Det är svårt att få vardagen att fungera normalt just nu. Vi har ätit massor med snabb mat dessa två veckorna och sent ofta utan att jag ätit något på hela dagen.  Min mage gör uppror.
I dag var barnen tillbaka i skolan och det behövde vi alla. I  kväll ska här lagas mat och menyn för veckan sättas upp. Man mår klart bäst av vardagens alla rutiner.

I går fick bli en dag med lite mer fokus på barnen.
Vi åt frukost i lugn och ro, barnen lekte isnön en stund sedan tog vi en promenad ut på isen där Isbane SM gick avstapeln. Tyvärr försvann det fina vädret som var på morgonen. Vi hann inte se sista finalen för vi var bjudna på födelsedagsfika hos Hanna och Daniel.
Undrar om någon kan lista ut vad han tycker om???

Kortet från oss.

 

Gissat på något ännu?

Okej då fotboll är rätt, men...här är presenten. En canvastavla/LO.
Ni bara måste se tårtan som en gullig och oerhört duktig arbetskamrat, Maja, gör. Bild är inte den bästa men den kommer snart att finnas på Majas hemsida.Måste också vis vad som låg i min brevlåda.

  Från gulliga Ingela och  från goa Malin.

Tack vänner! Jag blev så oerhört överraskad och så glad att tårarna kom.

Ha en bra kväll!Tiden går så långsamt fort!

Lite svårt att förklara, men tiden känns så overklig just nu.
Tiden känns så knapp, men samtidigt vill jag att tiden ska gå fort.

Barnen, Hanna och jag for in till mamma mitt på dagen för en kort sväng trodde jag. Pontus har hitills inte velat vara hos mamma några långa stunder. Han tycker det känns jobbigt att mormor inte är som hon ska och jag har full förståelse. Rasmus känner i stället att han vill ta vara på varje sekund. Efter ett par timmar hämtade Jocke Pontus.
Hanna, jag och Rasmus stannade i drygt tre timmar till.
Bror, syster, moster och brorson kom också förbi. Det känns skönt att vi är många som kan stötta varandra. Runt om i Sverige finns fler släktingar och vänner som finns med oss i sina tankar.

Nu är vi hemma igen och försöker trösta varandra i denna svåra stund. Det är skönt att kunna prata och gråta tillsammans. Vi har många fina minnen att vårda och göra levande igen.

Så ett kort från den gångna helgens träff.Sköt om er och bry er om varandra!


Torsdag 13/2.

Jag måste tacka för alla värmade kommentarer. Jag suger åt mig varje ord.

Vet inte rktigt vad jag ska skriva i dag. Mina känslor åker bergochdalbana hela tiden just nu.

I går hade mamma en ganska bra dag och vi kunde prata en hel del. Det känns så overkligt att det som händer händer och jag är helt maktlös. Många tårar har jag fällt och många fler kommer att fällas.

Mamma har den absolut bästa vård man kan tänka sig. De behandlar henne och oss som om vi vore deras egna anhöriga.
Fr.o.m måndag är jag hemma med närstående penning för att kunna vara så mycket som möjligt med mamma. Vilken förmån det är.

Nu ska jag försöka vila, det blir inte så mycket sömn just nu.

Till sist ett ort från träffen i lördags.Ta hand om er!

Hemma med sjuka barn.

Tack för alla gulliga kommentarer. De värmer extra gott just nu.

I dag känner jag mig som en ballong som någon blåst upp och sedan släppt ur luften ur.

Barnen är sjuka och Jocke har varit hemma med de måndag och tisdag. Själv har jag jobbat fram till ett och sedan suttit hos mamma. Hon får starka mediciner så hon sover mest nu.  Det är jobbigt att sitta där och se henne, men hon ser fridfull ful. Korta stunder får vi kontakt och då känns hon ganska klar. I måndags var jag, Hanna och äldsta sonen där och vi grät tillsammans på vägen hem.

Nu är jag hemma med barnen som hostar och snörvlar. De ligger nedbäddade i varsin säck med kuddar på golvet framför tvn och datorn.Nu ska jag pyssla lite här hemma och sedan åka en sväng till mamma. Hoppas få till det så att jag kan ta en sväng i kväll också.

Ett par kort från helgens pysselträff först.Kort till en arbetskamrat som fått en liten dotter.

 

Nu vankas lunch här.

Ha en skön vinterdag!

Massor av snö.

I går hade vi scrapträff här i Gävle. Elva glada och goa tjejer var inbjudna av Cissi att sitta i hennes lokal och skapa. Ett enkelt upplägg där hon tillhanda höll med lokal och fika. Lunch åt vi på en närliggande restaurang/pizzeria.
Vi funderade ett tag på om Cissi bjudit in isbjörnar och inte oss, men med ett extra element och en promenad och mat i magen kom värmen så fingrarna tinade och flitenslampa lös.

 Ciss vill inte vara med på bild... Got You!

 Sofia skapar ett nytt album.

 Maria och Elisabeth samlar på idéer/vikningar.

 Jenny en mästare på LOs.   Lär mig!

 Margareta gör så fina kort och så generös med beröm. Tack!

 Elisabeth gav skäggiga damen ett nytt ansikte, men räddades av Åsa. Ser ni delar av det fina vi skapat på disken bakom tjejerna?

 Mitt kreativa kaos.

Stort Tack, Cissi! Nu hoppas vi alla på fler träffar riktigt snart. Vad jag skapa kommer en annan dag då jag hunnit fota korten.

Innan jag for på träff gjorde jag ett kort till garnnens son som fyllde 4 år i fredags. Fniss, så startade min blogg för ett år sedan.Ha en fortsatt skön söndag!

Söndag och dragning!

Tack för alla gulliga och inspirerande kommentarer i min blogg det senaste året. De gör mig så otroligt glad och ger mig nya krafter då livet är tufft.

Nu till dragningen av min Blog Candy. Vem kan det bli?Tada!!!

Stort grattis till ...

 Grattis Ewa!   Snart i din hand för nytt skapande.

Ha en skön söndag!Ett års firande!

Min blogg fyller ett år i dag. Ett år! Hur fort går inte tiden?
Hm, hur ska nu detta firas?

Blog candy så klart!Det enda du behöver göra för att vara med i lottdragningen är att lämna en kommentar här och länka till mig i ett inlägg och tipsa om denna Blog Candy. Jag drar en vinnare på söndag klockan 12.00.

Mycket har hänt under detta år och det är intressant att blicka tillbaka och minnas. Jag startade bloggen med att vara hemma med sjukt barn och nu ett år senare är det vab med samma barn igen.

Ha en skön fredag!

Nu är det mycket, igen.

Just nu skulle jag önska att det gick att klona både mig och min man.
Jocke är i Luleå och jag saknar honom.
Yngsta sonen är hemma och sjuk så jag är hemma med honom.
I skolan vet jag att barnen saknar mig och alla våra trygga rutiner.
I går fick mamma feber och mår inte alls bra. Jag var inne ett stund i går och har även lyckats ta mig dit en stund i dag också vilket känns bra. I dag sätter de in extra vak och det känns skönt när jag nu inte har den möjligheten. Just nu väntar jag på att min bror ska ringa när han åker till henne efter jobbet och ge en lägesrapport.

I går när jag väntade på att Jocke skulle komma hem från Uppsala, i en lånebil då hans är på verkstad sedan krocken, ringer telefonen. Det är Jocke. Gissa vad han gjort? Ja just precis, krockat. IGEN!
Tre rådjur hade sprungit över vägen och han lyckades undvika två, men klippte det tredje. Tack ock lov gick det bra med honom och bara några små skador på bilen. Törs jag låta honom köra bil igen?

När Jocke kom hem for jag så till mamma. När jag är hos mamma ringer min telefon. Det är yngsta sonen som ringer med gråten i rösten.
-Mamma, pappa säger att vi måste gå och lägga oss utan mat!
-Varför sa han det?
-Vi lyssnar inte på när han vill ha hjälp med maten och dukningen. Du måste ringa honom på hans telefon, jag är jätte hungrig.
Tårarna bara strömmade ner för mina kinder av undantryckt skratt när jag lovade sonen att genast ringa och prata förstånd med pappa. Det var lite befriande att få skratta lite mitt i allt elände. 

Nu ska jag laga mat åt barnen och sedan ska jag hjälpa de med deras läxor. När barnen lagt sig ska jag försöka sitta en stund och skapa. Det har en så lugnade effekt.

Här kommer ett kort som fick lite Alla Hjärtans Dag känsla.Ta hand om varandra nu!

Söndag, igen!

Tänk vad veckorna går fort. Det är redan första februari.
Vi har haft en skön och trevlig helg.

I fredags var jag ju hemma med äldsta sonen. Jag fick ett samtal om skolan som jag var tvungen att ta. Det var lunch tid och sonen fick själv steka sina plättar. Han är så duktig min stora kille.I går hade vi gäster på middag. Äntligen hade vi tid att träffas och det blev så mysigt. Festkyckling med ris och blåbärspaj till efterrätt. Mums! Malte blev som vanligt galet lycklig när Anna och Martti kommer. Anna och jag tog också en promenad med Malte mitt i natten. Titta vad vi fick, årets första tulpaner för oss. En bukett var fick Jocke och jag.I dag har jag tillbringat ett par timmar hos mamma vilket var skönt. I fredags var jag orolig då hon kändes helt uppgiven, men i dag var det bättre. Vi åt rester från i går av både kyckligen och pajen sedan tittade vi på gamla kort på hennes fyra barnbarn. Härliga minnen att samtala kring.

Nu väntar förberedelser inför arbetsveckan och om jag har tur en stund vi scrapbordet. Jag har fått en härlig utmaning av Helena som jag bara måste ta mig an.

Den går ut på att man ska gå in i sitt bildgalleri och ta fram bild
nummer 6 i mapp nummer 6.

Här är mitt kort som jag ska göra en LO på.Bara att sätta i gång.

Jag skickar den vidare till sex stycken.

Viktoria

Tinastina

Cissi

Scraphönan

Eva

Sofia 

Lycka till tjejer!

I dag har även Pontus och jag tagit en timmes promenad med Malte. Eller jag promenerade liksom Malte men Pontus cyklade. Halt som attan och minus fem grader. Jag hade inte cyklat kan jag säga.

 

Jag har gjorde ett ill kort i fredags också. Så här blev det. Åter igen var jag inspirerad av Helena.


Må gott nu!

RSS 2.0