Tisdags lugn.

Vilken skillnad denna dag blev mot måndagen. Jag har varit hemma hela dagen. Min rektor bad mig kompa tid i dag då jag ska jobba på fredag som är min lediga dag. Jag har så mycket komp att ta ut att jag inte kommer att hinna ta ut det innan sommarlovet.
Jag har bara jobbat lite ändå, ringt några samtal och handlat tills i morgon då vi ska iväg och fiska på elevens val. Gissa om jag kommer att var trött när jag kommer hem i morgon.

Jag har skapat på min lediga dag. Det är som balsam för själen.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite. Hoppas att min man hinner hem från sin tjänsteresa innan jag somnar.

Kramar på er.

MÅNDAG!

Usch vilken dag.
 
Alla vaknade jätte trötta. Yngsta klagade över ont i halsen och nös som en tok. Bad nästan på sina bara knän att få vara hemma. Min man är bortrest och bara sex riktiga skoldagar kvar. Inte en chans att kunna vara hemma. Nästan gråtande lämnade jag barnen på fritids och for till jobbet och kände mig som världens sämsta mamma. Fy!
Hämtade barnen på fritids, en minst sagt tacksam son, och hem för att snabbt åka iväg på äldsta sonens fotbollsmatch. Derby mot Älvkarleby. Det blev vinst med 5-0. Grattis grabbar! Jag tror att det är i ett stim just nu. Tre spelade och tre vinster.
Hem efter sju för att duscha och äta middag.
Sen fick vi en riktigt mysig stund med saga alla tre i vår säng.
Malte var i himlen en stund senare. Matte tappade ut halva mathinken på golvet, IGEN. Suck!


Ja, ja, det fixade sig snabbt.

I går hann jag faktiskt en sväng till mamma. Yngsta sonen rensade hennes rabatt lite också, ett klart förbättrat utseende på den blev det. Hon fick naturligtvis ett kort och en väckarklocka som hon ville ha.Naturligtvis ett lila kort. Vad annars till min mamma. Spetsen är handknypplad, kanske av min mor, promarkerpennor och akvarell pennor, BG-papper och en söt liten hÄngel.

Nu är hunden duschad och jag ska ramla i säng. Hoppas att morgondagen har med sig ett mera lugn.

Ha det gott i vår värmen.
Söndag/mors dag

Tidig morgon. Min man och äldsta har åkt iväg på fotbollsmatch. Skönt att vädret är så fint och att det börjar bli riktigt varmt ute nu.
Jag och den yngsta ska till min mamma och hjälpa henne med lite som behövs och fira morsdag naturligtvis.
I fredags var jag till Linda för att ha en mysig skapar kväll. Tack! Linda fick till ett kort och två LO. Jag lyckades till sist också få till några kort. Det var lite trögt till en början.Underbara hÄnglar...och en till...I går startade/fortsatte nya projekt ute.Min lilla gubbe är riktigt flitig. Hoppas bara att han håller hela vägen. Ta det lite lugnt vännen.Här är sönernas projekt. Yngsta är klart mest intresserad av att snickra, den äldsta är mer av en inredande projektledare.

Ha det gott där ute i värmen.

Hemma igen.

Det blev en lång dag idag. Tåget till Stockholm gick redan halv sju i morse och jag kom hem igen klockan sju. Det var en ganska givande dag, men  jag är ack så trött. Jag insåg snabbt att det vi fick höra kommer att ge både mig och mina kollegor en hel del jobb till hösten och våren. Hoppas att jag kan återge all information till de nästa vecka. Ska renskriva mina anteckningar i morgon för att samla tankarna och bena ut vad jag ska överföra till de.

Jag har blivit utmanad av Anna-Lena. Här kommer mina svar:

3 namn jag går under:
Cicci
Mamma
Cecilia

3 saker som skrämmer mig:
Ondska
Saker som kan hända de mina.
Nattfjärilar.

3 saker jag har på mig:
Röd, knäppt, stickad väst
Vit t-shirt
Svarta byxor

3 sanningar:
Jag blir lättretlig hemma om jag är stressad.
Jag har svårt att säga nej.
Jag är en husmus.

3 saker jag verkligen vill ha.
Hjälp åt min man att färdigställa huset.
Tid till kortmakeri.
Sommarlov.

Spännade att få sätta sig och fundera över svaren. Nu sänder jag utmaningen vidare. Jag utmanar...
Malin , Elisabeth och Helena .


Jag har hunnit skapa lite också. Promarkers, akvarellpennor och twinklings. Glaze på hjärtan och rosett i håret.

Nu ska jag lägga mig snart. Så slut att det bara vimlar i huvudet.

Ha det gott!

Onsdag

I morgon bitti bär det av till Stockholm på kurs. Jag är ersättare för skolans rektor som vid tillfället för kursens anmälan ännu ej var tillsatt och är det väl inte än riktigt heller. Ska bli spännade, men lite jobbigt då tåget går halv sju på morgonen och jag kommer hem halv sju på kvällen. Hoppas att det blir en givande dag.

Några kort.Titta vad jag har varit modig. Massor av färg.

Färgerna blir aldrig bra när jag scannar, men, men. Färglagt med promarkers och akvarellpennor. På nyckeln och låset är det färglagt med twinklings, det glittrar fint.

Nu ska jag lägga barnen.

Kramar till er alla.

Söndag

I dag är vädret betydligt bättre. Solen tittade fram på eftermiddagen också. Ute fortgår arbetet. De är så duktiga och det blir så fint.

Titta bara på nya trappan till huset.FöreEfter. Jag måste ut och skruva upp en foderbräda som saknas runt fönstret till vänster om dörren.
Dagens projekt är kanterna på gången till huset.Längtar så på att få resultatet som dröjer till helgen skulle jag tro. Det ska ju brinna och fyllas runt om.
Jag ska försöka röja lite mer inne under tiden. Hoppas att vår container kommer snart. Jag har massor att fylla den med.

Nu är några blomtags har jag gjort.

Ett studentkort har jag gjort också.Kramar på er där ute i kylan.

Regnet det bara öser ner...

Bäst att passa på att skriva lite i bloggen när tid finnes. Barnen är ute med en kompis och leker. Min man och N är ute och bygger en ny trappa in till huset.

Det är fem grader varmt, blåser och regnar. Stackars grabbar. Det minsta jag kan göra är att stå för markservicen. Kaffe i mängder och lite god mat.

Det är mycket som ska fixas med huset just nu. Vi ritar just nu på en ny, stor och fin hall här, men tills dess får en ny trappa duga.

Jag är inte helt kry än. Har nog hela huvudet fullt med snor eller något. I går gjorde jag ett födelsedagskort till äldsta sonen kompis som hade kalas i dag.I dag glömde jag bort att han skulle på kalaset. Kom på det när kalaset redan var över. Suck! Som tur var blev han inte speciellt besviken. Vilken hopplös mamma. =0P

Jag har handlat skor också, utan Hannas hjälp. ;0) 
Det var inte alls meningen att jag skulle handla skor. Jag och min man bara slank in i butiken och ...
Visst är de tuffa.Nu ska jag gör ett kort till och helst några blomtags också.

Kram på er där ute.Host och krax.

Känner mig alldeles urlakad. Hostar och nyser. Feber har jag säkert också, men än har förkylningen inte slagit ut mig. Jag har städat huset, monterat alla nya härliga hÄnglar och gjort kort.Titta vilken gobit.

Några studenttags har jag också hunnit med.Ett par till.Allt är färglagt med promarkers och akvarellpennor. Hoppas att orken räcker till ännu ett kort i kväll.=0P

Tänker på  lilla H som har det jobbigt just nu. Nu är det dags att markera för att få vara i fred är aldrig roligt, men nödvändigt. Det är inte du som valt denna väg, det vet du. Nu har du det så bra som du aldrig haft det förr och du förtjänar det. Vi stöttar dig till hundra procent. Snart kommer min man ner till dig och sedan kommer du hem till hos oss igen. Snart är det sommar vännen. Jobba och njut av dina vänner under tiden. Tiden går fort.

Kramar på er där ute.

Kväll ute med jobbet.

Nu har jag kommit hem efter middag med jobbet. Vi firade två 60-åringar, igen. Jag känner mig riktigt ung. Eller i alla fall ganska ung. Min gamla elev var också med så inte helt ung ändå. Hon fyllde 20 år tidigare i vår. God mat och mysig restaurang men jag är trots allt en hemma mus. Inte gjorde det saken bättre att jag precis innan jag åkte hann öppna hÄngelpaketet med vårens och sommarens nya stämplar. Tack hÄngel-Marie.

Se och njut.


Lånat av Jessica/tussans blogg.

Jag hade mycket hellre stannat hemma och monterat dessa och gjort något kort. Men, men jag är ledig i morgon och då ska här monteras, både hÄnglar och Magnolierna som Anna köpte åt mig.

Lägger upp två nya hÄngelkort har jag hunnit med i stället. Gillar verkligen dessa fina stämplar.

Nu ska jag känna och titta lite på mina nya hÄnglar innan jag lägger mig. I morgon då ska jag skapa.

Kramar på er där ute.


Jag fryser.

Försökte verkligen att ställa in mig på att det skulle bli kallare igen, men kom igen, tio graders fall... Jag fryser så att jag skakar trots att jag tycker att jag klär på mig.
Mitt i all kyla är ny min man riktigt förkyld, han åkte t.o.m. hem från jobbet idag. När händer det? Sjuk som han är fick jag snabbt rycka in och skjutsa grabbarna till fotbollsträningen. En och en halv timme går väl fort och åka tio min dit och tio min tillbaka kändes onödigt. Nu sitter jag här kall och stel som en isglass. Tror att jag måste krypa ner i sängen.
Träningen ja... De är ju för söta när de tränar. Lyssnar intresserat på instruktionerna och försöker efter bästa förmåga att följa de. Armhävningar är inte deras starka sida. Undrar var de fått det ifrån? ;0) Under träningarna kan jag titta, le och ge uppmuntrande tillrop, men när det blir match då ni. Jag lever mig in så att alla runt omkring kan höra. Tack och lov bara uppmuntrande men med hög volym. Det är ju så spännande.
Några stämplar har jag monterat, men det var inte lätt med mina kalla fingrar.Fortsätter en annan dag.

Visar några kort jag gjort i stället.

image172

image173

Riktigt svenskt.

Kolla in den här. Såg att den fanns hos Inkywings.

Tim Holtz


Nu ska jag bums i säng. Fryser. Brrr.

Kramar på er.


Pust, det är sååå varmt.

I dag forsatte det gula kriget. De hade med all sannolikhet samlat sina trupper under natten för ett gigantiskt anfall. Gräsmattan var på sina håll mer gul än grön. Men jag ska nog ta de trots att mina axlar skiftar i rosa. ;0)

Naturen har fullkomligt exploderat i färger och dofter. Jag älskar våren. Inga kryp utan bara sol, värme och njutning.

image166

Snart blommar äppelträdet också. Vår fina bröllopspresent från min barndomsvän. Den ger fullständigt klarröda äpplen och heter naturligtvis Rödluvan.
image167

Jag tror att jag har blivit en vädergumma. Vaknade med huvudvärk och ömma leder När jag träffade mamman till yngsta sonen kompis, berättar hon att det ska bli dåligt väder i morgon. Är man gammal då eller???

Glömde bort att visa vad jag "shoppade" hos Anna i torsdags. Här är det jag köpte, men det finns massor kvar.

image168

Gillar att hon får över saker som jag sedan kan spana in och handla av.

Anna och hennes man for till Borås över Kristihimmelsfärd och firade hans bror som fyllde 50. Konstigt nog fanns det även tid till att besöka både Magnolia och Forma hantverk. ;0)
Jag är jätte glad över det, äntligen är vi nu kvitt med Magnolia. Det var sååå nära en polisanmälan för att de inte följde konsumentlagen. Synd att det ska behöva vara så, de har ju så fina stämplar mm.

Annas shopping åt mig hos Magnolia. Bl.a. valde Anna mitt första 12*12 album. Nu ska jag bara handla färg till skrivaren och sen ner i LO-träsket.

image169

Nu återstår en massa EZ montering. Suck!

Så några kort.

image170

Papper köpt av Scraphönan på mässan i Gävle. Färglagt med Promarkers och akvarellpennor. Texten skriven på datorn.

image171

Samma teknik som ovan. Stämplrna är hÄnglar.

Nu ska jag ut och kriga igen och sedan väntar scrapvrån på mig igen.

Ha det skönt och kramar på er.


Det gula kriget har börjat.

Sveriges troligen mest hatade blomma har åter igen startat krig mot mig och många fler. I dag gick jag en rond på sju hinkar mot de. Måste ändå säga att jag tar in på de. Min man kommenterade t.o.m att det lyser mindre gult i år. I sommarstugan har vi under många år kämpat mot dessa vackert gula men ack så avskydda blommor. Där är kriget vunnet och varje försök till revolt tystas snabbt ner. Vi tar säkert högst tio om året nu. Ogräs i gången däremot.

image144

Mitt hemliga vapen mot de gula. Skonar min rygg. Morsdagspresent för några år sedan.

image155

Blommorna som skulle i jord blev först på min lista i dag, tillsammans med det gula kriget.

Före bilder.

image145

image146

Efter.

image147Mina kryddor, ser inte mycket ut för världen idag, och barnens val.

image162

image163

image149Äldsta sonens val, i krukan alltså.

Titta på penséerna som rymde för ett par år sedan och i år bestämt sig för att bli perenna. Känns nästan sorligt att bygga hall över de små stackarna. Kanske kan rädda de innan.

image164

image150Yngsta sonens val.
image151Äldsta sonens val.

image165Yngsta sonens val.

Kissarna höll sig i skuggan.

image152Äldsta sonens, Gnagis (AIK).

image153Yngsta sonens, Balofix (rörmokaren).

Vovven, Malte, gillar bäst att vara inne där de är svalt. Om han inte kan hitta ett dragigt ställe i skuggan.

image154

Lite pyssel blev det också.

image156

Promarkers och akvarellpennor.

image157

Twinklings.

image158

Promarkers igen.

Ha det skönt i solen. Vem vet när det blir kallare igen.

Kramar på er.


Helt underbart i solen.

Tja, aldrig är man nöjd. Solen skiner, linne och shortsen är på nu återstår bara att bestämma sig. Pyssla, fixa i trädgården eller tvätta fönster. Skulle vara härligt att få rena fönster, men jag har blommor som vill i jord och inne ligger kort som bara skriker efter min uppmärksamhet.
Skönt är att jag redan på morgonen dammsugit och torkat golven i huset.

Min man är genom förkyld. Han lät inte alls pigg i morse. Han somnade vid tvn redan nio igår. Men är man tränare så är det bara att kliva upp och ställa upp för laget när det är match. Våra egna barn är fortfarande hostiga och få stå över dagens match.

Lite skapat i veckan.

image141

image142

Nu ropar nog mina blommor som ska i jord högst. Fönster i morgon och kort senare i kväll.

Kramar på er i solen.

Hemma med sjukt barn.

Brukar alltid vara hösten som är den jobbiga perioden med mycket feber och förkylning men inte det här läsåret. Efter jul har barnen blivit sjuka rätt mycket tycker jag. Nu är det sjukt här i huset igen. Trodde faktiskt att jag skulle klara mig från VAB då min man var hemma måndag och tisdag, men sån tur hade jag inte.

Min mans ingifta bror är här nu för att hjälpa till med diverse snickar jobb som har en viss tendens att aldrig bli klara i detta hus. Han är så gullig som ställer upp. Barnen är också förtjusta och uppskattar lite bus och lek mellan varven.

Något kort har jag också hunnit med. Ligger en liten hög med uppstämplade motiv här hemma som väntar på att hamna på något kort.

image139

Cratepapper, hÄngelflicka, färglagt med promarkers och akvarellpennor.

image140

Cratepapper igen, hÄngelflicka och färglagt på samma vis.

Försöker utmana mig själv med att bara använda ett mönstrat papper. Nästa steg blir utan mönstrat papper. Det finns mycket kvar att lära och prova. Vilken underbar hobby detta är.

Varma kramar på er.

Det riktigt spritter i kroppen när solen skiner.

Just nu känns livet ganska enkelt. Solen skiner, jobbet känns bra, hemma är det ganska lugnt (min man är hemma med sjukt barn) och jag får en del gjort både inne, ute och vid scrapbordet. Bara att surfa på vågen.

Älskade Hanna far tillbaka till Gbg i morgon. Känns alltid lite tomt då hon far, men nu vet vi att det bara är någon vecka tills vi ses igen. =0)

Knäppte några foton på min man idag. Ska nog försöka göra en LO på de. Jag tycker att det är lite läskigt att ge mig ut på 12*12 när jag är van vid 6*6. Friskt vågat hälften vunnet, eller?

image138

Ett kort har jag hunnit med tack vare att Hanna hjälpte mig med ett jobb jag hade med hem.
Pappret är inköpt hos Katscrap, färglagt med promarkers och akvarellpennor. Söt liten Magnolia stämpel också.

Nu ska jag ringa Anna som gjort ett besök hos Magnolia i helgen. Hoppas att hon har glada besked så att mina agressioner mot de lägger sig något.

Soliga kramar på er där ute.

Bara min dag!

I går var det verkligen bara min dag. Först mässa i flera timmar. Alltid lika roligt att få träffa alla människor, titta och känna på alla fina papper mm. Tack Åsa och Anna-Karin.
Klart att jag handlade en del också.

image133

Nya Promarker pennor. Jag som var så tveksam. Skam den som ger sig.

image134

En massa nya papper så klart. Tänk att de alltid hänger på. Jag som precis bestämt mig för att göra av med en massa gammalt först. Ja,ja, jag hinner det också.

På kvällen kom så Linda och Viktoria över för att skapa. Första gången vi var hos mig. Som alltid lika trevligt. Jag fick en del gjort också. Ganska nöjd trots att det bara hann bli tre kort för min del. L och V hann göra riktigt fina saker LO utmaningen från mig. Jätte fina blev de, men sååå olika. Dörrskyltar till sina barn mm hann de också med.

image135

BG papper, QK moxie, hÄngeltös och twinklings så klart.

image136

Papper från Daisyd's, hÄngelstudent och färglagt med promarkers och akvarellpennor.

image137

Doodlebug papper, hÄngelstämpel, QK Eliza och färglagt med promarkers och akvarellpennor.

I kväll kommer mina grabbar hem. Ska bli så spännande att höra hur de haft det. Jag saknar de.
Här skiner solen i dag. Man får en riktig sommarkänsla. Så nu ska jag ut i solen och njuta.

Ha det gott där ute.

Kramiz

I morgon är det mässa.

I dag åkte alla mina tre grabbar till Mora på Bustercup. Måste erkänna att det känns lite tomt.
Jag har hunnit med en hel del idag. Först skjutsade jag grabbarna till bussen. Snabbt hem och bytte om för att åka till IKEA med Hanna. Handlade några krukor, naturligtvis för små men ändå, några korgar till hallen mm.

image130

Sedan in och bytte mina solglasögon som bara ville hänga med ett par dagar innan de gav upp. Allt jag ville ha fanns inte på IKEA så vi for vidare till ÖB, lunch på Donken, sen Jysk. Nu har hemmet fått lite nya saker men jag får hålla mig med att handla mer då stora planer är på gång.

image131

Hyllan till badrummet.

Jag röjer här hemma just nu. Allt gammalt junk ska ut. Känns dock som om jag håller på med ett femtonspel. Springer runt och flyttar saker än hit och än dit. Mycket kastat blir det också. Ska bli riktigt skönt när containern kommer.

I morgon är det mässa i Gävle. Min önskelista är lång och dyr, men något ska jag allt handla.

Lördag den 3 Maj mässa i Bomhus Folkets Hus kl. 11 - 16
Fri entré!!!

Företag som kommer vara med:

*Betrakhta

*Jommaslillakrypin

*Katscrap

*Lilla Handarbetsboden

*Pappersvinden

*Renaramaverkstan

*Scrapbookbutiken

*Scraphönans hobbyverkstad

*Scrapparazzi

*Stämpelhuset

Demonstrationer under dagen:

kl. 12.00 Silent Setter - Scrapparazzi
kl. 12.30 Distresser - Pappersvinden
kl. 13.00 Bind It All - Scraphönan
kl. 13.30 Krackelering - RenaRamaVerkstan
kl. 14.00 Minialbum m svänghäftare - Pappersvinden
kl. 14.30 Cuttlebug - Lilla Handarbetsboden
kl. 15.00 Promarkers o polyckromos med MPC teknik

Hoppas vi ses där ;0)

Så ett kort som jag har skapat.

image132

Liftat av Anna i hagen. Tack Anna för att du ger mig inspiration.

Ha det bra och kramar.


Lördag är det mässa.

I dag har vi packat grabbarna saker till resan i Mora. Bustercup. Andra helgen för gubben i Mora. Vi har tvekat om den yngsta skulle kunna följa med, men nu far de alla tre. Bara jag, hunden och katterna kvar. Tror att jag kan roa mig. IKEA i morgon och mässan på lördag. 
Yngsta sonen och jag har planterat lite blommor i dag. Han är riktigt flitig när han sätter i gång. Krävdes lite planerande  var vi skulle plasera allt eftersom vi har en del projekt ute som ska byggas denna sommar. Men vi är nöjda nu.
En liten fyllskalle ;0) hämtade min man idag i Uppsala efter Valborgsfirandet. Hon såg ganska sliten ut där hon satt och studerade vårt arbete med blommorna. Funderar på att dra med henne till IKEA i morgon.

image125

Ett litet brudkort har det blivit. Färglagt med akvarellpennor.

image126      image127      image128

och några blomtags.

Ha det bra i vårsolen.
Kramar på er.

RSS 2.0