Sjukstuga

Nu har jag tiilbringat två dagar med sjuk son här hemma. Han har ont i halsen och nyser. I morgon är det bestämt att han ska gå, men vi får väl se. Han nyser fortfarande och i morgon har de ett sprinterlopp i skolan så det är väl inte den bästa kombinationen.

Har ni spanat in vad som händer på Inkido. Blogcandy!
Kika in ni med.


Nu ska här läsas läxor så jag lägger in ett kort som jag gjort till en arbetskamrat som gifte sig i somras, men som vi firade nu.Kortet är en kopia av hennes brudbukett.

Ni missar väl inte min blogcandy i förra inlägget?

Ha en skön dag!

Blogcandy!

Lovade att lägga upp en blogcandy när jag nådde 10000 besökare, men tiden bara flög förbi så här kommer den äntligen.

Tack alla gulliga för era besök och alla peppande, tröstande och roliga kommentarer. Ni ska veta att det är enormt uppskattat.

Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att skriva en kommentar och länka till din blogg. För er som inte har en blogg räcker det med en kommentar så är ni med. Ni har fem till söndag den 11/10 på er. Vinnaren presenteras i bloggen den 12/10. LYCKA TILL!Ha en bra vecka!

Fredag kväll

Den här veckan har jag varit så sjukt trött. Helgen bara försvann utan att jag hann med att andas och veckan har inte givit mer återhämtning. Datorn har jag nästan bara öppnat mina mail på.

I morgon väntar ännu en dag med rust hos mamma, handla, besök hos syster och städa här hemma. Min önskan är att få en lugn söndag med barnen. Jocke har tre dagar med innebandy denna helg så på den fronten är det sig likt.

I lördags blev rusten hos mamma förskjuten till eftermiddagen då Hanna fått ett anslag på sin port om att det anordnades scrapträff för barn 8-12 år. Klart att vi måste dit och se vad de hade att erbjuda. Hanna, jag och barnen gav oss i väg till tio då de öppnade lite oroliga att vi inte skulle få plats. Träffen anordnades av Junis i deras källarlokal. När vi kom dit var det bara vi där och två ledare, inga fler kom heller. Barnen och jag satte genast igång att botanisera bland materialet (tre stämplar, lite glitterlim, några få papper, inga CS och lite annat små plock) och kom snabbt igång med skapandet. Hanna gav oss tips och hjälpte till sin vana trogen. Hur kunde jag misslyckas så med att få henne intresserad av skapande? Efter tre timmar var vi tvugna avsluta. Jag skulle till mamma, Rasmus skulle med sin far på innebandy och Hanna hade lockat Pontus att följa med och shoppa kläder till henne.
Här är vad vi skapade för 60 kronor/barn, vuxna gratis.

   Rasmus skapelser.

  

  Pontus skapelser.

 

 

Mina alster.

Barnen var klart nöjda.

Efter målning och spackel hos mamma tog Hanna, pontus och jag en tur till skogen för att plocka svamp. 20 liter trattkantareller och några gula senare bar det av hemåt för svamprens och middag.

Må så gott!

Torsdag med läxor

Nu är det ett långt uppehåll med inlägg igen. Varför är det så få timmar på dygnen?
Ibland undrar jag om livet inte består av annat än jobb, läxor och träningar. Det finns inte mycket tid till pyssel, tvätt och städning.

På jobbet har jag nu bestämt mig för att börja med en "ny" metod. Eleverna är klart pappade och jag också, men det blir lite rörigt när alla har rätt att röra sig mer fritt under ansvar och de ska prata med varandra för att lösa sina uppgifter. Jag är medveten om att det kommer att ta minst en månad innan det har lagt sig, men jag ser redan vinster. I slutänden ska det ge mig mer tid till varje enskild elev och jag ser verkligen fram emot det.

Nog med jobb nu. Jag kan äntligen visa ett par kort. De är levererade nu och Åsa, du kan nog gissa till vem.

 

 

Nu ska det läsas med barnen, sedan tror jag att jag kan få till ett par minuter med pyssel. Håll tummarna!
Till helgen får ni även hålla utkik efter blogcandy här.

Ha en skön kväll!

Och så var det söndag, igen.

Jag tror verkligen att jag gör lite nya inlägg då och då, men så ser jag plötsligt att det gått flera dagar igen. Bättring Cicci, om jag får be!

Dagen har egnats åt att städa. Hur kan det bli så stökigt och dammigt så fort. Vem sjutton ställer till allt det?
Nu är hela tvättkorgen i alla fall tom...tills i kväll när dagens smutstvätt ramlar i. Bäst att njuta ett några timmar av den glädjen.

Det blev inget gjort hos mamma i helgen då bror fick feber och förkylning. I stället fick jag egen tid till...ja, inte var det skapa i alla fall, men dock jobba undan en hel del. Skönt det i alla fall. I dag ska jag banne mig sätta mig en stund efter att sista tvättmaskinen är hängd. Jag är en riktig sopa på att prioritera mig själv. Bättring Cicci!

Lite har jag skapat i veckan i alla fall. Två kort som jag tyvärr inte kan visa än då det finns risk att mottagaren kikar in här, men ett annat kort och en liten bag? kan jag visa i alla fall.Less is more? Hittade den virkade fjärilen på en loppis i somras för en krona.Denna bag var roligare att göra än att pynta, men det blir nog bättre till nästa bag.

Nu måste jag sluta för att hänga tvätt och sedan SKA jag pyssla.


Spana in denna blogcandy hos Motivet.
Ha en underbar söndag!


Onsdag bara

I dag har jag och två kollegor varit på utbildning. Det är alltid mysigt att komma iväg och få ny inspiration och lunch ute.
Denna gång stod det NTA- Fast eller flytande på schemat. Man blir som ett barn på nytt när man får testa en massa saker praktiskt. Hur roligt låter det inte att få blanda sex olika vätskor eller testa tjugo olika sakers flytförmåga. Nu är jag laddad till tänderna och har en massa energi att ta tag i detta spännande ämne. Det är riktigt lyxigt ordnat då alla experiment är färdig packade i en stor låda och utkörd till skolan. Nu är det bara att börja.

Jag har ju missat helt att jag passerat 10 000 besökare.
Tack alla ni som kikar in och ger mig så fin feedback. det värmer ska ni veta. Jag lovar att inom kort komma tillbaka med en fin blogcandy. Håll utkik!

Jag har faktiskt hunnit med ett till kort. Samma vikning som sist men lite annorlunda.

  

Jag har lagt till att jag vill godkänna era kommentarer för att jag är så rädd att jag missar någon av era uppmuntrande och värmande kommentarer. Jag hoppas så att ni lämnar ett litet spår innan ni drar vidare. Nu måste jag rusa för att hämta barnen på träningen.

Ha det gott! 

Söndag

Tack gulliga för alla gulliga, uppmuntrande och tänkvärda kommentarer. Jag uppskattar verkligen att ni lämnar en kommentar.

Jag tror minsann att vi kört slut på Jocke. I dag är det han som är sjuk, vi andra klarade av vårt förra veckan.
Måste ändå säga att jag är nöjd med det han hann i går. Sista bänkskivan sitter.

 Jocke kapar vägg för att kunna sätta skivan.

 Jag sitter med hörselskydd för att kunna gå en bloggrunda, i alla fall ett par minuter.

I dag blir det montera stolarna jag var och köpte till köket i går och kanske få upp Pontus fönsterlampa. Tror ni jag klarar av att vara elektriker?
Först en sväng för att köpa tassar till stolarna och hämta ut ett litet paket från Mians scrap. Jag hoppas på en stund vid pysselbordet också. Har några beställningar som måste bli färdiga.

Här kommer ett nytt kort med en enkel och snygg vikning som jag hittade hos Eva. Tack för din inspiration Eva.

 


Ha en skön söndag!

Fredag igen!

Denna vecka blev riktigt kort på jobbet då jag var hemma för VAB onsdag och torsdag.
Det blir inte riktigt som det är tänkt när det är vikarie. Det måste vara en enklare planering för verksamheten och det är alltid en hel del att städa när man kommer tillbaka, men nu är veckobrevet skickat och det är helg.
En helg med pyssel i köket och kanske lite måla hos mamma.

Pontus sover hos kompis i natt och jag trodde vi andra skulle få en mysig stund i soffan tillsammans, men så blev det inte. Rasmus sover efter ett migränanfall och Sverige förlorade fotbollen. Inget mys här heller.

Jag fick en beställning på ett "Välkommen till världen" kort. Jag är ju alltid så nyfiken på att testa nytt så det blev en ryggsäck i lila denna gång.

 

och en LO till en elev i min förra klass när vi hade besök av hennes systers igelkott. Hur cool som helst!Nu ska jag maila lite sedan väntar sängen, även jag har huvudvärk i kväll.

Ha en skön kväll!


VAB!

Så var det min tur att vara hemma med de sjuka barnen. Jocke var hemma måndag och tisdag och sedan påstod att han också har ett jobb att sköta så det var min tur. Förstår inte alls vad han menar? ;0)
Jag har bara varit en sväng till jobbet för skolfotot. Fröken bara måste ju vara med på det, enligt barnen.

Köket går långsamt vidare.

   

Här sätter Jocke om skåpen då skivan inte passade. Hur bara kan det bli fel då man får hjälp att måttbeställa?

 

Nu ligger en bänkskiva, täckskivor, golvlist och krönlist. Det saknas taklist en täckskiva på högskåpet och silkon runt skivan. Eller...

 så har vi en bänkskiva, belysning över den, taklister kvar och en del röjande.

Jag har faktiskt stulit några minuter till att skapat ett kort.
Dopkort till lille Alexander i Haag.
Mitt första klänningskort. Hur roligt som helst!!!Stora Ensos papper med CBs embossingplatta, pappersrosor, tyllspets, peral maker kring fåll och ärmar, organsa band och ett kors. Beställaren var lyriskt nöjd. Hoppas nu att mottagaren blir lika glad.

Nu ska jag färdigställa nästa beställningskort och läsa lite läxor med barnen.


Ha en skön sensommardag!

RSS 2.0