Första advent

I dag är det första advent och huset börjar inta julklädsel. Jag gillar att pynta lite mer för var dag som går och inte plocka fram tomtar o dyl redan nu.
Ljus är framtagna och adventsljusstakarna. Julgardinerna står på göra listan för dagen.
I går städade jag huset medans grabbarna var på innebandymatch. Stackarna fick en förlust igen trots att deras största fan klätt upp sig.



Titta vad som låg i  min brevlåda i går.





Tack goa Chruss.

Vi for en sväng till mamma för att fira systers födelsedag i går efter matchen. Mamma orkar inte ta sig någonstans så det var lättare att flytta födelsedagsbarnet.
Hon fick en LO på sin katt som kattunge. Tyvärr glömde jag fota den så jag får visa den en annan dag.

I dag regnar det. Mitt hjärta sörjer lite för nu smälter ju snön. Vi har säkert bara knappt ett par decimeter kvar. Varför kommer det inte ner som snö i stället? Kan man hoppas på en vit jul ändå?

Här kommer ett julkort.



Flower soft på mössans kant och tofs. Färglagt med MCP-teknik a la Cicci. På alla hjärtan har jag haft glaze. Rosetten på paketet är glittrig guldpenna. Halmflingan är inköpt på Hemköp.

Mysig advent på er!  Glöm inte att lämna en liten kommentar innan du drar vidare.

Mer snö!

Tänk att det kan komma så mycket snö. Tänker på förra året då snö var en riktig brist vara. Barnen njuter i fulla drag och mellan skottningarna njuter jag också.
Nu har vi klivit upp tidigt flera mornar i rad för att hinna skotta. Lite väl stressigt för min del. just nu är jag mest sur för att vår "käre" granne som plogar säkert lärt sig ploga från baksidan av ett kellogs paket. Han är helt värdelös. Vi får en fet vall precis bakom våra bilar.
Nog gnällt för idag.

Hanna lånade herr hund i dag. Blev lite snopen när detta mms ramlade in på min telefon mitt under lektionen.



Vad är detta för hund? Inte kunde jag smsa och kolla heller.
Visade sig senare att Malte varit ute och träffat en kompis, inte friat. (Jag tror faktiskt inte att han har den blekaste aning om hur man gör när man friar.) En "liten" go Bernersennen tjej som tydligen bor ganska nära oss, på vår promenad väg. Den har jag helt missat.

Nu ska jag jobba lite. rätta böcker, läsa och skicka mail samt kolla planeringen.

Måste bara lägga upp ett kort också.



Så roligt att få använda sina akvarell färger i bland. Motivet är färglagt med promarkers och skuggat med akvarellpannor. Bakgrunden är målat med akvarell. Älskar dessa papper.

Ha det nu gott!      Psst! Lämna ett spår innan du drar viadre.

Massor av snö.

I går dalade stora fina snöflingor genom luften. Massor av flingor. Äntligen blev det vinter.
Malte var övertygad om att någon kastade ner en massa roliga leksaker till honom.



Ett bekymmer fanns dock i hans värld; Jag fångar och fångar men vart tar de vägen? Strunt samma, kul är det.

Väl i säng för natten kom jag på att Jocke och barnen skulle på innebandymatch till åtta på morgonen.
   Var har jag städat undan snösläden och skyffeln?
Upp före sju. Väcker maken och barnen. Ställer fram frukost. Ut och letar. Jisses, det har kommit två dm snö. Äntligen hittat de. Bara att börja skotta. Efter knappt en timme kommer familjen ut. Sätter sig i bilen och far iväg. Ja hej då då. Där står jag kvar med mer snö kvar att skotta och svetten lackande.
En och en halv timme senare tittar jag nöjd på mitt verk.

     

Snäll mamma! Eller vänta är det det här som kallas curlingmamma???

Ja, ja, nu ska jag hasta vidare nästa uppgift för dagen. Städa, läs röja, i min systers lägenhet med min bror. Jag lovar att hon samlar på mer än vad jag gör.

Så ett kort om ni orkar.



Stämpeln påminner så om min barndom. Jag älskar den. Inköpt på  Stämpelboden och färglagd med promarkers och skuggad enligt MCP men med akvarellpennor.

Kolla in det här. Karis blog candy. 



Ha nu en härlig lördag!


Blog Candy

Passa på du också.

http://tesapysslar.blogg.se/

Torsdag och bara hemma ett par timmar.

Helt otroligt. I dag hände det igen. Jag svängde för att åka raka vägen till jobbet. Kom dock på det själv den här gången och kunde vända något tidigare. Kan jag skylla på att den yngsta skulle med mig till jobbet? Man kan ju undra hur det är fatt med min stackars lilla hjärna.

Tro det eller ej, men jag överlevde besöket hos tandläkaren. Jag blir helt galen på hur dyrt det kan vara att gå till tandläkaren. Inte blir det guld i tänderna heller fast man skulle kunna tro det när man ska betala. Tillbaka ska jag också om ett par veckor och då kommer det att kosta mer. Hur kul är det på en skala?

Nu är jag  bara hemma ett par timmar innan det är dags att åka tillbaka till jobbet. Vi ska information om en utbildning på högskolan som alla lärare ska få gå. Jag skriver, ska få gå, för jag tycker att det ska bli riktigt intressant att få utbildningen betald via skolan. 15 p är utbildningen på. Flera andra på skolan tycker dock inte som jag. De ser det som en extra börda  och inte har de fått välja själva och... Jag ser det bara som en fördel att vi äntligen får lite fortbildning.

Nu ska jag fixa middag till barnen och fixa lite inför badet som vår avdelning på skolan ska få åka på, men först ett kort.



Ha en skön kväll!

Lite snö i alla fall!

Tisdag kväll och bara några samtal kvar att förbereda.
Nu återstår dock liteannat arbete inför morgondagen också och andra tvättmaskinen för dagen ska hängas, men jag känner mig inte allt för stressad ändå.
annat var det i morse. jag måste ha varit mer stressad än jag kände av. Vi hoppade in i bilen barnen och jag som vanligt, men vid T-korsnigen på 76:an svänged jag höger och var i tankarna redan på jobbet. Hinner köra ett par hundra meter då äldsta sonen stilla undrar vart jag är på väg.
 Det har hänt igen. Jag har glömt att lämna barnen. Bara att vända bilen och irriterat konstatera att jag kommer med nöd och näppe hinna till jobbet i tid nu.

I går var vi  på födelsedagsfirande. Jockes kusiner fyllde 15 år. det var inte i går vi sågs och det var när att det inte blev av i går heller då äldsta hade en gräslig huvudvärk. ett par timmars sömn och sedan ville han följa med. God mat och gott fika var kanske precis det vi behövde.

Här är tvillingarnas kort.

 

Nu ska här hängas tvätt och fixa det sista med jobbet. I kväll blir det tidigt i säng hoppas jag. Måste ladda för tandläkaren i morgon.

Må så gott!

Vart tog helgen vägen?

Helger ska väl vara till för vila och rekreaktion?
Ja , inte blev denna helg det i alla fall. Vet inte riktigt om jag lyckas med det speciellt ofta heller.
Denna helg har bara försvunnit, men en hel del har jag gjort också.

I går städade jag badrum, gästtoalett och kök i tre timmar.
Jocke var på dristriktlagsträning. När han kom hem for vi till Anna och Martti för att fira Annas födelsedag, bara några veckor för sent.
Jätte mysigt att vi äntligen hade tid att träffas. Tror att vi åt den godaste äppelkakan någonsin. Vi åt så att magen stod i fyra hörn. Tack vänner.

Annas födelsedags kort, dock utan innehåll.



Whipper snapper stämpel som jag klipp bort grisen och hönan på.

I dag är Jocke borta med distriktslaget på turnering. Jag har passat på att möblera om i vardagsrummet. Så skönt, men slitigt. Det gäller ju att passa på när han är borta.
Känns mycket luftigare och nu saknas bara nya soffan.
Det värsta är att jag ännu inte funnit någon död mus. Kan man hoppas på att den lyckades ta sig ut?

Sen var det bara att fixa lunch till barnen för att snabbt sen kasta sig in i bilen för att åka till mamma. Yngsta drog då till en kompis så det vara bara äldsta som följde med. Mamma behövde hjälp med att rensa rabatten, kratta gräsmattan och tvätta. Rasmus roade mamma, medans jag jobbade, med att spela Uno och Monopol. Han älskar verkligen sin mormor. Tjatar ofta om att vi ska åka till mormor. De står varandra riktigt nära.

Förra helgen var vi också till mamma, jag och barnen. Den lille som alltid säger det han tänker sa då till sin mormor.
- Jag vill ha en riktig mormor.
- Hur menar du då, frågar min mamma.
- Jo, jag vill ha en som inte sitter i rullstol.

I dag visar jag Jockes farsdags kort



och svärfars.



Nu är det dags att jobba lite. Lärarens söndags nöje.

Ha det skönt!

Torsdag och massor av hemma jobb.

Torsdag innebär en massa arbete hemma för min del. Veckobrev ska skrivas och veckan ska summeras. Fredagar betyder att veckans jobb ska knytas samman och det blir lite extra arbete hemma.
Lägger alltid till ett veckans citat på veckobrevet. Barnen är ju så oförstörda och säger så mycket härligt direkt från hjärtat.

I lördags vaknade jag av att yngsta sonen skrek till. Upp med fart, vad har nu hänt. Inne på vår gästtoalett ligger en stor död mus.
Bara att be på sina bara knän att maken ska städa undan. Jag tycker om djur i alla former, inte nattfjärilar, men inte döda.
I natt vaknade jag av att äldsta sonen väckte mig.
-Mamma, jag kan inte sova för Gnagis jagar en mus i mitt rum.
Suck, bara att kliva upp och kolla läget. Katterna sitter och morrar, men leta en mus halv fyra på morgonen gör jag inte. Min man var inte mycket till hjälp knappt väckbar. Barnen och jag la oss så i vår dubbelsäng med stängd dörr, då slipper vi i alla fall en mus i sängen.
Barnen och jag försöker somna om, men vår hund Malte får snällt stanna på andra sidan dörren. Han tycker att det blir allt för varmt att sova med stängd dörr. Vad gör den stackars hunden då? Han trycker sig så nära dörren som möjligt och hoppas att det "stora" läskiga djuret inte ska anfall honom och att katterna ska försvara honom.
Han är inte mycket att luta sig mot när man behöver försvaras.

Nu måste jag jobba lite. Jag hoppas att jag får lite tid till scrap och bloggrunda senare.

Bara ett kort först.



Lämna ett litet spår innan du drar vidare.

Ha det gott!

Hemma efter syfestivalen.

Så är jag då hemma efter syfestivalen igen. Det var en mysig dag med mysigt sällskap. Tack för i går Åsa. Det var lite trångt,men nog rum för att hitta saker att köpa. Titta här bara.

Alltid saker man saknar eller finner användning av. Tror aldrig att jag blir nöjd.
Vi bestämde innan att papper var en av de saker vi inte skulle titta på. Men titta på färgerna. Det stod ju Cicci på de.

 




Titta vad jag fått av Malin. Jag blir så glad, det värmer så gott i hjärtat.



Reglerna är sådana:

Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg. 
Länka till personen du fick den ifrån.
Nominera minst 5 st andra.
Länka till dem i inlägget.
Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

1. Åsa för att du ger mig inspiration och ger mig tips.
2. Ingela för att hon gör så fina kort.
3. Petraso för att hon bryter nya banor och inspirerar mig.
4. Sassa för att hon låter mig drömma mig bort med hjälp av det hon skapar.
5. Biggan titta in i hennes blogg så förstår ni.

Orkar ni med ett kort...



Ha nu en skön vecka!


6/11

Ni kan aldrig gissa vad jag ska göra i morgon...Symässan i Stockholm.
Åsa kom med förslaget och det såg inte alls ut att gå och lösgöra mig, men nu ställer goa Hanna och Daniel upp och tar barnen en stund så att jag kan åka och Jocke åka iväg på sitt.
Det blir en tidig kväll i kväll så jag hinner ladda batterierna.

I dag hade vi innebandyturnering på jobbet. Älskar innebandy men ogillar dagar som dessa. Det blir alltid klart rörigare än vanligt och en ljudnivå som inte alltid är så rolig. Bävade lite för dagen, men bestämde mig sedan för att slappna av och inte oroa mig före, inte min starka sida. Måste säga att jag lyckades riktigt bra och dagen avlöpte bra utan allt för mycket stress.

Jag har blivit utmanad av Rimna (och antagit utmanigen av Åsa och Sofia).

Regler:Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.

Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.

Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.

Jag har gjort denna utmaning två gånger förut...

Men jag har massor med knasigheter att dela med mig av.


7 saker om mig:

1. Jag förvränger oftast andras namn typ Pontus=Pontalont, Linn=Linnpinn osv.
2. Jag pratar knäppspråk med Hanna till min mans stora förtret.
3. Jag blev lärare för att min moster tyckte att det skulle passa mig, inte advokat som jag tänkt mig.
4. Jag har alltid min kudde från min födsel med mig vart jag än åker.
5. Jag har flera delar på min kropp som borde visas upp för läkarstuderande, enligt min läkarvän, t.ex. allt för små lilltår, överroterade underarmar osv.
6. Jag är jätte rädd för nattfjärilar.
7. Jag är barnsligt förtjust i cola, pepsi o.dyl.


Nu utmanar jag er som inte antagit utmanigen än. Lova att du kikar in och lämnar en kommentar så att jag kan få reda på lite nytt om dig också.

Kolla in denna blogg.



http://rosahemmet.blogspot.com/

Var bara tvungen att ge bort en söt liten ängel och ett kort till en go tjej i dag.

Här är kortet. Ni får ursäkta kvaliteten på bilden. Vår scanner gick i strejk så det fick bli ett foto från mobilen.



Tack Åsa för tips om att stämpla swirlar runt stämpelmotivet.
Jag har färglagt med promarkers och MCP ala akvarellpennor som vanligt. Papper från Katscrap.

Ha en skön helg!


Hemma igen.

Jag är hemma i dag igen med den lilla. Han känns piggare i dag, men sover ganska dåligt på nätterna. Känns lite jobbigt att inte få sova ordenligt på nätterna. Vi är båda ganska trötta. Han kommer nämligen in traskande till oss på nätterna och då flyttar Jocke ut.
Tänk så olika man beter sig när man sover. Jocke och den lillebehöver en dubbelsäng var n'r de sover och jag och den store ligger så gott som stilla. Undrar vad det står för? finns säkert teorier om det också.

I dag hoppas jag att vi får lite skapat vid pysselbordet. Har ett kort jag vill hinna färdigt med tills i morgon.

Här är två kort med samma BG-papper men lite olika storlek och olika vikningar.

 

Som vanligt är det färglagt med promarkers och MCP a la akvarell.

Ha nu en skön torsdag.


Så var det dags igen.

Så är jag då hemma med sjukt barn igen. I går var Jocke hemma med den lilla. Vi trodde i går att han inte var speciellt sjuk och bestämde nästan att han skulle gå i skolan i dag. I morse tänket jag det samma. Jag skulle verkligen kunnat jobba i dag.
Plötsligt ser sonen blek ut, vägrar äta frukost och vill ligga i soffan med pappas täcke, har nog knappt hänt förr. Tog det säkra före det osäkra och kollade febern. Ops! 39 grader. Han är nog kanske sjuk ändå.



I morgon får Jocke vara hemma igen. Jag får så dåligt samvete när jag är hemma. Inte alls bra att vara borta när man har en etta. Vår rektor är dock förstående och ber oss prioritera familjen.

Jag hoppas att jag får en stund vid pysselbordet senare när äldsta är hämtad. Det kanske kan döva samvetet att jag känner att jag måste vara på jobbet och inte kan känna att det är ok att vara hemma med den lille.

Här är ett kort från i går.



Pandurostämpel, promarkers, BG-papper och en klocka från "Elaka tanten". Internt skämt om en butik i stan.

Nu vill sonen ha en smörgås, jippi, så det är bara att skynda medans matlusten finns.

Ha en bra dag!

Söndag och jobb på gång.

Tänk att fyra dagar kan gå så fort. Jag trodde som vanligt att jag skulle hinna betydligt mer än som faktiskt blivit av. Ja, ja, jag har haft ledigt i alla fall.

I dag fortsatte projekt studsmatta. Något varmare ute så jag fick ner nätet och skyddet men sen tog det stopp. Morr! Jag fick inte av mattan hur jag än försökte. Hängde, slet och svor. Det ända som hände var att mina fingrar blev som isbitar.

Fick tips om denna sida i dag. Magdas firar att de fått en blogg.

http://magdasscrapbooking.wordpress.com/

Här finns blogcandie att tävla om.

http://elinashobby.blogspot.com/

Nu har jag några saker att visa igen.



Usch, jag bara måste ha en ny kamera eller en bra kurs på vår. Jag blir galen varje gång jag ska fota. Pappret är svagt lilablått i verkligheten.

Här kommer mitt bidrag till Scrappers skisstävling.



Det är alltid lika spännade att arbeta utefter en skiss. Jag börjar med en klar idé och slutar med ett helt annat resultat.

Så till sist ett Krya på dig-kort. Något ljust blev det i scannern.



Ha det så gott nu!

Sol ute, äntligen.

I dag sken solen och det var runt noll. Så skönt!
Vi har ingen snö till barnens och Maltes stora sorg. Nu funderar de på att flytta en dryg mil inåt landet för där är det vitt.

Jag påbörjade ett trist projekt i dag, operation demontera studsmatta. Gissa hur bra det gick när allt var täckt av en isskorpa. När jag stått en timme med hårfönen för att tina alla frusna knutar (naturligtvis med en för kort skarvsladd) gav jag upp. Inte på grund av den frusna mattan utan för att när jag äntligen fått upp några knutar inser jag att vi lyckats låsa skyddet till mattan med stagen till skyddsnätet. Morr! Nu inväntar jag gubben som lovat att hjälpa till med de sista uteslysslorna i morgon.

Blev tipsad av en vän om denna tävling på Villa Hemmets sida. Ni bara måste gå in och titta.

Titta vad jag fick av vår yngsta son i går. Han har också blivit scrapfrälst. Det syns dåligt, men bakom stjärnorna finns en stämplad mus.



Så ett par kort.
Det första är till en före detta elev som utmande mig.



Nästa är ett kort med en ny stämpel från Panduro.



Ha en skön kväll nu.

RSS 2.0