Måndag och sommarvärme.

Jag älskar sommaren, men är inget fan av solande eller extrem värme. Början av förra veckan var helt perfekt i min smak, ca 20 grader och sol. Vi har en liten pool hemma och den räddar mig. Ett dopp och en kvart i solen sen är jag helt nöjd. Kan man kalla det cancersmart? Tur att mitt knä är inplastat så att jag kan ta ett snabbt dopp.

I lördags for Cissi och jag på mässa i Leksand. Jag klarade faktiskt av att köra både dit och hem. Tack snälla Cissi för att du földe med i min bil som backup. Svullen och ont fick jag, men vad är väl inte en mässa värd. Det var inte speciellt mycket folk på mässan. Det är tydligen inte alla som är lika galna som jag/vi.
Mysigt var det trots en lokal/matsal utan ventilation, sommarlovet fel? Lokalen var luftig och ljus och passade utmärkt för mässa.
Naturligtvis blev det "lite" shoppat också.

         

På lördagkväll var det dags för reuinion med "gamla" tjejgänget. Tror vi sågs sist alla tillsammans för ca nio år sedan. Vet ni vad de sa? Jag ser precis ut som förr. Undrar var man kan köpa glasögon till fem tjejer som tydligen helt tappat synen. I går var en helt vanlig söndag. Bara familjen, lugnt och skönt.I dag ska Rasmus åka till farmor i några dagar. Så nu har han packat. Lilleman åkte till kompis, Jocke jobbar och en av Rasmus kompisar har precis kommit så nu drar vardagen igång igen.

Spana in denna blogcandy hos Motivet.
Nu ska jag åka till Skutskär för att handla lite.

Ha en underbar dag!

Sommaren är här!

Tänk så trist och svårt det är att vara inne när det är fint väder. Rastlös som jag är måste jag också göra något ute. Jag har verkligen försökt att ligga stilla och sola men det är inte min grej.
I tisdags hade jag migrän värre en på mycket länge. Kräktes som en galning och huset fullt av barn. De är bra stora nu våra barn. De lät mig ligga (pendla mellan toaletten och sängen) och fixade hela dagen själva. Mat, fika och bad i poolen.

 

I går var huset fullt av barn igen. Jocke är riktigt duktig på att ligga och sola så det gjorde han när han kom hem en sväng. När det var dags för mat ramlade Rasmus i poolen på något vis och slog i tänderna.
Så i morse var det bara att åka till tandläkaren, inga tänder hängde ju lösa. Det gick ganska bra får vi hoppas. Inga sprickor i rötterna och inga andra allvarliga fel vad de kunde se. tre tänder hade dock småbitar lossnat från. En tand hade tappat en så stor bit att de var tvugna att fylla ut, de andra två slipades.
I dag har vi haft barn här igen. När blev vi fritidshem? Hanna cyklade också hit en sväng. Trevligt med lite vuxensällskap. Malte blev riktigt glad som vanligt och Hanna lovade honom bad i sjön, så det var bara att följa med.

   

Nu ska jag ut och fixa med vattenspridaren. Har ju ca 1000 mkv nysått gräs att vattna.

Ha en skön kväll!

Midsommardagen

Gårdagen blev mer än väntat.
Vädret visade sig från en bättre sida än väntat med sol framåt kvällen. Vi fick besök av Magnus. Klockan kvart i tre var det samling och midsommartåget traskade till festplatsen med trummor och sång. Även jag följde med på kryckor. Mitt tumgrepp var inte med riktigt på noterna, men det gick.
Barnen har aldrig gillat att dansa kring stången, men det var mysigt att träffa folk, spela på chokladhjulet och känna stämningen. Vi gick hem vid halv sex.
Hemma tjatade grabbarna tills sig att få spela RISK. Jag är ingen spelfantast och ägnade mig åt maten i stället. Jocke vann, som vanligt. Stackars Magnus fick lämna spelet först.
Middagen serverades vi halv nio, men vad sjutton, fint folk äter alltid sent, eller?!...
Idag är mitt knä sig inte alls likt, svullet och ömt. Jag skulle aldrig erkänna att det beror på den ca 1,5 km långa promenaden eller att jag inte vilade alls igår.
Barnen och Jocke har spelat spel hela dagen idag så jag har legat i soffan och ätit praliner hela dagen. *harkel*
Jag är helt urusel på att vila. Jag gör mig massor av ursäkter bara för att få göra något, men lite har jag faktiskt legat.

Sonen önskade sig en ask att ha några av sina pokémonkort i. Önskade gjorde han redan i mars och han fyllde i juni. Gissa om jag hade glömt det. Det blev en lagom utmaning "liggande" i soffan.

  

Åter till pralinerna och soffan, suck.

Ha en skön kväll!

Torsdags lugn

Tack för all omtanke i era inlägg. Operationen gick bra igår. Var faktiskt inte speciellt nervös innan heller. Hur nu det kom sig?  
Gulliga Hanna följde med mig då Jocke var på tjänsteresa. Hon hade med sig litteratur till kursen hon läser som tidsfördriv, men jag tror allt att skvallertidningarna lockade mer än kurslitteraturen på engelska. Undrar varför?
Natten har var helt ok och jag har kunnat sova ganska bra. Visst känns knät och är lite svullet, men jag överlever. Nu återstår träning och vila. Inget springade dock de tre första veckorna. Missade dock att handla choklad innan operartionen. Jag som skulle ligga på divanen och äta praliner efter operationen, som mamma skulle ha sagt. Jocke påpekar att vi inte har någon divan och därför inga praliner heller.Jocke är hemma idag vilket är riktigt skönt. Han ska bara åka till Uppsala och hämta hem vår grabbar.

I morgon är det midsommar och vi ska försöka ta oss till midsommarstången och firandet här. Det avgår ett festtåg från vår tomtgräns med musik, sång och festklädda grannar med släkt och vänner. Tåget går en knapp kilometer till festplatsen. Där väntar dans kring midsommarstången, lotterier, fiskdamm och fika. Det brukar vara riktigt mysigt, bara vädert är ok.

Missade visst att berätta hur jag gjorde mitt egna papper till kortet i förra inlägget. Hittade idéen på Handstämplat.

Nu ska jag vila och ta tag i övningarna som ska göras tre gånger idag, kanske får jag liet ork att pyssla efter det.

Må så gott!

Tisdag och lite tveksam sol.

Nu råder ett litet kaos här hemma. Barnen ska till Uppsala till farmor och Göran, några killar från Telia var här och fixade med IP-telefonin som strulat sedan vi fick det, Malte trodde naturligtvis att det var kompisar till honom som kom.
I kväll ska jag ladda mina batterier för i morgon ska jag operera mitt knä. Måste säga att jag är nervös. Gillar inte alls när någon ska konstra med min kropp och sövas är inte heller någon favorit. Naturligtvis är Jocke helt uppbokad denna vecka med. Stockholm måndag till tisdag, Falun och Leksand onsdag och torsdag.
Tur att vi har Hanna. Hon skjutsar mig till sjukhuset, sitter där och pluggar för att sedan skjutsa mig hem.

Pontus startade sitt sommarlov med att sy kläder till några av sina gosdjur. Han är en sann entreprenör.Glömde fota och visa barnens examens blommor. Ännu en tradition jag startat. Mysigt, men ännu ett moment att komma ihåg.Jag har gjort ett beställningskort med eget papper. Riktigt roligt.Nu är det dags att åka till Uppsala.

Ha en skön dag!


Sommarlov!

Vilken vecka den gågna veckan var. Så späckad med aktiviteter.
I tisdags kväll var det skolaavslutning för Rasmus och Pontus. Jocke och Hanna var i Göteborg/Skara så vi lånade in Daniel till ändamålet. Pontus hade bestämt att vi skulle cykla till skolan, men först väntade frissan och hämtning av Daniel och hans cykel. När vi kom hem lagom stressade var nästan allt packat för picknick i det gröna. Pontsu hade kollat min cykel om det var luft i den. Hm, eller inte. Det var inte punktering men luft fanns det knappt, bara att pumpa. Cykelkorgen visade sig vara trasig och passade inte min cykel, men efter vissa bravader kom vi så iväg. Vädret visade sig från sin bästa sida med sol och lite värme. Vi hade en mysig stund. Tack Daniel för att du följde med.

Pontus klass 1-2Rasmus klass 3-4Jag och min "gamla" elev Sara vars syster går i Rasmus klass. Rasmus syns också.På onsdagen var det så dags för min egen klass/skolas avslutning. Turen med vädret var nu över och det regnade. Alla våra planer på en avslutning ute fick snabbt styras om. Tyvärr fick då inga föräldrar plats, men vi sjöng ett par sånger i klassrummet efter som plåster på såren.
Spana in korgen jag fick av klassen. Mumma!Klockan ett serverades avslutningslunch för personalen. Det var min MSG som stod för planerna, exotisk planka att äta och en sång från oss till våra kollegor. Väldigt uppskattat. Rektorn fick en fin blomuppsättning att ha ute i vitt och blått (han har finskt ursprung), ett fint/fyndigt tal av vår MSG-ledare och ett kort som jag gjort.En uppskattad assistent vi haft hos oss detta läsår får troligtvis inte vara kvar och han fick också ett kort.Ni får ursäkta kvalitén på fotona.
Under lunchen passade jag på att låna en kollegas lilla Ida. Cissi skickade MMS till Jocke med frågan;
 Får hon dricka vin i kväll eller ska Ida med hem?
Inget svar så det var bara att snällt åka hem och hämta de egna barnen i stället. Kanske var det lika bra. Somnade i soffan redan halv fem.

Torsdag var det så dags för alla dessa utvärderingar på jobbet. Nyttiga, men ack så tidskrävande.
Fredag tillbringade jag på jobbet med fortsatt arbete och efter lunch var det dags för en av mina äldsta väninnors fars begravning (tillika mammas granne). Det blev en fin men jobbig stund i kyrkan och en ljus stund med lunch efter.
Gissa om jag somnade ovaggad i fredags kväll.
Nu har i alla fall sommarlovet börjat.

Ha det gott nu!

Nationaldagen

Usch, vad jag har varit osynlig här. Ni ska veta att jag är så tacksam att ni kikar in. Jag uppskattar verkligen att alla gulliga kommentarer. 
Just nu är det massor att göra både ute på gården, inne, på jobbet och hos mamma. Trots det trista vädret vill jag bara vare ute den här tiden på året. det blir inte mycket skapande på kortfronten just nu. 
På jobbet är det som alltid en hel massa saker jag skulle vilja göra med barnen innan sommarlovet men tiden går liksom fortare på våren. Ja, ja, jag har ju mina elever kvar till hösten så vi får fortsätta då.
I går firade min älskling och jag  tioårig bröllopsdag. Lugnt och skönt hade vi det.
I morgon är det scrapträff och det ska bli så roligt. En hel del beställningar står på göra listan. Jag längtar!

Här kommer ett kort till en arbetskamrat som fyllde år i maj.Nu ska jag laga mat sedan väntar packning av scrapsakerna.
Ha en skön nationaldagskväll!


RSS 2.0