...och det snöar och det snöar...

Var kommer all snö ifrån??? Tycker minsann att vi skott nog för i år. Nu vill jag ha bara vinter med -5 och sol.
Kan man hoppas på en solig och inte alltför regnig sommar som kompensation?
Vilket gnäll, fy på mig! Barnen njuter i fulla drag och älskar att leka i snön så varför klaga.

Tack alla gulliga för mysiga kommentarer. Jag skäms att jag inte ens lyckas få till ett par inlägg i veckan, men jag är bara sååå slut.

Mitt knä har bestämt sig för att spöka vidare med en inflammation i senan under knäskålen. Nu blir träning skonsammare och laserbehandling hos sjukgymnasten en tid för att vila knät lite. Hemma får jag smörja knät med voltaren två gånger om dagen och små enkla övningar bara.

I dag var det scrapträff med gänget. Så roligt! Vi sågs sist före jul så nu var det hög tid. Glädjen varade dock inte länge då jag först var tvungen att skotta mig till bilen. Väl framme vid bilen väntade en vall bakom bilen som plogmaskinen lagt där så snyggt. Suck! En timme sen kommer jag så till träffen. Packar upp och skapar faktiskt ett kort. När jag sedan börjar på kort nr två känner jag hur illamåendet bara väller upp och det blixtrar bakom ögonen. Migrän! Bara att packa ner allt och åka hem medans jag kan köra. Besviken är bara förnamnet.

Nu har jag börjat vakna till liv igen efter tabletter, lite sömn och mat. Dags att krypa ner i sängen igen för att sova och hoppas att morgondagen ser bättre ut. Vi startar alltid söndagar med yngsta sonens bandyträning så en timmes friskluft ska nog få mig att må bra i morgon.Må så gott!

Tiden den går...

Tack alla gulliga för era fina och omtänksamma kommentarer här i bloggen.

Otroligt vad fort tiden går när man jobbar.
Jag tycker att jag bara jobbar, hjälper barnen, tvättar och städar. Plötsligt är dagen slut och det är dags att sova.
Förra veckan var det dessutom en kväll med utbildning, bad med enheten och Öppet Hus på skolan i lördags med vanlig skoldag så helgen bara försvann. Blogga är bara överkurs just nu.

 

Det är så skönt att vara tillbaka på jobbet med alla mina härliga elever och kollegor. Jag tror bestämt att jag har världens bästa yrke.
I onsdags hade vi idrott på schemat och jag bestämde då att vi skulle utnyttja vintern. 8.20 traskade hela klassen laddade med pulkor, tefat, "mattor" och hjälmar till backen. Nu skulle här åkas.
Barnen sprang sista biten för suget var så stort.
När vi kom till backen säger två barn: -Du Cicci, Ragnhild (kollega) sa att du inte får åka.
Mutter och morr...inte åka...akta knät...inte roligt alls...
Jag och barnen har en hemlighet nu. Jag åkte bara fem gånger eller så.I morgon väntar sista dagen med arbete i mammas hus före mäklaren kommer. Det är blandade känslor nu ska ni veta när det börjar närma sig försäljning. Det ska bli så skönt att slippa ett måste som hängt över mig och min bror, men samtidigt är det sorg vi nu ska släppa taget om mitt/vårt barndomshem.

Mitt knä mår klart mycket bättre nu, men är det långt kvar tills det är bra (om det nu blir bra). Han tror att det är minst ett halv år kvar. Mitt närmaste mål är att kunna "finåka" slalom (som sjukgymnatsen säger) vecka 9. Håll tummarna!!!
Jag försöker komma iväg till sjukgymnasten ett par gånger i veckan, men det är svårt att hinna med då man är lärare och har egna barn. Denna vecka har jag inte lyckats komma iväg en enda gång. Jag hoppas att jag får tid nästa vecka, åtminstone en gång. Lite träning kan jag göra hemma, men det är inte så lätt och promenader är inte lämpligt.

Ha en skön helg!

Gott Nytt År!

Här har vi snö och det kommer bara mer och mer. Denna vinter är det verkligen vinter. Riktigt mysigt!

Vi firade nyår här hemma, bara familjen, med trerätters middag.
Förrätt: Toast med laxröra och avokado.
Huvudrätt: Kalvfilé med tsatsiki och klyftpotatis.
Efterrätt: Chokladmousse med blåbär och grädde.
Mums!

Klart att vi hade lite fyrverkerier också. Vi var inte ensamma kan jag säga. Jag tror att hela Furuvik lyste upp av vackert skådespel.

 

   

Malte var en riktigt duktig kille till en början. Han följde med killarna ut när de började smälla, men fick gå in innan tolvslaget.
Han kan också konsten att njuta i fulla drag när familjen är samlad.Barnen leker i sina rum, Jocke och Mats planerar inför innebandy SM som de ska åka till i morgon och vara borta i fyra dagar. Nu tror jag minsann att det är min tid en stund. Lite pyssel kanske...

Ha en skön lördag!

RSS 2.0