Blåsigt men soligt.

I går kom Hanna  och Daniel förbi en sväng. Malte var helt övertygad om att han bästa vän kommit som vanligt. Han blir riktigt knäpp när hon kom. Dansar runt gråter och ska helst sitta i hennes knä, liten som han är.

 Han har även en idé om att han ska ha en bit av henne i munnen, som när han var valp.

Han har två kompisar till Disel,Anna  är också en bra kompis.Fredag kväll var riktigt mysig. God mat, skitsnack och massa skapande. Lite sega var vi allt och kvällen avslutades tidigare än vanligt. Här är det jag lyckades med.

Ha en skön söndag om än blåsig.

Äntligen fredag!

Ja , det känns verkligen så idag.

Barnen i skolan har tappat alla rutiner efter att jag var hemma med yngsta sjuk förra veckan. Vikarierna var tydligen en katastrof, i alla fall två av tre. Jag har en årskursetta så valet att sätta in en vikarie som inte talar svenska känns mycket märkligt.
Nu har vi åter kommit i rutinerna så i dag har jag faktiskt njutit av jobbet, men veckans slit har satt sina spår.
I dag var vi ut i skogen för att studera höstens ankomst. Mina planer var stora, men vi fick ge upp efter en halv timme då barnen började ändra form i ansiktet och på händerna. Myggor, giftiga som attan. Vi kunde inte vara kvar utan fick snopet traska hem igen.

Denna vecka har jag besökt mamma tre gånger. Vi har fått tid tillsammans och det är jätte skönt. Jocke har varit hemma och sjuk hela veckan så barnen har kunnat stanna hemma med honom. Jag hoppas få lite tid i helgen till min syster och mamma också.

Nu ska jag packa det sista. En scrapkväll väntar mig. Vi är fyra tjejer som ska scrappa och äta tillsammans. Jag har längtat hela veckan. Det ska bli så roligt.

Så ett par kort jag gjort.

Ha en skön fredag!

Huset fullt!

I dag har huset varit fullt av barn och ljud.

Min man har även idag haft fullt upp med innebandy. Barnen hade kompisar hemma så idag har jag inte haft tid att fundera så mycket. Ljudnivån var stundvis hög och lunch och fika skulle serveras.

Hanna och Cissi ringde idag också. Skönt att ha några att dela sina tankar med. Det kommer garanterat att behövas mycket nu fram över.

Nu väntar läxjobb med barnen och sedan lite familje mys.

Först några kort.Då mamma inte har möjlighet att gratta vänner till familjen får jag lämna kort och blommor. Ny hÄngel fick det bli på kortet.Ännu en ny hÄngel.

Ha det gott!

Lördag

Ensam med barnen igen. Känns alltid lite lugnare, men samtidigt lite mer att stå i.

I förrgår anföll mig verkligeheten efter ett långt samtal med min moster. Gårdagen var jobbig med tårar och sorg i hjärtat. De man älskar kommer inte alltid att finns kring mig och vissa kommer att försvinna snabbare. Hur snabbt vet ingen, men tiden är begränsad och troligen inte allt för lång.
I dag känns det lite bättre och jag ska verkligen försöka få tid att besöka de mina i dag. Måste bara se till att barnen åker till sina kompisar för att minimera risken för smittor inför cellgiftsbehandlingar som är på gång med de mina.

I förrgår damp de nya hÄngalrna ned i brevlådan och en bättre terapi än att skapa har jag svårt att finna.

Här kommer några nya kort. Alla med samma teknik, promarkers och akvarellpennor.Blir alltid lite spännande att se hur korten ser ut när man scannat de. På sista kortet syns det verkligen att hÄnglarna sitter med 3D-kuddar.

Ha en skön helg och ta hand era nära och kära!

Torsdag och regn, igen

Jaha, så regnar det igen. helt otroligt att det kan finnas så mycket vatten som promt vill ner just här.

Jag är hemma med sjukt barn fortfarande. En hel vecka kommer jag att vara hemma. Det riktigt kryper i kroppen på mig. Tur att jag kan göra lite kort när sonen orkar sitta en stund vid datorn.

Tvättkorgen är i alla fall tom. När hände det senast?

Nu fungerar golvslingorna med besked. Det är sååå varmt inne. Jocke är borta på jobb så vi får snällt acceptera att sitta inne i linne och shorts. Tänk att man aldrig är nöjd. Malte står inte ut i värmen utan ligger gärna ute i kylan.När katten är borta...eller som hos oss, när vovven är borta tar katten sig friheter.

 Gnagis tar över.

Orkar man inte vänta tills matte vaknar och släpper ut en kan man alltid göra en egen kattlucka, till husses stora ilska.Hon har grävt upp isoleringen och ålat sig ut där slingorna går ner. Hur hon sedan tar sig ut är en bra fråga, men ut kommer hon.

Så kort med två av mina nya stämplar.Lite bondgårds smutsigt. ;0)Ha en skön torsdag.Tisdag

Så långa dagarna blir då man inte får vara ute. Lilleman är bättre, men vi får se om det blir skolan i morgon.

I dag har Magnus varit här och kopplat in våra vattenburna slingor till golvet. Nu ska jag äntligen slippa störta upp för att göra brasa i kaminen och vedspisen.
Det är bra kallt inne på morgonen nu, bara knappt 18 grader.  Nu har vi slingor i vardagsrummet (kyrksalen), vårt sovrum, kontoret, Pontus rum, Rasmus rum, badrummet, gästtoan, mellan rummet och hallen. Med andra ord, nu återstår bara köket. Nästa sommar ska köket renoveras. Nytt tak, nytt golv med slingor, skåpen ska flyttas, det ska byggas en bordsö och en vägg ska rivas. Låter väl som en enkel match. Jag tror att jag och barnen flyr till stugan den veckan Jocke ska roa sig med det. Ja, ja, det är till sommaren det. Nu gäller det bara att få temostaten rätt så att vi inte kokas här inne.

Är mitt i ett kort så inlägget blir kort.

Visar två kort innan jag ramlar ner i träsket igen.Sarah Kay stämpeln handlade jag på mässan i Gävle.Årets fösta julkort. Även denna stämpel inhandlad på mässan i Gävle.

Ha det gott!

Hemma

Hemma  och vabar.
Pontus lillsrutten har haft krupp i natt och nu har han ont i halsen så det är bara att gilla läget och vara hemma. Inte lätt när man har en etta och rutinerna inte sitter.
Åkte till skolan i morse med planeringen för dagen. Har en elev som medicinerar så jag kände att jag måste dit och göra ett riktigt överlämnade. Fritidspedagogen som skulle kunnat hoppa in är hemma även hon idag. Sänder en tanke till henne. Jag vet att hon har det jobbigt.
Vår skolassistent hade det stressigt i morse då fem vikarier skulle skakas fram. Undrar om hon bestitter förmågan att trolla?
Tyvärr blir jag hemma i morgon också sedan får Jocke ta över.

Hanna lillfia har blivit med lägenhet i Gbg. Eget kök! Korridor med gemensamt kök är aldrig roligt. Tänk vilka grisar det finns i vårt avlånga land. Grattis gumman!

Nu ska jag pyssla om sonen lite. Hoppas att det blr en liten stund att pyssla också.

Gårdagens kort.Så mesig färger det blev i scannern. Jag som ville visa att jag minsann kan ta i med färger lite.

Ha det gott!

Lördag, JIPPI!

Äntligen lördag.
Det är så skönt att vara ledig. Jag har fått "mamma Cicci" sjukan.
Resten av familjen blir alltid jätte dåliga någon dag för att sedan friskna till, men inte jag inte. Sedan jag fick barn blir jag bara halv dålig. Ont i halsen, ett par nysningar om dagen och på sin höjd en hostning. Låter väl inte så dumt kanske, men det sitter i i veckor. Många veckor! Jag blir galen av att känna mig slut så länge. Tänk om det någon gång kunde bryta ut med buller och bång som på resten av familjen, men inte då. T.o.m Malte, hunden, är genom förkyld och nyser så att hela hunden skakar och frambenen glider isär.
Nu har jag gnällt färdigt, för denna gången, tror jag.

Jocke har som vanligt lyckats se till att han är borta varje helg när det är dags att vinterstäda gården. Med flit???
Ja, ja, det måste ändå göras. Helgens måste.
Hanna och Daniel dök upp igår. Gulliga de, hjälpte mig att ta ner partytältet, lyfta in möblerna och tömma poolen.
Daniel klippte dessutom gräset, jag ogillar åkgräsklipparen och hade faktiskt önskat mig en vanlig gräsklippare då maken kom hem med den. Jag som innan hade gräsklippning som min motion. Morrr!


Daniel led nog inte speciellt och vem vet kanske det är det närmaste körkort han kommer.

Vovven är bra bortskämd. Bada och simma är nog det bland det bästa han vet, men duscha, huga. Disney Pluta ligger i lä där. Han vill verkligen inte duscha och gör allt för att slippa. Gömmer sig, stretar emot, hoppar ner...
Efter duschen bara måste man föna honom. Normalt? Han är ju för stor för att ställa så föning efter duschen är väl det närmaste han kan komma.Så en bekännelse. Det blev visst en del handlat på mässan förra helgen. Sch... inte ett ljud till Jocke eller jo, han skickade faktiskt ett sms där det stod:
Handla mycket.Ops, det blev visst några cardstock.

Så ett kort.Nu ska åter till skapandet och barnen. Städa har jag faktiskt redan gjort och tvättat två maskiner så jag är värd lite pyssel.

Ha en skön helg!

tisdag

Idag har det regnat, och jag menar verkligen regnat, hela dagen. Ni ka ju bara föreställa er hur tjugo stycken små ettor ser ut efter en rast. Det fullkomligt rinner av kläderna och det trots att de alla var duktiga och tog på sig regnkläder. Jag kan säga att ett torkskåp på 60 cm inte förslår speciellt mycket. Ingen klagade dock om man nu inte räknar in föräldrarna.

I dag var det möte med soc i ett ärende på skolan. Antingen är de helt bakbundna eller så är de bara helt oförstående (läs bakom flötet). Ännu ett möte utan resultat. Suck!

När jag skulle hämta fritidis idag såg fröknarna lite undrande på mig. Åh nej, vad har jag nu glömt, hann fara genom mitt huvud. Det undrade de också för på barnens hämttid stod det 15.30 och jag kom 17.00. Inte undra på att de såg frågande ut. Hur bara kan jag ha skrivit så fel??? Kan man skylla på att man var på mässa i lördags? Tur att de vet hur vi har det här hemma och att barnen sa att jag sagt vi fem till de. Tack för att ni är så förstående med en virrig mamma.

Min syster skrevs ut idag. Hennes katt jublar säkert av glädje på kattvis. Hon har nog haft det bra trist utan sin matte trots mina besök. Nu är det bara att hålla tummarna att min syster får vara hemma och ha det så gott det nu går.

Stort grattis på födelsedagen, dagen efter, kära Anna!

Så ett kort igen.Ett litet försiktigt försök med punchinella. Lite blekt blev det då jag skulle scanna.

Ha det nu gott!


Söndag

Vilken dag det var igår. Bara min dag och mitt intresse. Jag nöjt i fulla drag. Scrapmässa i Gävle.

Det är alltid så roligt att gå runt och kika på alla saker, känna på papper och bara njuta. Denna mässa blev speciell på många vis. Cissi min arbetskamrat som är alldeles grön inom området söp in all info hon orkade. Linda och Viktoria dök också upp en sväng. Anna min vän var också där en stund. Elisabeth/gobiten kom med sin lilla gobit Axel knappt fjorton dagar.

Sen kom också Helena och Malin. Som jag sett fram emot att få träffa er tjejer. Det var bara så roligt. Tur att vi hann med att ta en fika. Ni har förändrat min syn på bulldogar för alltid. Det är så underbart att få skratta från hjärtat. Jag ser framemot nästa gång vi ses tjejer. Får nog adda er på min msn.

Flera härliga människor träffade jag också. Det är så intressant att träffa de med samma intresse. Min man funderar om jag har alla hästar hemma ibland då jag helt grottar in mig i mitt skapande. I går fick jag bekräftat att jag inte är ensam. Tack Åsa och Anna-Karin för en bra mässa.

I dag var det tillbaka till verkligheten igen. Först ett roligt besök till Cissi med lite pysselgodis, lösningsmedel, stämpelrengöring, papper att stämpla på, dubbelhäftande tejp och några motiv. Vi fick lite fika och en stunds lek med lilla Alva två år. Sedan ett besök hos mamma för att fixa diverse saker, hämta ut pengar mm. Till systers katt för att mata och städa lådan. Lilla gumman så hon saknar matte. Gosade nästan sönder yngste sonen som var med. Sedan for vi till sjukhuset för att besöka syster och lämna några saker. Nu är vi hemma igen. Barnen pysslar och jag ska förbereda lektioner.

 

Så ett par kort. Ni som var på mässan kanske såg Åsa dema promarkers och polychrome tekniken. Jag gör likadant fast med akvarellpennor i stället.

Ha det nu gott och dröm om nästa mässa.

Bara timmar kvar...

Äntligen fredag. Jag är helt urlakad igen, men frisk.

Syster är kvar på sjukhuset, men läget är stabilt. Åker till hennes lägenhet varje dag för att pyssla om hennes lilla katt Maja. Hon funderar verkligen hur det kommer sig att hon är helt ensam och att jag kommer dit bara för att nästan genast lämna henne igen. Tur att katter sover så mycket. Jag kan inte ta hem henne till oss då vi har två egna katter och en hund. Kaxig är lilla Maja, men där går nog hennes gräns.

På jobbet är det som vanligt. Jag storm trivs med gruppen, men det är en  etta med allt vad det innebär.

I morgon är det MIN dag. Mässa i Gävle!!! Nu är det verkligen bara timmar kvar. Hela dagen på mässa med trevligt sällskap och långväga scrapvänner i intågande. Det ska bli jätte mysigt. Elisabeth kanske tar med sig lille Axel också så att jag får snosa på en liten baby också.
Har jag tur kanske gubben orkar roa barnen på kvällen också. Då blir det pyssel för min del hos goa Anna i hagen.

Nu ska jag bara hänga den sista tvättmaskinen och sedan krypa ner i sängen bredvid gubben och drömma om fina papper, blommor, brads...

Några nya kort har jag gjort ändå.och ett hast kortOps, blev visst lite mörkt i scannern. Jag har använt en tag som satt i ett par byxor vi handlade i Ullared tidigare i somras.

Hoppas att vi ses på mässan.

Ännu en tisdag.

Min man kom hem i söndags och var lite små grinig. Han somnade tidigt och i går morse kom förklaringen. Han vaknade nämligen med nästan 40 graders feber. Stackarn. Bara för honom att stanna hemma. Idag är det lika illa. Han bara sover.

Nu är det bara jag som klartat mig från att bli sjuk i familjen. Jag bara måste hålla mig frisk. Har man en etta är det absolut inte lämpligt att vara hemma. På lördag är det ju mässa här i Gävle också. Då bara kan jag inte vara sjuk. Jag har längtat så efter den.

I går fick min syster åka ambulans in till akuten. Hon hade rasat samman hemma tre gånger. Mamma som också är sjuk ringde och informerade mig. Panik! Jag som skulle ha första föräldramötet med denna grupp på vår nya skola. Hela skolan skulle ha föräldramöte samtidigt och rektor skulle också ge lite info. Vad skulle jag göra...
Jag instruerade barnen hur de skulle laga middag hemma, när de skulle lägga sig och att de bara skulle störa sin pappa om det verkligen var nödvändigt. Slängde mig i bilen till akuten. På väg till akuten informerade jag en kollega vad som hänt. Hon i sin tur informerade rektor (gulle dig Cissi). Ringde sedan för att få tag i min bror. Inget svar. På akuten har de lagt in syster på AVA för CT-skalle, blodprover och EKG. Måste säga att hon till min förvåning var vid gott mod. Ut ringer bror som äntligen svarar. Han kommer upp och byter av mig. Kastar mig i bilen till jobbet. Landar med andan i halsgropen och klarar med yttre lugn faktiskt av mötet. Sen var det bara att åka hem till systers lägenhet, mata hennes katt och hämta rullatorn och upp på sjukhuset igen. När jag kom dit kändes situationen under kontroll så jag lämnar min syster i deras vård och for hem en och en halv mil.
Väl hemma sover både maken och yngsta sonen. Äldsta sonen avger en snabb rapport om dagen och somnar sedan sött. Tänk vilka duktiga barn vi har. Älskar er!!! Tittade igen dagens planering innan jag med hjärtklappning rasade i säng. Gissa om jag var slut när jag äntligen skulle försöka sova. Varva ner tog sin tid kan jag säga.
Idag var det bara att ladda om. Törs inte berätta om den här dagen...

Så ett kort jag gjort tidigare.Promarkers och akvarellpennor igen. Blomspetsen är från en sybehörsaffär. Den liksom bara skrek att den ville med mig hem.

Ha det gott där ute. Några av er träffar jag på lördagens mässa i Gävle. Ses då. LÄNGTAR!!!

RSS 2.0