Fredag och mys med familjen.

I dag har jag vabat med den äldsta sonen. Han har liksom en annan variant. Han har mer ont i halsen än ont magen, men diarré han också.

Nu är hela familjen hemma igen för fredags mys. Jag var in till stan i dag och hämtade Malte som tillbringat fyra nätter hos Hanna och Daniel. Undrar om han var hennes ursäkt att dra lite på hemtenta pluggandet???
Malte lyckades få blödande skavsår på framtassarnas största trampdynor när han var där. Han springer som en tok när han är fri och skaren vi har här slet hårt på hans trampdynor. Nu är han hemma och har fört med sig "plåsterspray" som ska sprutas på innan promenaderna och en tjärsalva som förebyggande till baktassarna.

Jag började dagen med att försöka röja lite här hemma. Plocka, bädda och dammsuga. Alltid lika trist. Hanna ringde för att prata om när jag skulle hämta Malte. Hon beställde då ett kort till sin svärfar som fyllt 50 år i veckan. Tack för att du räddade mig från städningen Hanna. Nu återstår badrummen till i morgon men det överlever jag.

När det var dags att fota hade nästan solen gått. Ljuset i fönstret räckte inte så det var bara att kasta sig ut och foto. Ser man ändå? Lite konstiga färger kanske. Här kommer kortet som jag gjorde.

Ha nu en skön fredagkväll!

Vabdag 3.

I dag känns yngsta frisk så han fick vara med på Lilla Vasaloppet på skolan. Ni läste rätt Lilla Vasa loppet. Det är helt fantastiskt vad mycket mysigt som ordnas på våra barns skola. Ca -3 och snö på backen gav i år möjlighet att anordna det årliga Lilla Vasaloppet. Allt finns med.

  och naturligtvis alla orter där emellan också.

Barnen är 6-10 år. Alla kämpade tappert med mer eller mindre skidvana. Svetten lackade och barnen hade härligt rosiga kinder.
Här är mina tappert kämpande hjältar.

 

Vätskekontroller med blåbärssoppa, vatten och apelsinklyftor fanns naturligtvis också på plats liksom funktionärer och publik.Lyckan att äntligen få jobba igen som jag kände i morse blev kortvarig då äldsta sonen nyss ringde och bad mig hämta honom från skolan. Nu är det hans tur att vara sjuk. Tur att det snart är helg.

I söndags hann jag faktiskt göra ett kort med vikning som goa Helena gav mig instruktioner till. det fick bli ett rött kort i kärlekens tecken.

 

Nu ska jag bädda ner äldsta sonen.

Ha en härlig torsdag!Onsdag 28/1

Jag är hemma med sjukt barn för andra dagen. Sonen har ont i magen och huvudet. Lite diffusa symtom förutom att han har diarré.
Jocke är på resande fot via jobbet så det var min tur att vara hemma. Norrköping i går, Vansbro i dag och Uppsala i morgon. Usch, vad jag tycker att det är oroligt när han är ute på vägarna.
Jag blev riktigt stressad av att behöva vara hemma då vi har sagotema på jobbet och  ingeting är som vanligt. När äldsta sonen skjutsats till skolan for jag till jobbet ändå på morgonen för att lämna planeringen till vikarien.
När jag kom hem tog energin totalt slut och en kraftig migrän satte in. Så blir det nästan alltid då jag stressat en tid och sedan slappnar av. Jag sov större delen av dagen. Lilla goa gubben låg i sängen bredvid mig med en massa gosdjur och tittade på tv.

I dag mår vi bättre båda två men vi blir hemma i morgon också. Äldsta sonen klagade över magen innan han skulle till skolan så vi får väl se om det är hans tur nu.

Jag nappade på TinaStinas idé och scrappade en plats att fästa veckans meny. Här kommer min variant.Nu ska vi scrappa sonen och jag.
Ha en bra dag!


Lördag

Trodde faktiskt att jag skulle kunna göra ett inlägg i veckan i alla fall, men den här veckan har varit späckad.
I tisdags var min borta över dagen som så många gånger förr. Jag skulle hämta barnen fixa middag och skjutsa de till yngstas träning där min mans moster skulle hämta de och vara medans jag hade kvälls möte. När vi kom hem var yngsta så trött att att han grät. träningen ställdes in. Då kommer ett samtal från min man om att han smällt med bilen. Jag kände hur blodet bara försvann ur min kropp. Minnen från vår svåra bilolycka 2003 rullades upp som en film i huvudet. 30 mil bort och allt jag kunde göra var att vänta på nästa rapport. Fixade mat till barnen och i väg med de till barnvakten. Till skolan på mötet. Tur att du var där Cissi, du var mitt stöd. under mötet ringde min man. De kunde fortsätta hem. Vilken otrolig lättnat.
Nu har han ont, de gamla skadorna gör sig påminda, men han stretar på.

På fredag förmiddag ringer yngsta sonen från skolan, han har ont i magen. Jocke var inte i stan så det var bara att leta upp någon som var villig att ta dubbla klasser sista timmarna. Tack gulliga ni för att ni ställde upp.

Det blev sen middag som alltid på fredagar då barnen har träning. Precis när vi ska äta går strömmen. Vi hade som alltid tänt ljus på bordet så det blev inte helt svart i huset. Barnen blev lite oroliga, de tyckte det var lite läskigt med mörkret. Äldsta sonen och Jocke for för att se en innebandy match och lämnade lillen och mig i ett mörkt hus.
Strax efter att de lämnat huset kommer en brandbil åkande med blåljus på vår väg. En stund senare en till. Ni ska veta att vi bor på en grusväg ca 1 km lång och 17 boende. Kommer det en brandbil går man man ur huse för att se vad som står på och så gjorde även sonen jag och hunden.
Det visade sig vara ett elskåp som brann. Vi fick då höra att strömavbrottet var klart större än vi anat.
Avbrottet varade i fyra timmar och sonen tjatade om att vi skulle åka till mormor och sova säkert tre av de.
För andra gången inom loppet av en månad kommer tankarna på att vi borde ha ett utedass på gården. Undrar om jag ska bygga ett i sommar.
I dag stod det i tidningen att vi var långt ifrån ensamma om att tiilbringa fredagskvällen utan el. 7800 hushåll var drabbade. Vi bor längst bort från stan, ca 15km, så vi fick tillbaka strömmen sist.

I dag hade barnen match och jag som inte hunnit besöka mamma och syster på hela veckan valde att besöka de i stället. Varje besök jag hinner med känns som en gåva. Ännu ett möte att minnas och bevara. Mötet med mamma var jobbigt i dag. Mamma pratade om att hon önskar så att hon skulle få vara med då mina barn växer upp. Vad finns att säga då? Tårarna rann längs mina kinder då jag for hem.

På tisdag fyller en av mina mostrar år så jag fick i uppgift att göra ett kort från systrarna och svägerskan. Orange är hennes favoritfärg. Så Här blev resultatet.Blog Candy! Titta in hos Eli.Ha en bra helg!

Awards och bloggcandy

Titta vad mina goa vänner givit mig. Inte bara en utan två awards. Jag är så himla glad och stolt.

Den första har jag fått från härliga Malin.

Reglerna är sådana:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera 8 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.
Nu ger jag den vidare till:

Anna
Cissi
Eva

Viktoria
LottaFruH
Sassa
TinaStina
Carro


och en till...
Den här har jag fått av en go tjej som heter Carro.
Detta är "kriterierna" för denna award:
Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!

Jorunn
Kamilla
Ingela

Linda
Lillemor
Scraphönan
Sofia
HelenaKolla vilken bloggcandy, den kan ni inte bara missa. Titta in till LIM och ta chansen du med.Nu väntar läsläxa med barnen och en sista koll vad jag ska göra på jobbet i morgon.

Ha en skön kväll!

Trött men inspirerad.

I går tillbringade jag dagen på högskolan på NTA-utbildning.
För er som inte kommit i kontakt med detta står NTA för Naturvetenskap och Teknik för Alla.
Jag har riktigt längtat efter att få börja med dessa uppdrag som kommer packat och färdigt till skolan med ca 12 uppdrag att arbeta med i klassen. Lyxigt värre!
Denna gång handlade det om -Kretsa kring el - för min del. Det ska bli så spännade att se hur barnen upplever detta och vad de kan ta in. Just dessa uppdrag är egenligen för åk 3-5, men vi ska nog klara det i ettan jag arbetar nu med lite justeringar.
Det är så lyxigt att få umgås med vuxna en hel dag. Utbyta erfarenheter, få ny input, gratis fika och lunch. Allt detta hade dock sitt pris denna gång då vårt "examens arbete" bostod i att vi i grupper skulle bygga vår egen ficklampa. Vi skulle bedömas efter en rad kriterier så som funktion och design. Vi kom inte sist i alla fall. Fniss!

I dag kom jag äntligen i väg till frissan. Det är ju så skönt och avkopplande men det är liksom tji att ta sig i väg. Nu var det flera månader sedan, igen. Hann bara med en klippning så min morderna färg är kvar, strimmor av grått. Jag tror dock att några ljusa slingor snart ska få ge lite lyster och stadga åt mitt extremt mjuka hår, om jag nu kommer iväg.

Nu ska jag bara lägga ut veckobrevet och sedan tror jag att jag ska krypa till sängs tidigt, som vanligt...

Jag gjorde en LO till min syster på hennes födelsedag i november som jag glömde fota. Nu har jag lyckats komma ihåg att fota den men kvaliten på fotot är uselt. Hoppas att ni kan få en aning om resultatet ändå.God Natt!

Söndag!

Borde lägga mig, men jag är så himla uppe i varv så jag gör ett inlägg först.

I går var familjen till min mamma för att barnen skulle få åka skridskor. På gården hos mamma spolar de is varje år om vädret tillåter vill säga. Förra året fanns där ingen is trots ihärdiga försök så förra året åkte vi inte skridskor en enda gång. Barnen såg inte allt för kaxiga ut på sina skridskor, men skam den som ger sig.
 


Vi hade lite av en släktträff hos mamma i dag, oplanerad till vissa delar. Min moster, två av mina kusiner och ett kusinbarn kom på besök från Stockholm, planerat. Det är alltid lika trevligt att ses om än allt för sällan. Vi intog en god Mc Donalds och MAX lunch tillsammans. Tänk att jag i mina tidiga tonår var så liten i maten att ett litet mål från Mc Donalds var för mycket. (Tack karin för en söt historia) Skulle tyvärr aldrig kunna skryta med det i vuxen ålder, kanske därför jag är betydligt mer päronformad nu.
Efter en stund kom även Hanna, Daniel och moster från Gävle, oplanerat.
Pontus mål var inte att träffa släkten så han blev överlycklig att Hanna och Daniel förbarmade sig över honom och åkte skridskor istället. Tack gulliga!

Måste berätta vad som hände några timmar innan Jocke kom hem i måndags. Vi satt och fikade i godan ro i soffan. Plötsligt hör vi ett klonk i matbordet och tittar dit. Där snurrar den varma glaskupan från glödlampan på bordet, från lampan stiger ett rökmoln. Gaah! Ur med säkringen. Glaset har gjort en brännrundel på bordet och kvar i lampan sitter glödtrådar och allt det andra. Hur ofta händer sånt? Ja allt händer verkligen när Jocke är borta.
 
 

Så ett kort från gömmorna igen.Nu måste jag i säng. God natt!

Fredag!!!

Ni måste bara kolla in det här.Kika in hos Ewonne ni också. Ta chansen.

Fredag kväll och jag har hunnit med en massa i dag. Förberedelserna för nästa veckas jobb är i stort sett färdiga. Besök hos både mamma och syster har jag också hunnit med. Nu har jag hamnat framför Let´s Dance. Brukar vara familjemys på fredagar, men resten av familjen är på innebandy.

Inget nytt att bjuda på, men hittade ett gammalt kort i gömmorna.Ha en fortsatt mysig fredagskväll!

Måndag eller onsdag eller är det torsdag?

Känner mig inte alls säker på dagarna. Alla helger och en skolstart på en onsdag med studiedag har helt rört om i min hjärna. Jag är så stolt att jag utan påminnelse kom ihåg att jag skulle ha rastvakt gånger två i dag. Mössan och överdragsbyxorna hade jag dock glömt hemma, men man kan inte komma ihåg allt.

Min man gav mig lite "egen" tid i dag genom att hämta barnen så att jag kunde fixa med min syster och en del jobb. Tack gulligast.

Nu har jag gjort en tur upp på vinden för att leta skridskor till yngsta sonen som ska åka på idrotten. Var de där? Naturligtvis inte! I somras hade jag tydligen ett anfall av städiver och städade ut de där de ska vara tillsammans med all annan vinterutrustning i förrådet. Hur trodde jag att jag skulle komma ihåg det ett halvår senare?
Nu är han äntligen rustad med skridskor, halsskydd, hockeyhandskar och bandyklubba. Till hans stora sorg hade han vuxit ur sin hockeyklubba. Jag är mer en bandyfan och tog genast tillfället i akt och talade varmt för bandy.

I lördags började jag med ett kort och det blev färdigställt i söndags. Här är resultatet.Pilligt med alla blommor, men jag är nöjd.

Ha en fortsatt bra torsdag, eller vad det nu är.

Trettondagen!

Jag visste det!
I dag är det väderomslag och vattnet rinner som det ska, Jocke är ju hemma nu.

Nu är familjen samlad igen. Jag vet att jag är hönsig, men jag tycker att det är jobbigt när alla är utspridda och ute på vägarna. Malte är dock fortfarande utlånad. Hanna är hemma om dagarna så han har det bättre där när vi alla är borta hela dagen i morgon.

I morgon börjar skolan igen och som vanligt vid lov har vi vänt på dygnet. Jag riktigt bävar för att vi ska upp vid sex i morgon. Det blir en lång dag för barnen då jag har studiedag, men skönt för mig med en lugn start. På kvällen väntar innebandyträning för mina grabbar som de kommer att somna ovaggat.

Nu åker tomtarna och julpynt undan, granen och de röda dukarna får ligga någon dag till. Känns liksom som att det är dags. Granen åker ut på tjugondag Knut allt på barnens begäran. Då ska vi ha julgransplundring med sång och godispåsar som sig bör.

Så ett kort från pyssel hos Viktoria i lördags.Viktoria tycker att det här är typiskt min stil och mina färger.

Njut av en ledig dag nu.
Näst sista lovdagen.

Denna morgon startade precis som i går morse, vattnet fruset!!!
Med en stor suck var det bara att köra samma procedur som i går. Ut och hämta alla saker igen och ut i pumphuset.
I dag kom dock inte en droppe då jag öppnade kranen så det var nog lite värre.
Tinade snö i kastrullen så att jag kunde gå på toaletten. Som tur var hade jag sparat det vatten som Åsa och M var ut med i går så det blev frukost och tandborstning även i dag.
Nu äntligen är vattnet  i gång igen efter över två timmars slit. Tror jag behöver en ny hårtor efter det här.
Nu står elementet nästan på högsta så nu ska det fungera. Jocke kommer hem i natt så i morgon fungerar vattnet, jag lovar.

Snart kommer barnen hem så jag ska passa på att pyssla lite innan de kommer.

Ett kort från i lördags.Så ett kort som bara blev i går.Det är en massa glittermist på blommor och stämpel, men det syns dåligt. Ni får ursäkta de dåliga fotona.

Ha det nu skönt trots kylan.


Söndag igen.

Barnen är hos farmor i Uppsala, Jocke är på sm i Linköping och Malte är hos Hanna och Daniel  så jag är ensam med katterna i fyra dagar. Riktigt skönt.
Vilken mysig kväll det blev i går. Efter långa besök hos mamma och syster åkte jag till V för en lång och härlig scrapkväll. Jag kom dit strax före sju. Hela kvällen bara till detta underbara intresse. Vi snackade en hel del, åt varma mackor och pysslade. Jag fick bara till två färdiga kort och ett påbörjat, men vad gör väl det. Sent blev det också. Jag lämnade V 02.15. Vart tog tiden vägen?

I morse då jag vaknade skulle jag sätta på en tvättmaskin, men den lät så konstigt. tog inte in vatten. Gaaah! vattnet måste ha frusit i natt. Ut i pumphuset. Hm, ingen har satt i gång elementet. Var det min uppgift?
Ut i snickarförrådet och letade upp skarvsladd för utebruk. In i gäststugan för att hitta ett konvektorelement. In i pumhuset och koppla in elementen. I med "kabeln"  som tinar i slangen. In igen och ringa M. Har jag gjort rätt? Jo då, det hade jag. Bara att vänta.  Jag som inte ens borstat tänderna. Kan man borsta de i Loka tro?
Ut i pumphuset igen nu rinner det vatten i brunnen. Samtal till M igen, ska det vara så? Jo då, det är ok.
In och vänta. Borstar tänderna i det lilla vatten jag har. Vänta igen. Så slutar det rinna helt i kranen. Ut i pumphuset med hårfönen. Poff! Då går strömmen. Ut i fasadskåpet, på med strömmen. Jippi! Vattnet rinner.
Då kommer goa Åsa och M, med bil och en kasse med vattenflaskor. M kollar att allt är ok så nu blir det en fika i stället. Tack underbara vänner för att ni finns.

Nu går tvättmaskinen och jag kan lugnt njuta av en kväll i lugn och ro. Helt fanstastiskt att det alltid ska hända något då jag är solo i huset.

 

Ha en mysig kväll!

Gott Nytt År!

Jag önskar alla mina besökare ett riktigt Gott Nytt År!Vi hade en mysig kväll med nyårsmiddag och ett riktigt lyckat fyverkeri. När smällarna är slut kan man alltid göra en brasa av resterna.Året som gått har varit riktigt händelserikt, både roliga saker och tråkiga.
Här kommer en kort sammanfattning.

Vinter      Vår    Skolavslutning    Sommar    Höst    Vinter   

Här kommer några nyårspresenter, två altrade chokladaskar  som tack och en LO till min mamma.

Hoppas att ni haft ett bra år och laddat med härliga drömmar för det nya året.

RSS 2.0