Tisdag, hemma med barnen

I går var vi till Uppsala för att titta på Storvreta cupen i innebandy. Det är så mysigt tycker jag. Härlig stämning. Dessutom fick jag se gamla elever spela. Jockes ena kusin var med i B-finalen som de också vann. Grattis Runsten P15!

   

I dag tar vi det lugnt barnen och jag. Jocke är på träning med distriktslaget hela dagen. Vi ska bara ut en sväng och handla tills i morgon när vi ska kombinera nyårsfirande med ännu ett firande av äldsta sonen.
Bävar lite för morgondagen. Malte är så otroligt rädd för smällare. Han skakar och gråter, stackaren och vägrar kissa på flera timmar. Tur att vi ändå bor som vi gör så att det ganska lugnt.

Har glömt att visa mitt egen designade halsband. Jag är verkligen ingen smyckes människa, men man kan väl ändra sig kanske. Silver är verkligen inte min färg men svart är ju så det går nog bra.



Titta vad jag fick av gulliga Helena. En award!

 

Alltid svårt att välja bloggar, men i dag faller mitt val på dessa.

Ingela för att hon ger mig inspiration, goa kommentarer och jag hoppas att vi kommer att träffas IRL.

Åsa för hennes fina kort och  för att hon är en fin vän.

Lotta för att ger mig så goa skratt när jag läser hennes blogg.

Hanna för att du finns.

Jorunn för att hon gör så otroligt fina kort och ger mig inspiration.

Petraso för att hon törs spräcka gränser och prova nytt i sitt skapand.

SasSa för hennes fina blogg med helt sagolikt romantiska kort.

Reglerna för de som vill:
- De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den
- Länka till den bloggen du fick den ifrån.
- Ge den vidare till så många andra bloggare du vill & länka till deras sidor.
- Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Så till sist kortet jag gjorde till sonen. Lila, så klart!



Njut av en skön kväll.

Söndag och fortsatt firande.

I går fyllde äldsta sonen år. Han blev stort firad. 
Väckt på sängen med sång och paket.

 

Sedan en brak frukost, som den värsta hotell frukosten.
Efter frukost pysslade vi till lite födelsedag, mitt i julpyntet, med ballonger och serpentiner.
Klockan två kom första gästerna på fika. Gissa om han blev firad med paket, sång och hurrningar.

  och tårta 

Sedan blev det middag och fika för andra sittningen vid fem.



I dag har vi fikat och firat sonen med mamma, som inte kan ta sig hit ut. Syster orkade inte komma och fika hos mamma i dag så vi for dit och lämnade lite fika till kvällsmackan. Känns bra att få träffa de en stund och viktigt för Rasmus.
Han är så himla nöjd med allt firande, men det är två riktigt trötta killar i dag. Far mest runt och retas med varandra.

Ja inte är det någon större risk att man faller ur. Allt för lite motion och allt för mycket mat och fikabröd. I morgon räknar jag med en riktigt lång promenad.

Så de sista julkorten för i år. 





Nu ska vi äta lite mat, igen.
Ha en skön söndag! 



 


Annandagen

I går var det julbord med Hanna och Daniel. Malte blir helt stirrig just nu när Hanna kommer.

 

En lugn och mysig dag hemma har vi haft i dag. Vi har bara pysslat med julklappar och varit tillsammans. Alla är trötta och vi måste vara laddade då äldsta fyller ett decenium i morgon.



Det känns som det var i går vi hade snökaos och jag funderade på om det skulle bli bandvagn till förlossningen. Hade liksom på känn att han ville ut tidigt. Som tur var kom han bara drygt tre veckor för tidigt så kaoset hade lagt sig och vi kunde åka bil in.

Så till sist några julkort som trots allt kom iväg. Personligen överlämnade då jag inte hann eller orkade skicka julkort i år.







Ha nu en skön helg!

Juldagen

Måste först av allt visa vad som låg i min brevlåda i tisdags.
Goa Ingela hade skickat ett julkort med en helt oväntad julgåva till lilla mig. Jag blev så glad i all min stress att tårarna rann.Tack, det värmde ska du veta, vännen.





Tänk så fort tiden går. Julafton är redan förbi.
Vilken mysig dag det blev.
Dagen startade som sig bör med sista dragningen av adventskalendern. Barnen fick som vanligt en lapp i sitt paket. Skillnaden mot tidigare år var att nu fanns bara en tag med massa siffror på. Barnen fick ringa numret. Pontus blev nervös, han trodde att han var tvungen att prata med tomten.
Gissa vart numret gick?
Till två paket under granen med en varsin mobiltelefon i.



Rasmus blev så glad att han inte kunde äta frukost. Nu pysslar de med sina telefoner mest hela tiden, när de inte bygger sitt nya lego.De lägger in telefonnummer, fotar, fixar med musik och ringsignaler.

Sedan bar det av till mamma för jullunch. Inget stort firande för det orkar hon inte med. Min syster orkade också vara med. Jag blev så himla glad, det har varit så osäkert om hon skulle klara av det. Det blev riktigt mysigt. En varsin altrad chokladask fick mamma, syster och bror. Ni får ursäkta det dåliga fotot.



Sedan åkte vi hem för att se Kalle, dricka glögg och starta vårt eget julfirande i lugn och ro. Vilken mysig kväll vi hade med nöjda barn och mätta föräldrar.



Nu hoppas jag att ni får en fortsatt mysig jul.



   

Dopparedagen

GOD JUL! på er alla.


Nu är allt färdigt. Granen är pyntad och skinkan griljerad. Vi har precis ätit en skinksmörgås som sig bör när allt stök är färdigt.



Optimisten har plaserat sig på lämpligt avstånd. Hur det nu kan komma sig att han plötsligt får vara i köket då det är mat på gång. Har husse julfeber? Ja,ja, jag såg nog att det lönade sig också Malte.

I morse var Jocke på jobbet så barnen och jag passade på att baka lussekatter.

 

Visst är de duktiga.


Vi sköt upp granjakten till i dag. Samma tappra skara som förra året men i år gick vi ut i dagsljus. Inte lika många strapatser som förra året. Sjön har stigit så det blev ändå en den pyssel. Det är lite översvämning på vissa ställen i skogen. Vi hoppade mellan stenarna för att inte gå igenom isen. Det är runt noll hela tiden och vattnet bara har en tunn hinna av is, så stenarna var till vår fördel på det viset.

 

Inte så pjåkiga granar må jag säga även om jag själv nog sett fagrare ut. Hanna fick den lilla och vi den stora. Skulle se lite fjuttigt ut med en allt för liten då vi har 4.80 i takhöjd.

Nu är den inne och klädd.





Ha nu en skön jul med nära och kära.


Dan före, dan före, dopparedagen.

Nu är snart allt färdigt. Eller njae.

Nu ska vi snart åka till Maxi för att julhandla. Jocke jobbar så det blir jag och barnen som drar i väg. Vi ska möta Hanna där för lite sällskap.
När vi kommer hem väntar julgransspan. På med alla kläder och ut i skogen. Önska oss lycka till.

Måste berätta om förra årets granjakt. Jocke var borta och ingen gran hade vi hunnit med ännu. Mörkret hade lagts sig men inte skulle väl det behöva stoppa oss. På med kläder och pannlampor. Hur svårt kan det vara? Med sågen i högsta hugg gav vi oss i väg, Rasmus, Pontus, Hanna och jag. Bor man här är man stenrik ska ni veta så det är ingen slätmark vi pratar om i skogen. Upp och ner pulsade vi i snön. Vid varje gran stannade följet och synade granarna från topp till tå med våra pannlampor. Efter en bits traskande hittade vi så en perfekt gran och sågade ner den. Nu skulle vi bara bära hem den. Jo men visst, det är en riktig snårskog jag pratar om. Den förbannade granen fastnade hela tiden i allt möjligt bråte. Pontus fick till slut gå före och säga ner allt i vår väg. Hanna och jag slet som djur för att få hem granen. Malte som sällskap gjorde inte jobbet lättare. Efter mycket skratt och en del svordomar var vi så hemma. Jocke hjälpte till att ta in vårt kap. Vi var sååå nöjda. Väl inne i huset tycktes fyndet inte lika bra. Snedare och fulare gran har sällan skådats. Bror gav den genast smeknamnet vägruska. Ja,ja, det kanske inte var så smart att leta gran med pannlampa, men vi fick en gran i alla fall.

I går stor städade vi huset sedan tog vi en tur i Furuviksparken.





Ett besök hos tomten för en juklapp är ett måste, men helt bekväma ser de inte ut. Eller?

Det är otroligt vackert i parken under julmarknaden. Ljus i alla träden och runt husen. Julmusik och en hel massa stånd och karuseller. Spana in granen.






Sedan bar det av hemåt för en mini jul med svärmor, Göran och Mikael.
Nu återstår bara lite bak, skinkan, granen och lite tomtar sen får julen komma när den vill.

Ha en skön, förhoppningsvis, stressfri måndag.

Jul lov!

Så är det då äntligen jullov. Jag tror att detta lov kommer som en utandning för båda lärare och elever.
Det ska bli så skönt att få ta det lugnt på morgonen och bara njuta av frukost tillsammans. Jocke kommer också att vara ledig en del fr.o.m julafton och det ska bli härligt att få rå om varandra i flera dagar.

Sista veckan slutade lite stressigt då vi skulle skicka hem omdömen på alla elever.
Det blev en hel del mer förberedande än jag trott. Hur bedömer man elever efter bara en termin i åk 1? Det behövdes en del funderingar i olika banor.
När jag så skulle skriva ut alla omdömen på torsdagen fungerade inte skrivaren, eller rättare sagt de tre första skrivarna jag försökte med. Halvt panikslagen kom jag så på att vi på slöjden också har skrivare. Jippi! Den fungerade men skickade bara ut röda kopior. Gaah!!! Ja,ja, nu hade jag kopior i alla fall. Bara att gå till kopiatorn och kopiera på mörkaste.

I torsdags var det också "julbord" med jobbet. Obligatoriskt och enda ursäkten att inte följa med var sjukdom eller om man sökt tjänstledigt. Tur var väl det ändå annars hade jag aldrig kommit iväg. Jag är så himla trött just nu. Riktigt mysigt och god mat blev det i alla fall.

När jag så kom hem var det bara till att sätta sig vid skaparbordet då jag precis när jag skulle gå hem fick en beställning på ett kort till personalen i köket till dagen efter från vår MSG.

Här är resultatet.



I dag var jag hos mamma ett par timmar sedan hjälpte vi Hanna och Daniel lite som flyttar i dag. Det blir nog riktigt bra men åh så glad jag är att det inte är vi som flyttar. I morgon väntar stor städning, en tur till Furuviksparkens julmarknad och en mini julafton med svärmor och hennes man.

Ha nu en skön fjärde advent i morgon.


Jobbiga beslut.

I går ringde en av mina mostrar som fick ta över mammas katt när mamma blev dålig. 
Katten har jätte dåliga värden på lever och njurar. Det finns bara en human sak att göra, avliva. Katten är från börjar min så beslutet låg hos mig. Tungt beslut då han liksom också är som en del av min mamma.
I dag åkte jag, barnen och Hanna dessa två mil ut till min moster och morbror för att ta adjö av honom. Han har blivit så himla smal. Inte så konstigt dock då han knappt äter eller dricker.
Det var riktigt jobbigt att lämna honom och veta att detta var sista gången vi såg honom, speciellt för mig och äldsta sonen, som är så känslig.
Nu när sonen skulle somna kom tårarna så vi grät lite tillsammans. I morgon ska vår lille vän, 13 1/2 år gammal, få somna in.
Sov gott, Strindberg! Vi kommer att sakna dig.






Moster och morbror fick även sitt julkort, ett av de få som blir gjorda i år.




Tack Hanna för att du följde med på jul och födelsedags shopping i går. En sten föll från mina axlar. Bara två paket kvar nu.

Ha det bra!


Hanna fyller år.

I dag fyller Hanna år. Grattis lilla gumman! 
Tack för gott fika och mysigt sällskap.

Här är kortet från mig och påsen/paketet.



Utan blixt i fönstret och



utan blixt i köket. Hatar att fota kort. Det blir aldrig bra. Ni får ha överseende.

Pontus kort till Hanna.



Rasmus kort till Hanna.



Ha en bra kväll nu gumman, det är du värd!

Visste inte att jag äntligen börjar bli mordern...
Mötte två före detta elever på Maxi för ett par dagar sedan, tjugo år nu. De köpte bl.a. färg till håret. Jag frågade när de skulle fixa mitt hår, som just nu är i starkt behov av en make over. Sara protesterade då högljutt. Men snälla titta på mitt hår, sa jag. Svaret som kom var helt oväntat.
-Du är jätte fin i håret. Du passar så himla bra i det grå som kommit fram. Dessutom är det på väg att bli modernt.
Det ni, jag är snart en innepinne. Vem hade någonsin kunnat tro det?

Vår "lilla" Malte tror att allt som finns på golvet är hans. Pontus bäddade åt sig på golvet i går kväll. Vad gör vovven då?



Naturligtvis!

Även snön som faller är till honom, eller hur?



Ha en mysig tredje advents kväll!

En vit lördag

Hehe, hur kan inte det tolkas. Ni som känner mig vet att det är snö jag syftar på. Här är några minus grader i dag och riktigt skönt ute. Vi ska snart ta en sväng ut grabbarna och jag.
Jocke är i Hudiksvall med distrikslaget så vi får åka själva till Sandviken på innebandymatch senare under dagen.

I dag känns livet lite lättare, men nog ligger beskeden i bakhuvudet.

I går var jag och Rasmus till mamma. Hon riktigt lyser upp när han är med. De har en speciell relation.
Då syster är på sjukhuset igen var vårt ärende även att besöka och mata systers katt. Det uppstod dock ett problem. Vi hade ingen nyckel hem till henne. Vi kunde inte hitta någon nyckel hos mamma heller bara en massa andra nycklar med okänd tillhörighet. Vet ni att nycklar kan se ut som gevär förresten? Rasmus hävdade bestämt att en av de nycklar vi hittade såg ut så. Till slut fick hemtjänsten rycka ut och öppna hennes dörr då det visade sig att hon inte fått med någon nyckel till sjukhuset heller.
Lilla Maja blev alldeles till sig när det äntligen kom någon och brydde sig om henne. Vi tar en sväng förbi i dag också när vi ändå är ute och åker.

Jag hoppas att tiden kommer att räcka till att skapa några julkort i helgen. jag har faktiskt inte ens börjat med mina egna julkort. PANIK!
Hoppas att det blir jul i år ändå även om det inte blir några julkort  till alla från oss i år.

I söndags var vi till Uppsala för att fira svärmors födelsedag, en vecka sent. Vi fikade och åt sedan for barnen och Jocke på innebandymatch. Svärmor följde med till Biltema, så nu har jag ny väska till mina scrapsaker, en liten låda och tejp som börjat ta slut. Tänk att det numera är jag som absolut vill till Biltema.

Här kommer kortet som svärmor fick.



Maja design papper och färglagt med promarkers och MCP a la Cicci.

Ha det gott nu och njut av helgen!

Nej, se det snöar...

Snön singlar genom luften. Stora och luddiga. Det är så fridfullt att sitta inne och titta ut.

Äldsta sonen hostar mindre nu. Bestämde i morse att han ska gå i morgon. Vikarien skickades hem med samma information. Nu har han 38.3 och jag sitter här och funderar om man inte kan skicka honom till skolan ändå. Jag har ju sagt att jag kommer i morgon. Hur gör man?

I dag fick vi ett besked som vi väntat på men ändå trott att det skulle dröja lite. Beskedet är tungt att bära och just nu känner jag att jag vill stoppa tiden. Jag är inte riktigt redo än. Tur att vi har våra barn så att livet bara måste gå vidare.

Nu ringde telefonen och nästa tunga besked kom. Det kommer att bli en tung vår med mycket känslor.

Jag visar er de sista korten från träffen i lördags i stället.







Ha det gott nu och ta vara på all stunder du har med nära och kära.

Onsdag och vård av barn.

Så var det dags för vård av sjukt barn igen. Jocke har var hemma måndag och tisdag så nu är det min tur att vara hemma. Det är den stora som har hosta och feber, men han är mycket bättre och på fredag får han gå igen.

Jag tror varje gång jag är hemma att jag ska hinna så mycket, men det slutar alltid mad att det mesta står kvar ogjort. Det kan aldrig bero på att jag och yngsta for till Hemköp efter att jag hämtat honom på skolan. Och absolut inte på att de där bjöd på julbord. Eller?
Beror säkert inte heller på att jag vi två tillfällen under dagen fastnade vid scrapbordet.
Ja, ja, det är väl sånt som händer.

Nu ska barnen nattas så här kommer ett kort i stället.



Det här är det andra kortet jag gjorde på det material som var till tävlingskitet i lördags. Det blev ett "spillkort".

Ha det gott och lämna gärna en kommentar innan du drar vidare.



Rapport från lördagen.

I lördags var jag på scrap-träff. Det var så roligt. Vi var tio stycken. Ganska lagom tycker jag.
Kan inte tro att jag faktiskt gjorde fem kort, att jämföras med Jessicas 15 kort. Jag brukar aldrig hinna skapa själv utan har alltid fullt upp med att titta vad andra gör och prata.
Knäppte några foton, men jag är inte så sams med denna telefon och kameran låg förstås hemma. Ja, ja, här kommer några kort i alla fall.



Åsa och Margaretha



Maria och Jenny.



Cissi


Orkar ni med ett kort också?



Vi åt en massa gott också.  Alldeles för mycket åt jag. Det var ju så himla gott. Tack Sofia för en trevlig dag.

Scannern är upptagen så mina kort får ni se en annan dag.

Ha det gott nu.

Fredag igen

Känns som om veckorna bara består av måndag och fredag.

I morgon är det scrapdags. Jag ska på pysselträff.
Nästan allt är packat. Kan aldrig packa speciellt lite. Har bara känslan hela tiden att jag kommer att välja bort något jag verkligen behöver.
Brukar inte hinna med att skapa så mycket, men hoppas på massor av inspiration i morgon och självdisiplin.

Nu ska jag snart sova så att jag orkar en lång dag i morgon.

Ett kort innan jag loggar ut dock.



Lämna en liten kommentar innan du drar vidare.

Ha en skön kväll!

Onsdags stress

Vissa dagar är värre än andra.
Fick lämna jobbet tidigare i dag för att följa med syster till doktorn. Det var vad jag trodde i alla fall. Skyndade i väg, magen var i uppror (stress och skolmat hör inte ihop). Mötte syster på sjukhuset och av någon anledning tittade jag på kallelsen. Där stod inget om ett läkarbesök utan cellgiftsbehandling. Kollade med informationen och det stämde så bra så.
Inte stor idé att sitta där och vänta så jag lämnade syster och for hem till mamma och startade en tvättmaskin i stället. Mamma bad då att jag skulle starta hennes mobiltelefon, vilket inte gick så bra då pinkoden inte fanns. Ja, ja, hon får väl leta efter den tills nästa gång jag kommer.
Till sjukhuset igen för att hämta syster. Hon var inte färdig. Ringde min man så att han skulle hämta barnen, träning i dag. Tur var väl det för syster var inte klar förrän efter två och en halv timme.
Nu är jag hemma och ska s försöka sätta mig och jobba lite, efter att jag lagat mat förståss.

Smart är som ni vet inte Maltes starka sida, han är en bondhund rakt igenom.

  

Men hallå, vad är det som låter och blinkar på himlen? Någon som vet?

Bara ett flygplan på hög höjd, Pucko!

Så ett bröllopskort.



Titta vad jag fått. En award av gulliga Lotta Fru H.



Reglerna är sådana:

1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera minst 5 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

  1. En bumerang till LottaFruH, tack vännen.
  2. Viktoria, välkommen i blogg gänget.
  3. Kamilla
  4. Chruss
  5. Eva

Det är alltid lika svårt att plocka ut bara ett fåtal.

Ha det gott och passa er för blinkande låtande saker på himlen.


RSS 2.0