Söndag igen.

Jag tror att det bara finns söndag kväll nu mera. Känns som om helgen gick alldeles för fort.

Min man har kommit hem igen. Duktigt genomtrött är han. Inte speciellt synd om honom dock då helgen bara varit en nöjes tripp med golf och bankett. Alltid lika skönt att ha honom hemma ändå. Jag är lite nojig när mina nära och kära befinner sig på resan fot. Tror alltid att det ska hända något. Väntar nu på att Hanna ska höra av sig att hon kommit välbehållen ner till Göteborg.

I morgon är det skolan igen. Känns ganska bra trots allt. Tänk om jag bara fick vara med barnen och strunta i allt annat som inte är färdigt, men, men. I morgon kväll är det dessutom föräldramöte så jag kommer att vara sååå trött när jag väl kommer hem.


Lite pyssel har jag också hunnit med.Blev lite gammaldags stil på kortet. Egen biljett och färglagt med promarkers och skuggat med akvarellpennor.

Ha det så bra!

Fredag

I dag var det lugnare i klassen tyckte jag till det var dags för rast. Fyra barn klagade då på halsont, huvudvärk och magont. Det är inte lätt att hålla klassen sysselsatt och lugn, ringa föräldrar och lämna över sjuka barnen till föräldrarna samtidigt som man ska försöka få in de barn som trots att det gått två veckor inte förstår att de ska gå in efter rasten. det blev lite rörigt där ett tag.
Alla går verkligen  och balanserar på en skör tråd på jobbet nu. Alla ä så stressade över allt vi verkligen borde göra, men aldrig hinner. Lådor som vi ännu inte plockat upp efter skolans nystart, prata förhållningssätt och pedagogik. Flera av oss kan inte sova eller vaknar vid halv fem med huvudet surrandes över skolproblem. I morse möttes jag av två kollegor som nått gränsen. De satt och grät över allt och inget. Tur att det är fredag och helgens vila kanske ger oss lite distans till jobbet.
I dag gick tre av mina kollegor i förtidspension. Lisa som jag jobbar närmast kommer att lämna ett stort hål efter sig. Gjorde ett kort till henne som jag naturligtvis glömde fota. Kanske blir vid ett senare tillfälle.

Jocke är bortrest över helgen så barnen och jag får njuta av varandra och fixa klart inför hösten.

Så ett kort.

Inspirerades av Ingela och gjorde ett kort i svart och vitt.Blev lite mystiskt i scannern, men, men...

Ha en skön kväll!

Tisdag 26/8

Dagarna bara försvinner just nu. Jag hinner inte ens hälften av vad jag skulle vilja. Alla blommor inne är nu satta i ny jord och alla uteblommor är satta i jorden för vintern. Jag har planterat en häck med nio buskar vid carporten som vi haft stående bakom staketet tills vi skulle hitta en lämplig plats. Singel ha jag lagt längs huset på framsidan, nu är det bara tre sidor kvar på huset där singel ska läggas.
Ja, ja, än är det inte vinter. Till helgen är Jocke borta tyvärr så jag får ta ner uterummet och fortsätta med singlet själv, men det ska väl gå. Barnen är ju ganska stora och med en varsin kompis hemma ska väl de vara upptagna med sitt.

På jobbet är det samma stress ännu. I morgon ska vi ha ett möte om min klass för att försöka ordna så att vardagen flyter på.

I kväll är jag hemma själv med barnen så efter att sagan är läst och barnen ligger i sina sängar ska jag försöka hinna med lite pyssel. Måsta bara kika igenom min planering inför morgondagens lektioner snabbt först.

Så ett kort som jag gjort i all hast.Syns dåligt, men hästen, grindens ena sida och blomman sitter med 3D-kuddar. Färglagt med promarkers och akvarellpennor igen.

Ha det gott!

FREDAG

Tror sällan att jag längtat så efter en fredag. Jobbet suger verkligen musten ur mig just nu. Barnen är jätte gulliga, men krävande. Vi har ännu inte kommit riktigt i ordning och tid för pedagogisktprat finns inte.
Yngsta sonen blev sjuk natten till torsdag så inte har det blivit speciellt mycket sömn heller.
I går var det personalfest. Riktigt mysigt. God mat, härlig lokal och roliga lekar. Det behövde vi.

Helgen kommer att gå åt till hemmet, familjen, mamma och syster. I hemlighet kan jag berätta att ja dessutom har en del jobb med mig hem. Men berätta inte det för min man, han blir galen när jag tar hem jobb.  Bäst att smyga...

Glöm inte att det är mässa här i Gävle 6/9.Jag längtar sååå.

Så ett kort.Ha det skönt i helgen.

Onsdag 20/8

Regn, regn och åter regn. Vi har bott i detta hus i snart tio år och aldrig varit med om så mycket vatten på marken som nu. Diket har svämmat över och runnit in på vår gräsmatta och poolen rinner dagligen över. Vädret ligger som ett ok på mina axlar. Jag är sååå trött.
På jobbet har jag en spännande till varo med en ny grupp som jag ska forma till en grupp med bra klimat för bra lärande. det är ett inressant, men ack så slitigt jobb. Just nu jobbar jag 100%, men bara dessa första veckor. Hoppas att det känns lite lugnare nästa vecka då jag jobbar 80%.

Ett litet kort så. Titta vad jag fått av gulliga Helena.Jag  av glädje och stolthet.

Nu ska jag utse sju bloggar som jag vill belöna. alltid lika svårt, men dessa blir det.

Annica

Petra

Malin

Ingela

Carro

Hanna

Linda

Reglerna är enkla.
Sätt loggan på din egen blogg och länka till den person som givit dig utmärkelsen.
Sen ska du i din tur ge utmärkelsen till 7 bloggar och länka till dem.

Ha det gott!

Torsdag

Dagarna bara flyter ihop just nu. Jag har ingen koll på veckodagarna och tiden tycks aldrig räcka till.
Vi jobbar och sliter på skolan. Scheman ska läggas, möbler ska flyttas och allt ska plockas in i hyllor. Just nu har mina nya bord kommit till klassrummet, inga bänkar alltså, men stolarna lyser med sin frånvaro. Funderar på om jag ska sy kuddar till alla elverna och köra japanskt tema på måndag när vi har upprop.
Allt ordnar sig, det gör det alltid. Kan vara lite spännade att låta barnen vara med i processen att möblera rummet. Just nu är jag bara orolig över mitt schema som inte tycks gå att få till. Lärarlöst i årskurs ett vet jag inte om jag som förälder skulle uppskatta. 

Nog om skolan för nu. Mamma skrevs plötsligt ut igår. De bara skickade hem henne utan att fixa med hemtjänsten och medicinlista. Enda gången hon fått träffa en läkare var på akuten i söndags. Hur är det då möjligt att bedöma om hon ska ha medicin och vilken sort? Jag blir så matt. I morgon lämnar jag över till distriktssköterska att söka någon ansvarig läkare. Hoppas att de har några bra kanaler att utnyttja.

Hemma händer det saker minsann. Jag jobbar och mina tre grabbar håller ställningarna här hemma. Just nu ser allt mest ut som ett kaos men vi ska få trekammarbrunn nu. Äntligen!

 Gamla tanken.

Stink har det bra som slipper allt bök hemma. Han är på stadsinskolning hemma hos Hanna och Daniel inne i stan. Stackars bondhund. Han är så rädd för allt från tunnlar,tåg och bilar till djuraffären.

  hiss      trappor

Så till sist ett kort.Ha det gott!

tisdag 12/8

Helt slutkörd...
Allt känns bara för mycket just nu.
Mamma ligger på sjukhuset och ingen lyssnar på vad vi i familjen har att säga. Läkarna kör sitt eget race och om detta fortsätter tar jag hem mamma och behandlar henne själv. Man kan ju bli tokig för mindre.
På jobbet är allt ett kaos. Inga möbler i mitt klassrum, i korridorerna ligger saker och överblivna möbler huller om buller. Barn  och föräldrar som surrar runt och undrar var de ska vara om en knapp vecka. Ingen tid till planering och överlämnande av elever till nya lärarna. Alla springer runt som yra höns och försöker fixa sin eget. I dag var jag på skolan i elva timmar och morgondagen ser likadan ut. Starta upp en ny skola på en vecka är nog lite väl optimistiskt. Nu låter det som jag är i upplösningstillstånd, men jag är faktiskt ganska cool över det hela. Det löser sig. Det vi inte hinner nu hinner vi sen.

Hemma har de det bra i alla fall mina tre killar. De sover så sött när jag åker till jobbet på morgonen och vovven är hos Hanna fortfarande. Katterna är sååå nöjda över att vi äntligen är hemma, jamar och är alldeles otroligt kärvänliga.

Ett kort igen.Ha det så gött!

Söndag 10/8

Semesterns sista dag.
I mosre vid sex landade vi hemma efter en sex timmar lång bilfärd.
Vi har hunnit med massorpå semestern. Shoppat i Ullared i två dagar. Oj, vad mycket saker, vi handlade en hel del. Barnen har nog fått det mesta de behöver inför skolstarten nu. De var jätte duktiga där, inget gnäll och provade det mesta vi bad om trots att det var 30 grader varmt och strålande sol.Mycket folk var det, men inte irriterande mycket.
Vi hyrde en stuga, en kvart där ifrån, som var helt okej till okej pris.


Färden gick sedan vidare mot Mariannelund, Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Vilket mysigt ställe litet ställe. Många uppträdanden och mycket roligt att titta på. Tyvärr visade sig inte vädret från sin bästa sida, men det gick bra ändå. Vi skrattade gott åt Pippi, Kling och Klang.

 

Efter ett par dagar på vandrarhem och sagornas värld bar det av till Öland. Eller inte direkt, vi tog en tur till Oskarshamn för en lekstund på deras äventyrsbad. Vi hade det riktigt roligt.
Jag får visa och berätta om Öland en annan dag, nu ska jag packa upp och tvätta resten. Känner mig lite sliten då vi for från Öland vi tolv i natt och landade hemma vid sex i morse. I morgon börjar jag jobba igen. Känns lite pirrigt då vi ska starta upp en ny skola och jag ska börja med en etta.

Först ett par kort.

Ha det gott!

RSS 2.0